Какво сирење јадете?

Од што јадете најчесто?

• Крајво

Гласови: 107 49,1%
  • Овчо

Гласови: 91 41,7%
  • Козјо

Гласови: 13 6,0%
  • Никакво

Гласови: 7 3,2%

• Вкупно гласачи
    218

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
И кравјо,и овчо,и козјо,секакво јадам
Сеа купувам едно француско,80 ден-500гр.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Инспириран од една емисија што ја гледав некна на телевизија..да видиме кој какво сирење јаде..
НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??
прашувам, бидејќи сирењето не може да се категоризира само по еден критериум. Може да се класифицира и по :масленоста( како полномасно, полумасно или обезмастено)потоа- како полутврдо,тврдо,меко,пресно или младо.исто има и топено сирење,па синото сирење,мислам дека постојат и т.нр саламурени сирења,а згора на ова е и моцарелата која не се вбројува во ниту еден вид-иако е младо сирење сепак се прави со посебна технологија-за која не сум стручен да објаснам- :toe: :pos2:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
НеоН- анкетата си ја направил намерно според видот на млекото од кое е произведено ??
прашувам, бидејќи сирењето не може да се категоризира само по еден критериум. Може да се класифицира и по :масленоста( како полномасно, полумасно или обезмастено)потоа- како полутврдо,тврдо,меко,пресно или младо.исто има и топено сирење,па синото сирење,мислам дека постојат и т.нр саламурени сирења,а згора на ова е и моцарелата која не се вбројува во ниту еден вид-иако е младо сирење сепак се прави со посебна технологија-за која не сум стручен да објаснам- :toe: :pos2:

Да да...тоа е поентата на анкетата..бидејќи 90% од тука купуваме сирење на таа основа така? ретко кој се замара со ,масно,полумасно,шибано у ребра пресно младо...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Да да...тоа е поентата на анкетата..бидејќи 90% од тука купуваме сирење на таа основа така? ретко кој се замара со ,масно,полумасно,шибано у ребра пресно младо...
OK-razbrav
sepak vo listata go nema ona koe jas go jadam-meshanoto

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Секакво јадам али највеќе кравјо и за него гласав!

T

Torchyrus

Гостин
Тегло ајвар ,еден леб , калапче сирење само да не е козјо и најаден си за 3 дена ... иначе јадам какво шо ми купиле од дома али ако е козјо одма го секаам само ќе го мириснам и ми се повраќа :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Не пребирам сирење, иначе мешаното ми е омилено! Посебно Беровското!

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Овчо мадафака! Јако, да реже! Масно, да расте мев чорбаџиски. :vozbud:

Беровско од Рептил маркети и Малешевско од Веро маркетот досеа како проверени можам да ги препорачам. :) Отсолување из фор пусис.

С

сашенко

Гостин
Чадено сирење јадете бе? Пред некој ден пробав и ми се згади, ич не ми е по кејф.Јас многу јадам сирење, неможам без него ама ова ке го фрлам жими се.Можете да го јадете бе?

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Чадено сирење јадете бе? Пред некој ден пробав и ми се згади, ич не ми е по кејф.Јас многу јадам сирење, неможам без него ама ова ке го фрлам жими се.Можете да го јадете бе?
Не знам што точно си пробал, но по мене добри чадени сирења во Македонија нема, односно немаше последен пат кога пробав чадено во МК пред 2-3 години. Денес дали е подобрена состојбата, не знам, но читајќи го твојот пост ми се чини дека не е. Е сега, надвор од МК е веќе друга приказна: појди до Италија и, ко за старт пробај ја чадената скаморца (scamorza affumicata) и после врати се да го споделиш искуството тука на кајгана... :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кравјо или па мешано, овчо никако, ич не ми е по ќејф :) Моментално дома имам од Идеал Шипка кравјо, не се жалам, добро сирење е. И да, пресно кога е, сирење што мириса бљак.

F

FuckYouAll

Гостин
Секакво, кравјо, овчо, мешано, тврдо, меко, немат сирење шо не го јадам.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom