Инцидент во музеј-црквата на Кале!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сител пренесува ко шо треба. Радикален Исламизам, Рамадан Рамадани, Латекс збора за морал...

Абе урдата од курот на Амди Бајрам да му ја шмука и тој и сите како него.

Обрнете сега внимание како ќе течат вестите и информациите за овој случај на А1.

Па ете ти, на А1 не е насловот Рушење на црквата туку Владата Тајно гради црква.
Ако за Албанците и нивното однесување имам некакво разбирање, во смисол - го разбирам таквото однесување, кое има поента. Е за македонските новинари од ваков тип, стварно не ми е јасно што ги наведува да бидат необјективни во корист на Албанците, а на штета на својот народ. Знам дека ќе речете - пари, ама пак мене лично не ми се верува дека некој може да си дозволи толкава јавна самодеградација, и за кои пари всушност тоа го прават?

Сител пренесува ко шо треба. Радикален Исламизам, Рамадан Рамадани, Латекс збора за морал...

Абе урдата од курот на Амди Бајрам да му ја шмука и тој и сите како него.
Ах, ти сакаш да кажеш дека чиста случајност е тоа што истиот политичар што ја рушеше црквата вчера, пред некое време им ги отвори вратите на скопските џамии на вехабиите?

More trebalo od koren da go rusat. Koj kur e nekoj na vakov nacin da se obiduva da ja smeni istorijata na kale...?

Na toj kuzmanov ili bilo koj stoi zad nego, majka mu da ne predvidel deka tamu nekogas postoela crkva-muzej... Pa i da postoela kale e nasata ponova istorija zaednicka, na site etnikumi vo drzavata, pa so koj pamet nekoj se obiduva toa da si go prisvoi za svoe?

Prvin nemalo da se gradi crkva ke se gradelo muzej, pa posle da izleze deka se gradi crkva, i toa tajno se doneseni nekade 50 rabotnici od bitola da rabotat noce vo zabrzuvanje na izgradbata na crkvata, iako bese najaveno prehodno deka rabotite okolu objektot se stopirani dodeka se najde nekoe resenie...

Смирете се.
Постапувајте и размислувајте ладнокрвно.

Имајте ги во предвид следните работи:
1. Вандалскиот чин е предизвикан со точно определена цел. Веќе подолго време поголем број албански партии и 2-3 македонски се обидуваат да дојдат на власт. Но свесни се дека на регуларни и демократски, фер избори немаат шанси. Единствен механизам кој им преостанува е провоцирање насилство од другата страна. Овие партии како и неколку телевизии (А1 предничи во ова) во последната година дена сакаат да креираат меѓуетничка нетрпеливост да испровоцираат насилствени настани и да се надеваат дека со предизвикувањето криза нивното доаѓање на власт ќе се наметне како логична последица. Токму затоа не е во ред да се обвинуваат сите 500 000 Албанци во државава за дејанијата на неколку илјади. Кога го правите тоа вие ја поддржувате целта на испадот.
2. Кој е најдобриот начин да избегнеш криза. Да му докажеш на провокаторот дека е немоќен без да употребиш сила и без дополнително да ги иритираш различните општествени слоеви. Тоа не значи да гледаш без збор како ти ја уриваат куќата, туку да дејствуваш на едно ниво недостижно за противникот. Тоа државата има механизми и можност да го стори.

Во однос на самото случување би рекол само ВАРВАРСТВО. За среќа таквите се помалку.

More trebalo od koren da go rusat. Koj kur e nekoj na vakov nacin da se obiduva da ja smeni istorijata na kale...?

Na toj kuzmanov ili bilo koj stoi zad nego, majka mu da ne predvidel deka tamu nekogas postoela crkva-muzej... Pa i da postoela kale e nasata ponova istorija zaednicka, na site etnikumi vo drzavata, pa so koj pamet nekoj se obiduva toa da si go prisvoi za svoe?

Prvin nemalo da se gradi crkva ke se gradelo muzej, pa posle da izleze deka se gradi crkva, i toa tajno se doneseni nekade 50 rabotnici od bitola da rabotat noce vo zabrzuvanje na izgradbata na crkvata, iako bese najaveno prehodno deka rabotite okolu objektot se stopirani dodeka se najde nekoe resenie...
Така е ако некој сака да гради црква онда ги нарушува меѓуетничките односи, ама затоа на диво изградените џамии никој не ги гиба и тие верувам придонесуваат за соживотот во Тафталиџе, Горна Белица и на други места.
А што ли ќе беше да се градеше вистинска црква?

Кој сака да менува историја алооооооо.....
Остатоци од црква се пронајдени и тоа е научно потврдено и со докази и со факти. И прво нема да биде црква во која би иделе верници, туку музеј, во кој може да иде секој па дури и ти. Да не ја мешаме историјата, на кале имало живот уште во енеолит, ако знаеш и што е тоа воопшто. И ако прочиташ на почеток имам напишано во тој музеј можеше и муслиман да работи, така да не си во право за тоа што го збориш.Лесно е да буташ,рушиш, тешко е да направиш нешто.:salut:

Се слагам.

Е ова е проблемот, шо не е ваша државата. Кога ќе се научите на компромис и дебата тогај нема да рушиме.

10 години кевкате по малку, зрнце или гранула сила. Нема сила.

--- надополнето ---

Прво почнете да соработувате и да сфаќате дека во куќава живеат неколку семејства и дека сите ќе ја уредуваат и декорираат, во спротивно ќе го папате (како што секогаш сте го папале).

Е сега продолжи да ги учиш Маќедонците за бојкот на "албански производи". Ч))))

--- надополнето ---

Компромис, со сите, Грција, Мрција, Фрција, мора, компромис. Знам не сте навикнати, ама ќе се навикните.

хахаах многу сте рушиле хахах колку да подбцаш улав човек како мене да ти потерам се по список ако не лично тебе на некој твој кој ке ја има среката .

Така е ако некој сака да гради црква онда ги нарушува меѓуетничките односи, ама затоа на диво изградените џамии никој не ги гиба и тие верувам придонесуваат за соживотот во Тафталиџе, Горна Белица и на други места.
А што ли ќе беше да се градеше вистинска црква?

A sto gi boli uvo albancite ako vie gradite divo izgradeni crkvi niz drzavata kaj sto imaate potreba, znaci tuka ne e problemot crkvata tuku problem e istorijata, i mestoto kade sto saka nekoj da gradi crkva, razbiras ili sakam da ti nacrtam pa da svatis?

Ako sakat makedoncite neka gradaat i 100 crkvi, ili albancite 100 djamii, no vo kale NEEEE. Znaci ni crkva ni djamija, ne im e mestoto tamu, i gotovo.

. Токму затоа не е во ред да се обвинуваат сите 500 000 Албанци во државава за дејанијата на неколку илјади.
Тука не си во право. Они се унифицирано едносложни кога станува збор за подршка на активностите насочени кон анихилација на "Славомакедонците".

Еве еден пример:
- Ми досади веќе да пишувам за случајот со мавровските работници (се надевам дека знаеш што точно пишува во хашките документи). Тетовирањето е само бенигниот дел од тој случај. Плус, останатите хашки случаи.
Што гледаме од страна на Албанците? Невидена сплотеност во амнестирањето на тие нелуѓе. Излегоа луѓето на улица за да ги бранат злосторниците против човештвото. Се јавија 40 невладини албански организации во нивна одбрана (40 е вистинската бројка не карикирам). Се јавија опозициони и позициони албански политичари. Се јавија албанските интелектуалци.
Што слушаме од нивните заеднички усти - "Треба да се амнестираат!"
Да, да се амнестираат луѓето кои - нема овој пат да опишувам што правеа.
Ако ставот на луѓето излезени на улица, 40 невладини албански организации, сите албански политичари и интелектуалци, тебе не ти е одраз на вољата на албанскиот народ во Македонија, тогаш кажи што е?

а има и уште.

Обрнете сега внимание како ќе течат вестите и информациите за овој случај на А1.

Kakvo vnimanie ....vo A1 vriese od speciajlci samo zaradi edna inspekcija a ovde zamenikot minister za vnatresni raboti gleda kako se divee vrz objekt vo gradba (kulturno nasledstvo) . Ne izigravaj portokalov

Поради провокациите од одредени членови кои знам дека ќе одат до бескрај, темава ја ставам под клуч. Ваков вандализам не вреди да се дискутира. Очекувам МВР да си ја заврши работата, исто како што би си ја завршиле доколку некој се дрзне да демолира џамија-музеј. А да, членовите кои користе погрдни зборови се банирани 6 месеци од форумов. Па во иднина, таму негде на лето, се надевам дека ќе се вратите по кротки и фини, со џентлменски ставови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom