Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утре ќе има минута молчење на Олд Трафорд поради починатиот фан на Манчестер, Норман Вилијамсон кој 50 години одел дури и на тренинзите на тимот. Исто така, да беше утре жив, Џорџ Бест, ќе го прославеше 65от роденден. Maradona good, Pele better, GEORGE BEST!

Edwin has conceded at a rate of 0.76 goals per game (Schmeichel 0.86) and kept a clean sheet in 51% of games (Schmeichel 44%) for mufc.

Уште се мислите кој е подобар? :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.568
Поени од реакции
4.231
Шмаихел не сум го гледал само неколку, пати и на youtbe ,a Ван Дер Цар можам да кажам

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
Кој ќе ја земе златната копачка ако Берба и Тевез имаат даено исто голови :Ѕ ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.595
Поени од реакции
6.353
Edwin has conceded at a rate of 0.76 goals per game (Schmeichel 0.86) and kept a clean sheet in 51% of games (Schmeichel 44%) for mufc.

Според мене Едвин е најдобриот голман што некогаш сум го гледал. Тука некаде се и Касиљас и Буфон(порано) но сепак мислам дека царот е подобар. Можеби малку сум и пренавивачки настроен но тоа е тоа. А за Шмајхел, безсомнено бил страшен голман, но од тоа што го имам гледано (неколку утакмици и клипови на Јутјуб) мислам дека е за нијанса послаб од Едвинчо :)

--- надополнето ---

Кој ќе ја земе златната копачка ако Берба и Тевез имаат даено исто голови :Ѕ ?
Toj што има помалку одиграни утакмици :smir:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622

Како уопште можеш да кажеш кој е подобар ? :)
Многу малку имам фатено од времето на Шмајхел, но и покрај тоа што преминал во Сити на крај на кариера, легенда е на Јунајтед.

Не било за џабе ова сигурно: In 2001, Schmeichel won a public poll held by Reuters, when the majority of the 200,000 participants voted him as the best goalkeeper ever, ahead of Lev Yashin. In March 2004, he was named as one of the "125 greatest living footballers", at the FIFA 100 celebrations.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.080
Поени од реакции
1.636
Мурињо го сметам за слаб тренер , кој најпрво го упропасти реал мадрид со лошите тактики против барселона а потоа ја уби убавината на фудбалот кој го давале мечевите Реал-Барса , затоа совет до Ферги да не се огледува во таков тренер.
И да е точно ова што го збориш (а сметам дека не е), кој би го заменил?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281

Шмајхел ги немаше пред него Видиќ и Фердинанд.
Шмајхел е подобар .

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Шмајхел ги немаше пред него Видиќ и Фердинанд.
Шмајхел е подобар .
Да ама затоа ги имаше Стам, Ирвајн и Гери Невил :)

Не викам дека бил лош голман Шмајхел, напротив, но Едвин како што можам да забележам е покомплетен голман од него. Се што има ВДС има и Шмајхел ама Пинокио има уште еден плус според мене - подобро ја организира одбраната при слободен удар/корнер. Знам дека има Шмајхел повеќе награди добиено ама да бидеме искрени, и фактот „прва англиска екипа со Treble“ игра значајна улога. И Едвин да освоеше вакво нешто во 2008 со тимот ќе добиеше слични признанија :)

--- надополнето ---

Edwin van der Sar approached Sir Alex Ferguson last week to say he was considering putting off retirement.

Ferguson: 'He did have a wobble last week. He came to see me and told me he was thinking about changing his mind.'

'I had to tell him to be quick because we're in for a new keeper.He came back couple of days later to say he'd stick with original decision'

:/

R

Rigel Kent

Гостин
Шмајхел беше лидер имаше огромно влијание врз тимот и голема почит , дефинитивно Шмајхел е надобриот голман што сте го имале а по него е Ван Дер Сар.

--- надополнето ---

THE LIST: Manchester United's greatest players

1 George Best (1963-1974)

2 Bobby Charlton (1954-1973)

3 Eric Cantona (1992-1997)

4 Denis Law (1962-1973)

5 Ryan Giggs (1987-)

6 Roy Keane (1993-2005)

7 Duncan Edwards (1952-1958)

8 Peter Schmeichel (1991-1999)

9 Bryan Robson (1981-1994)

10 Cristiano Ronaldo (2003-)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Шмајхел беше лидер имаше огромно влијание врз тимот и голема почит , дефинитивно Шмајхел е надобриот голман што сте го имале а по него е Ван Дер Сар.

--- надополнето ---

THE LIST: Manchester United's greatest players

1 George Best (1963-1974)

2 Bobby Charlton (1954-1973)

3 Eric Cantona (1992-1997)

4 Denis Law (1962-1973)

5 Ryan Giggs (1987-)

6 Roy Keane (1993-2005)

7 Duncan Edwards (1952-1958)

8 Peter Schmeichel (1991-1999)

9 Bryan Robson (1981-1994)

10 Cristiano Ronaldo (2003-)
Не е оваа листа Туканг :) , според фановите пред 2-3 месеца Гигс беше изгласан, еве потврда и од официјална :)))

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2011/Jan/Giggs-is-the-greatest.aspx

Фалат личности како Денис Ло но веројатно старосната граница на фановите си го прави своето, сепак :)

R

Rigel Kent

Гостин
Taa lista ja staviv zatoa sto mi izgleda najpravilna , inaku vo najnovata lista se i Beckham i Rooney .
Sepak glasale lugje koi gi sledat poslednite nekolku generacii na igraci vo Manchester :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Харгривс ќе биде ослободен од Манчестер Јунајтед
Дента кога се прават 4 години од неговиот потпис за Јунајтед, Сер Алекс изјавува дека ќе биде ослободен од клубот. Штета, меѓу омилените ми беше, не памтам да имаше лош меч додека играше за нас, борбеност, карактер, црврстина, смиреност, одлични голови од слободни удари, според мене клучниот играч во финалето во 2008. Жал ми е, се надевам дека барем во некој друг клуб ќе почне барем да игра, штета што пати од таква болест.

Еве ја рекламата од Најки за новиот дрес, ми се свиѓа премногу. MUST SEE, добра реклама и дрес :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom