Секогаш кога ќе видам дека си ме цитирал, прво се нервирам пошто мислам дека ќе биде ноторна нека глупост, а после ме смееш - редовно.1.Слобода на мисла немаш, пошто си бомбардиран од дезинфо 24/7.
2.Одговорност пред кого и за кој к*рац ?
3.Од кај сега планетата е жива, некое ново атеистичко убедување да не е ?
4.Со која цел ?
5.До кого благодарност ?
6.Ако си благодарен значи на нешто или некого му должиш нешто, што е тоа што го должиш ?
Ти си многу збунет можам да кажам.Секогаш кога ќе видам дека си ме цитирал, прво се нервирам пошто мислам дека ќе биде ноторна нека глупост, а после ме смееш - редовно.
1. Тоа е вештината на 21 век. Да разграничиш меѓу шунд, манипулација и факт. Тебе нешто не ти оди баш, ко што глеам.
2. Пред себе. Пред единственото битие пред кое треба да дадеш отчет во животов.
3. Планетата Е жива. Покриена е со жив свет, кој доколку се гледа холистички, се однесува како еден организам. Расте, се развива и постојано еволуира. Речиси умира и повторно се раѓа. За неколку вакви веќе знаеме.
4. Знаење! И напредок. Не постои ништо друго во овој живот. Само учење и промена - еволуција.
5. Благодарноста е чувство. Кога ти е ќејф дека нешто имаш. Дека нешто си добил. Јас сум пресреќен што имам прилика да живеам. Тоа што набрзо ќе ме нема ме прави уште посреќен што имам шанса да постојам. Благодарен сум за тоа.
6. Не значи. Пак си се истрчал и си кликнал пред време. Должен значи дека нешто или некому должиш. Јас сум благодарен, на моите предци. На секој од нив, назад до првите едноклеточни организами, без оглед дали настанале овде или на некоја друга планета. Благодарен сум на универзумот од каде потекнувам.
Ај бе не гњави со глупости.... не биди трол пичкаму! Остави не да дискутираме ко луѓе.Ти си многу збунет можам да кажам.
Немам едноставно коментар на сите овие глупости што си ги напишал.
Ама еве ќе се задржам да еден ситен момент-болдираното.
Тука си Ти и тоа што си го добил.
Ако нешто си добил тогаш што си бил пред да го добиеш тоа ?
И што е тоа што си го добил ?
Ај не сери и не ми кажуј што да правам.......и остај го човекот нека одговори.Ај бе не гњави со глупости.... не биди трол пичкаму! Остави не да дискутираме ко луѓе.
Не сум броел колку пати, но секој ден сум сведок на такви примери, и во природата и во човечково секојдневие од кое сум дел.Колку пати у денот гледаш ваква случка ?
Во природата и во човечкото општество.
Не би рекол дека преовладува, што не носи до заклучокот и дека не ја "води" наводната еволуција како и да е дефинирана.Не сум броел колку пати, но секој ден сум сведок на такви примери, и во природата и во човечково секојдневие од кое сум дел.
Хехе....ти не би рекол, ама тоа е! "Посилниот" незначи по автоматизам оној со повеќе мускули! :helou:Не би рекол дека преовладува, што не носи до заклучокот и дека не ја "води" наводната еволуција како и да е дефинирана.
И јас не мислев на физички појаки.Хехе....ти не би рекол, ама тоа е! "Посилниот" незначи по автоматизам оној со повеќе мускули! :helou:
Прашања до атеистите:
Зошто во нацистичка Германија......... негде 1942 година само 2% верувале во господ?
Во што верувале тогаш?
Дали е тоа филозофијата на Дарвин, појакиот да го убие послабиот?
Абе од кај волку мед најде ти?Добро бе вие нели сте нормални? аеее прклето нека е тоа во мене што ги сака луѓето, ај некоментирам!
Охоо претседателе! Не се нервирај толку, ќе ни скинеш конци па што ќе прави напатениов народ без тебе!Добро бе вие нели сте нормални? аеее прклето нека е тоа во мене што ги сака луѓето, ај некоментирам!
од империализмот беАбе од кај волку мед најде ти?