Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Уфффф....А некој Те фатил за врат и Те принудил да веруваш?
Ајде барем еднаш биди искрен. Од кои причини ти веруваш? Дали околината (родители, пријатели, роднини) не влијаеле на твојата одлука да веруваш?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали околината (родители, пријатели, роднини) не влијаеле на твојата одлука да веруваш?
Не, на мојот избор влијае(ше) само „јас„, а влијанието (без никакоов притисок...) беше од еден мој професор, Бог да му даде долг живот и здравје. А што се однесува до набројаните, тие се речиси без исклучок противници на мојот верски избор.

Дури би рекол дека сум страшно задоволен оти поверував и оти сега сум дел од Црквата Христова, иако цел мој живот (би) можел да ми помине во бесцелен атеизам, без никаков осет за тоа што ме чека после овоземниот живот. Можам само да им заблагодарам на моите љути противници (на родителите..) кои сепак ме крстиле, како и на мојот покоен кум, кој ми додели име, како и на Црквата, во која сум крстен во Христа Богочовекот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не, на мојот избор влијае(ше) само „јас„, а влијанието (без никакоов притисок...) беше од еден мој професор, Бог да му даде долг живот и здравје. А што се однесува до набројаните, тие се речиси без исклучок противници на мојот верски избор.

Дури би рекол дека сум страшно задоволен оти поверував и оти сега сум дел од Црквата Христова, иако цел мој живот (би) можел да ми помине во бесцелен атеизам, без никаков осет за тоа што ме чека после овоземниот живот. Можам само да им заблагодарам на моите љути противници (на родителите..) кои сепак ме крстиле, како и на мојот покоен кум, кој ми додели име, како и на Црквата, во која сум крстен во Христа Богочовекот.
Блазе си ти...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Безцелен е само за оние кои не го познаваат и никогаш тоа не биле.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Безцелен е само за оние кои не го познаваат и никогаш тоа не биле.
Грешка си: добар дел (сите?) од оние кои Го прифатија Христа, беа опасни атеисти....Можам да наведам еден куп имиња од Светии, кои беа опасни грешници.

--- надополнето ---

Блазе си ти...
Хвала....Да си дочекаш!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Грешка си: добар дел (сите?) од оние кои Го прифатија Христа, беа опасни атеисти....Можам да наведам еден куп имиња од Светии, кои беа опасни грешници.

Грешник = Атеист ???????????? Жити се. Општо познато е дека верниците се мнооооооооооооогу поголеми грешници

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хвала....Да си дочекаш!
Мислам, хвала. Па зарем не ве учат во синодот да пишувате Македонски? Значи, благодарам се вели.

А ти блазесвам на едноставноста...

Знаеш што е црно, знаеш што е бело, горе, долу, се си знаеш...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Општо познато е дека верниците се мнооооооооооооогу поголеми грешници
Точно, ила да бидам попрецизен, верниците се свесни за својата грешност!

--- надополнето ---

Знаеш што е црно, знаеш што е бело, горе, долу, се си знаеш...
..но појќе сакам да верувам....„...Верувам Господи, помогни му на моето неверие...„ рече некој во евангелијата.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Точно, ила да бидам попрецизен, верниците се свесни за својата грешност!
ќе се сложам, свесни се за своите грешки и повторно ги прават и никогаш не научуваат да ги престанат да ги прават

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Навистина?

Стануваш од сабајле и си велиш колку сум грешен?
Де де, немам намера да се исповедам на форумов.

--- надополнето ---

свесни се за своите грешки
...точно....

--- надополнето ---

и повторно ги прават
..и се каат за повторениот грев...

--- надополнето ---

и никогаш не научуваат
...напротив...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Де де, немам намера да се исповедам на форумов.

--- надополнето ---

...точно....
Не се бара исповед. Едноставен одговор се бара, дали кога ќе станеш од сабајле се чуствуваш грешен?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
да ги престанат да ги прават
...ама се трудат да не ги прават. Или, како што рече еден од нашите владици, мислам дека беше Пимен: „...Дури сме живи, ќе грешиме!...„

--- надополнето ---

Едноставен одговор се бара, дали кога ќе станеш од сабајле се чуствуваш грешен?
...Да....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom