Атеист
Дежурен Шаман
А ти ќе ни закачиш снимки од твојата астрална проекција? Твојот духовен опит е исто што и некој џанки со својот dope tripАми како! Јас можам да ја докажам точноста од мојата вера со духовниот опит од истата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ти ќе ни закачиш снимки од твојата астрална проекција? Твојот духовен опит е исто што и некој џанки со својот dope tripАми како! Јас можам да ја докажам точноста од мојата вера со духовниот опит од истата.
Бидејќи темава сеуште е именувана како „прашања за атеистите„. ја уш едно прашање, кое го пишувам по којзнае кој пат, па кој има ....., нека одговори: како им успева на атеистите да останат во блажена недопреност и резистентост кон сите влијанија од околината, имајќи на ум дека атеистите папагалски (пре)повтороуваат дека на верните им им „опран„ умот а попојте ги лажеле?
Па со размислување, бе, Мики!
...ти текнува? Она што ти викаш дека му е забрането на ској вистински верник!
хехе, забрането ама тие први го прекршуваат
А ти ќе ни закачиш снимки од твојата астрална проекција?
Па со размислување, бе, Мики!
Она што ти викаш дека му е забрането на ској вистински верник!
Не, бе, еве Мики, на пример, никад у својот живот не го прекршил!![]()
Веќе сум на мнение дека врвот во давање одговори на оваа тема се „састои„ во иронијата и сакразмот....Јаки одговори, нема што!
Епа, друже, после 5000 постови на форумов мислам дека нема член што не е запознаен со твојот став: верниците не треба да размислуваат!
Исто така, мислам дека нема член на овој форум што не знае дека не можеш да замислиш милијарда.
!
...аха и дека си дипломиран архитект/физичар, но и активен физички работник - све у исто време!
Ах, старото добро "мојата религија е вистинската"...Патем, проекциите се својствени за некои „као„ религии, не и за мојата...
Значи чекај, Господ на нас ни дал мозок за да размислуваме а во исто време поставил докази насекаде (како фосили од диносауруси, радиактивни камења стари милијарди години и многу многу други) за да се негира самиот себе и ни дал една книга која тој ја напишал (преку други нормално) која е преполна со контрадикторности за да секој што малку размислува се откаже од него и во исто време ни вика дека не треба да размислуваме туку само да веруваме слепо а тој е тој што ни дал мозок за размислување.Не се демантирај самиот. Човекот има мозок и тој му е даден да размислува. Од твојот одговор произлегува дека „ти се врти свеста“ од она што е вистина. А тоа е: Атеистите, на база на „доказите“ на „науките“ веруваат ДЕКА НЕ ПОСТОИ БОГ.
Ова е верување. Човек треба да е без мозок, како животно, да ја отфрли можноста за постоење на Бог. Со смртта, се докажува, постоењето-непостоењето на Бога.
Атеистите го негираат постоењето на Бог, и постоењето на „друга димензија“ со духовен живот, но бидејќи нашата вселена и се што знаеме е материјално, НЕ Е МОЖНО ДА ГО ДОКАЖАТ НЕПОСТОЕЊЕТО-ПОСТОЕЊЕТО НА ОВОЈ ДРУГ СВЕТ.
Јасно, АТЕСИТИТЕ ВЕРУВААТ ДЕКА НЕ ПОСТОИ БОГ, ШТО НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ВИСТИНСКИ НЕ ПОСТОИ.
Поради основната претпоставка во нивната теорја која е заснована на - Бог не може да постои - произлегува дека тоа е: ВЕРУВАЊЕ.
Ах, старото добро "мојата религија е вистинската"...
"If i had a nickel every time someone said that i would have been a billionaire by now."
--- надополнето ---
Значи чекај, Господ на нас ни дал мозок за да размислуваме а во исто време поставил докази насекаде (како фосили од диносауруси, радиактивни камења стари милијарди години и многу многу други) за да се негира самиот себе и ни дал една книга која тој ја напишал (преку други нормално) која е преполна со контрадикторности за да секој што малку размислува се откаже од него и во исто време ни вика дека не треба да размислуваме туку само да веруваме слепо а тој е тој што ни дал мозок за размислување.
Логика и начин на размислување еднаков на тој на дмт... Заклучок: ДМТ Е ГОСПОД!
Ај малку озбилен муабет.Заклучок ти си глуперда![]()
Ај малку озбилен муабет.
Mногу си ми смешен, твоите мислења се бисери а најсмешно ми е тоа како секогаш глумеше демек си нешто возвишен, ја знаеш вистината, ние сме програмирани а види како брзо падна на тоа што ти всушност си: уште едно збунето дете како и сите други. Научил медитација човекот и мисли се искачил на врвот на светот.
Смешна ми е твојата збунетост и незнаење, затоа обожавам да те реметам.
DBack;4168457[B напиша:]Човекот Е животно. Ништо особено различен.[/B]
3. Што е тоа што сум си го закачил на себе? Дали е ова закана, дали е клетва? Што ли е?
[/IMG]
Ова си го закачи самиот на себе си како знаме за распознавање.
Нема никаква логика да ти се заканувам. кој сум јас, што си ми ти, што ми направи? Немој така пријателе. Јас само ти реплицирам и тоа со твои зборови кои се однесуваат на тебе самиот, бидејќи ти самиот така се декларираш. Па нека ти е со среќа.
Ете, како да не те реметам кога пишуваш вакви глупости? Како? Како да водам сериозен муабет со човек кој стално тропа бесмислици. Хипнозата е заебана работа.Не бе не ти е јасно ништо...добиваш секогаш одговор адекватен на твоето прашање секогаш.
Не ли разбра до сега ?
И нема врв на светот тоа е илузија.
Мислиш дека е реметење ?
Можам да те игнорирам ама не ми е тоа у полза, а и на крајот на краиштата го постигнав тоа што го сакав.
Кога те нареков органски портал пред едно 3 месеци ти текнуе ? :smir:
Ете, како да не те реметам кога пишуваш вакви глупости? Како? Како да водам сериозен муабет со човек кој стално тропа бесмислици. Хипнозата е заебана работа.