Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сите што веруваат во некој си било каков бог, правила , принципи, судбина, заповеди.. кои ја ограничуваат човековата слобода, ги потиснуваат човековите инстинкти, човековата свест и го прават човекот РОБ на својот ум и го стават светот во репресија - притисок со сите тие наметнувања кои не се ПРИРОДНИ .. грешат.
Човекот треба да се развива тотално природно, здраво, без страв од пеколот или притисок дали сум имал "темна мисла" за некој или не.
Такви не создала природата зошто да се притискам?
Од тие притискања.. потиснување во себе затоа денес во светот многу луѓе се темпирана бомба.. и прават многу изобличени работи.

Замислете колку сте под репресија .. порано кога верував толку многу во господ одев во црква скоро секоја недела, итн.. неможев на раат да мастурбирам од мислата дека НЕКОЈ од таму горе МЕ ПОСМАТРА, И ДЕКА ПРАВАМ ГРЕВ со тоа што ми паѓааат разни первезни мисли.. дури мислев дека ТОЈ НЕКОЈ СИ ЗНАЕ КАКВИ МИСЛИ МИ ПАЃААТ НА УМ.. колку само е непријатно.. И слобода ли е тоа? неможев ни да се опуштам како што треба и да уживам во животот без да се секирам од тој НЕКОЈ си ГОСПОД што не постои.

И пак ја имаш мојата согласно, а очигледно е дена не си свесен колку си во право....

Еве што вели Богочовекот за своите:
„...Не плаши се, мало стадо (и тн...)...„ (Лука, 12.32).

Значи, оние кои навистина Го следат Христа Бога, секогаш биле, се, а во иднина, ќе бидат уште помалкубројни!
Затоа, верните не се „чаталат„ со својата бројчаност, „попут„ некои дргуги религии, туку ја живеат својата вера по квалитет, не по квантитет....

Значи, викаш, од сите луѓе на светот само вие 5% сте во право, а сите други ќе горат во пеколот засекогаш?!?! Тоа ли викаш?

... туку ја живеат својата вера по квалитет, не по квантитет....

Мислеше на вакво живеење по квалитет, а не по квантитет:

http://www.taratur.com/node/16946

Баш интересно и квалитетно живеење. ( ако е по сите манастири вака, србите викаат „ свака вам част“)

Ме интересира дали и овие се дел од таа цифра 300. 000. 000 верници кои се само-прогласуваат како единствено мало стадо, прилепувајќи си го и задржувајќи си го единствено за себе цитираниов стих: „...Не плаши се, мало стадо (и тн...)...„ (Лука, 12.32). ??????????????

...локомотива свира „ чув - чув“.....зачеље пјева „ круг се затвара “.....

Убеден сум дека и овој пат твоите зборови ќе бидат следните:

„...И пак ја имаш мојата согласно, а очигледно е дена не си свесен колку си во право....“

Адиос камарад......

Те сваќам, само друго ми беше муабетот. И неутронската звезда и нашата планета а и просторвремето во кое се наоѓаат тие, се дел од овој универзум и затоа може да се споредуваат еден во однос на друг. Но теориите како стринг теоријата, претпоставуваат дека целиот универзум е мембрана која се движи и кога ќе наиде на друга мембрана во точката во која се допираат се случува биг бенг. Оваа теорија за мене е крајно безсмислена и апсурдна затоа што надвор од универзумот непостои некој виртуелен простор во кој би се движел универзумот, ниту пак виртуелно време! :toe: Всушност целиот тој контекст наликува на концептот на креатор кај религииве. Ако постои креатор кој го креирал креаторот?! Така и овде, ако постои виртуелен универзум во кој нашиов "лебди" тогаш и виртуелниот универзум може да "лебди" во некој друг виртуелен универзум....итн до бескрај!

Ахам, ок. Не сум знаел дека стринг теоријата дава такво објаснување.
Додека (според биг бенг теоријата) нашата вселена се шири, но мора да се шири во нешто. Тоа нешто не може да се нарече простор, затоа што просторот настанува со Биг Бенгот. Всушност просторот се шири во тоа нешто... и тоа побрзо од брзината на светлината.

--- надополнето ---

Бидејќи никој не сака да одговори, еве го моето размислување. Можеби во него има нешто за коешто вреди да се дискутира.
Да почнеме од почеток. Од теоријата за големиот експлозија Биг-Бен. По таа теорија, целиот универзум, сета материја е настаната со експлозија на 1 (еден) атом на водород. Така. А можеби и не е еден. Еве, нека сета материја од универзунот се собере на едно место во едно небеско тело, квазар, или како ќе биде крстено не е битно. Бидејќи околу него нема простор, нема друга сила која ќе го иницира на акција, како е можно да екслодира, и како е можно да се распространи кога нема простор?

Со големата експлозија настанал време-простор континиумот кој започнал да се шири.... Вака отприлика гласи Биг Бенг теоријата.

In deep meditation, we discover that the single root cause of all our suffering
is the subconscious belief that God has abandoned us. We refer to this belief
as the “Original Wound.” Our parents, teachers, brothers, sisters, friends,
lovers, employers, governments and institutions, as well as our relationships
with money, education and with the health and condition of our physical
bodies, all present us with opportunities to feel disgraced, humiliated,
alienated and abandoned at various times, when our search for love,
friendship and belongingness is shot down. What most of us never will realize
is that these situations are triggering a tremendous subconscious charge of
anger and resentment at God. The conscious mind has concluded that God is
all knowing and all loving, but the subconscious mind often feels cut off,
depressed and isolated in despair. Diseases of addiction to food, sex,
shopping, television, the Internet, coffee, alcohol, drugs, victimhood, blame,
rage and all other forms of materialism are our way of seeking “instant
gratification” for the part of ourselves that feels abandoned. However, it is an
established spiritual fact that all such distractions must eventually collapse
under their own weight, leading once more to the search for God.
Once we deeply establish the scientific reality of an Ultimate Being, and of the
Universe functioning according to a perfect Grand Plan, the blind from our
eyes is removed. We learn to build a temple or vessel within ourselves where
Divine Love may reside, by emulating the everlasting laws of harmony,
balance and proportion in thought and in action.

Атеизмот е последица на антагонизмот на нашата потсвест кон Бог.
Хмммм мислев дека е кон религиите...за малку сум утнал.
Како и да е ослободете се од антагонизмот.

Мислеше на вакво живеење по квалитет, а не по квантитет:

http://www.taratur.com/node/16946

Баш интересно и квалитетно живеење. ( ако е по сите манастири вака, србите викаат „ свака вам част“)

Ме интересира дали и овие се дел од таа цифра 300. 000. 000 верници кои се само-прогласуваат како единствено мало стадо, прилепувајќи си го и задржувајќи си го единствено за себе цитираниов стих: „...Не плаши се, мало стадо (и тн...)...„ (Лука, 12.32). ??????????????

...локомотива свира „ чув - чув“.....зачеље пјева „ круг се затвара “.....

Убеден сум дека и овој пат твоите зборови ќе бидат следните:

„...И пак ја имаш мојата согласно, а очигледно е дена не си свесен колку си во право....“

Адиос камарад......

Да, веснициве велат дека се појавиле марсовци, па дали веруваш и во таа појава?....

А да, и барем да го дочиташе новинскиот напис до крај, самиот ќе видеше кои биле силувачите....

Но! Како што е Вашата протестантска пракса на спојување на библиски стихови онака како што одговара на Вашата теологија, тоа го правиш и овој пат: силувањето го поврзуваш со наведениот манастир, иако тоа силување можело да се случи било каде! Лично, не би се зачудил, доколку Ти би ги обвинил и монасите од споменатиот манастир за предметново силување, но и тоа би било во склад со Вашата тактика на „...спојување неспоиви нешта...„...

Биди ми жив и здрав и читај троа по детаљно...

П.С:

Море gospel, а бе ептен сте лесно предвидливи....и проѕирни во намерите да се исповраќате по Црквата.

Едно прашање до атеистите.
Дали веруваат(евентуално знаат) дека постои прана(етер, оргон, ки-енергија и тн.).
Или јас би ја крстил животна енергија.

Едно прашање до атеистите.
Дали веруваат(евентуално знаат) дека постои прана(етер, оргон, ки-енергија и тн.).
Или јас би ја крстил животна енергија.

Муабетите за оргон и како да се ползува, ного ме нервираат, пошто иам другар што животот си го еба покушавајќи да го напраи ќебето. Сеа колата ќе ја прави на оргон да му иде и чека „пакет од Америка“. За оргонот сум ептен субјективен и не можу да зборам.

„Чи“ имам осетено на Таи-Чи (нели) и би рекол дека најверојатно постојат протоци, акумулативни точки, чакри-макри... И јас би ги крстил овие работи „животна енергија“, ама џабе, коа (сеуште) не можат објективно да се мерат, да се проучуваат и да се дефинираат. Што му доаѓа, не можам објективно ама баш ништо да кажам за нив.

Муабетите за оргон и како да се ползува, ного ме нервираат, пошто иам другар што животот си го еба покушавајќи да го напраи ќебето. Сеа колата ќе ја прави на оргон да му иде и чека „пакет од Америка“. За оргонот сум ептен субјективен и не можу да зборам.

„Чи“ имам осетено на Таи-Чи (нели) и би рекол дека најверојатно постојат протоци, акумулативни точки, чакри-макри... И јас би ги крстил овие работи „животна енергија“, ама џабе, коа (сеуште) не можат објективно да се мерат, да се проучуваат и да се дефинираат. Што му доаѓа, не можам објективно ама баш ништо да кажам за нив.

Абе нормално е кога етерот е ерес во науката дека нема да се финансираат истражувања.
А не дека ги нема Dr. Nikolai A. Kozyrev и Dr.Hal Puthoff.
А ако Никола Тесла бил поборник на етерот тогаш нешто мириса на изгорено

Абе нормално е кога етерот е ерес во науката дека нема да се финансираат истражувања.
А не дека ги нема Dr. Nikolai A. Kozyrev и Dr.Hal Puthoff.
А ако Никола Тесла бил поборник на етерот тогаш нешто мириса на изгорено
Табуата во науката не се спорни. Ќе испоумрат големите суети и полека-полека, за една-две генерации ќе ги имаме младиве деца што немаат ама баш никакви предрасуди и долгови према минатото.

Мене само ме чуди едно: Пошто армијата (најмногу на САД) е онаа која ги турка сите откритија напред, зошто не успеале да развијат технологии за мерење и ползување на етер, оргон, чи, што сакаш... Едно е субјелтивно доживување и индивидуално „користење“, а сосем друго е автомобил кој објективно се движи на оргон... Оттаму и мојата скепса за можноста за објективизирање на овие етерични феномени.

Табуата во науката не се спорни. Ќе испоумрат големите суети и полека-полека, за една-две генерации ќе ги имаме младиве деца што немаат ама баш никакви предрасуди и долгови према минатото.

Мене само ме чуди едно: Пошто армијата (најмногу на САД) е онаа која ги турка сите откритија напред, зошто не успеале да развијат технологии за мерење и ползување на етер, оргон, чи, што сакаш... Едно е субјелтивно доживување и индивидуално „користење“, а сосем друго е автомобил кој објективно се движи на оргон... Оттаму и мојата скепса за можноста за објективизирање на овие етерични феномени.

Има само едно логично објаснување ама тоа вклучува
Црни операции и места како ареа 51 :)
Da ne zboruvame za naftata i nejzinata uloga vo svetov.

Да, веснициве велат дека се појавиле марсовци, па дали веруваш и во таа појава?....

А да, и барем да го дочиташе новинскиот напис до крај, самиот ќе видеше кои биле силувачите....

Но! Како што е Вашата протестантска пракса на спојување на библиски стихови онака како што одговара на Вашата теологија, тоа го правиш и овој пат: силувањето го поврзуваш со наведениот манастир, иако тоа силување можело да се случи било каде! Лично, не би се зачудил, доколку Ти би ги обвинил и монасите од споменатиот манастир за предметново силување, но и тоа би било во склад со Вашата тактика на „...спојување неспоиви нешта...„...

Биди ми жив и здрав и читај троа по детаљно...

П.С:

Море gospel, а бе ептен сте лесно предвидливи....и проѕирни во намерите да се исповраќате по Црквата.

Не ми кажувај ти мене „ бабини - деветини“ ...марсовци, ванземаљци...

Тоа што сакале да се „ пупчат“ е смислена работа и барале благоислов од некого (кругот да им го затвори). Знаеш ли ти колку има од Прилеп до манастирот Трескавец? Три часа пешачење. Ако сакале да се силоваат и да се „ пупчат“, можеле в планина тоа да го направат. Има едно чудо пештери попатно, па не морале баш таму да се сквернават и тие и манастирот. Но....пракса им било таму да се „тртат“ и очите да си ги вадат, само што во сторијава монасите „ фит фатиле“, така да резилот и самарот друг го понесол, а не вистинските кривци.

А за тоа дека истото можело да се направи и на друго место...демек и по протестантските цркви, за тоа малку морген!!!

Повелете дојдете кај нас „ тртете се“, па ќе видите дали тоа ќе ви успее!!!

И Ти биди ми здрав и жив, до година и повесел....

Не ми кажувај ти мене „ бабини - деветини“ ...марсовци, ванземаљци...

Тоа што сакале да се „ пупчат“ е смислена работа и барале благоислов од некого (кругот да им го затвори). Знаеш ли ти колку има од Прилеп до манастирот Трескавец? Три часа пешачење. Ако сакале да се силоваат и да се „ пупчат“, можеле в планина тоа да го направат. Има едно чудо пештери попатно, па не морале баш таму да се сквернават и тие и манастирот. Но....пракса им било таму да се „тртат“ и очите да си ги вадат, само што во сторијава монасите „ фит фатиле“, така да резилот и самарот друг го понесол, а не вистинските кривци.

А за тоа дека истото можело да се направи и на друго место...демек и по протестантските цркви, за тоа малку морген!!!

Повелете дојдете кај нас „ тртете се“, па ќе видите дали тоа ќе ви успее!!!

Протестант си, така? Имате вие манастири, конаци, хотели и слично?

gospel бе, па Ти очигледно појма си немаш за тоа како делува демонот врз луѓето, бреееее....Па нели е очигледно зашто силеџиите отишле токму во манастирот (под услов да е точно дека било во манастирот!) а не во некоја попатна пештера за да силуваат, а? Така, ради силувањето во манастир, имаш о-хо-хо материјал за плукање и повраќање по Црквата,не?

Ај сеа , дај ми некој библиски цитат...(Ха-ха-ха!)

--- надополнето ---

Н

Не бе gospel, такво нешто не ни помислив (лажам де....) па Вие сте збирка од безгрешни ангелчиња, така? (Ха-ха-ха!)

--- надополнето ---

Хвала....

Дечки... дај бе не ни прљајте по дома...

Идеме ли ние кај вас на гости да ви збориме за бојл-мариотов закон или за Џина Џејмисон? - Не.

Што сеа вакви муабети - орто-протес-като... Имате таму цела тема, само за вас. Знам, пошто редовно ви ја читам ;) ...само таму не праите овакви муабети...

...ауу, да беее, тоа ви е тема за пред Господ... овдека сигурно доаѓате коа сте у „прелест“ :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom