Да, на таа измама. Ако еднаш се излаже и двапати...не е тешко и третиот пат. Според постојани наоди, овие теории се поставени на фалсификувани докази и информации. Еднашка лани преклани спомнав дека науките (астрономија, антропологија, физика...) не се во спротивност со науката теологија...истите со време идат кон иста цел.Lurtz,
Веројанто мислиш на измамата позната како „питлдаунски човек„? Да, тоа е череп од човек, комбиниран со вилица од мајмун, која се до раните 50-ти била „јак„ доказ за наоѓањето на „алката која недостасува„ помеѓу човекот и мајмунот...
--- надополнето ---
Да, здравиот разум не ми дава да давам смешни, глупави, апсурдни и нецелисходни одговори, со кои би требало да одговорам на извесни прашања и теми...Џабе трошење енергија е тоа.
Има и други измами кои се објавени, на пример за глувоста на змијата кобра.
Колонизаторите имале големи потреби од фалсификување на голем број "научни факти", добар пример е и македонскиот народ и "старите грци"

Следно (ако добиеме одговор на овие погоре) би прашал како древните градители, астрономи од Ј. Америка ги знаеле димензиите на објектите во Африка и на кој начин дошле до размерите на оддалеченостите на одредени небесни тела (ѕвезди конкретно) или како знаеле за апсолутна година (овде сигурно сум грешка па молам помош...времето од 2000 и нешто години за кое е потребно една точка на земјата да дојде на истото место) кои ги применувале во своите градбени димензии или славења на празници во одредени временски интервали.
--- надополнето ---
Штом ти се смешни во старт, ништо не прајме. Може ли да кажеш колку илјади/стотици фосили се најдени од водни суштества до водоземци или од копнени до птици? преодни форми кои едноставно наишле на ќорсокак, но нивна "заслуга" е развој на дефинитивните форми кои ги знаеме. На пример број нивна распространетост низ земјата, длабочина...нешто...само молам без линкови него со свои зборови објаснето.Те молам, ако можеш, најди го линкот за да можеме да ги провериме тие тврдења. Мене, некако, ми се чинат смешни, ама кој знае... може има нешто таму. Тоа што споменуваш транзициони фосили веќе ми тера на некоја „школа“, ама ај да видиме, шо! Плиз, залепи ако можеш да го најдеш линкот.
--- надополнето ---
Веруваш во таа теорија? И дали има теорија кој го создал мултиверзумот или како се создал? На пример во 10-14 секунда после почетокот на времето според сингуларниот модел...За Дејвис: Секако! Гравитациона константа и рамнотежа - фер. Тоа и е основата за теоријата за мултипли универзуми. Како ти го толкуваш овој негов наод? Господ? Ако да, тогаш дали си на деистичко или на теоистичко стојалиште?