Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Dback, настрана што Ти не одгoвори ништо, но и другите „oдгoварачи„ не одгoворија ништо, така да „ништото„ Ви доаѓа како НЗС, не?
Во ред, прифаќам дека не одгороривте ништо и тоа Ви е заеднички одговор во кој сите сте идентични и согласни, но мене ме „занима„ она во кое не се согласувате, а тоа е: кој е Вашиот личен одговор на поставените прашања?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Magus, ова чичево од клипчето, може да блада колку сака, но чекај! Дали го делиш неговото мудрување?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
gospel, ебачиште форумско (кој е епитет, еј....), вака ли Те учи тоа верата твоја „сумњива„? Вака ли Те учат, вака да се однесуваш кон сите оние поединци од форумов кои како и Ти, Христа го исповедаат за свој Бог и Спасител?
Еј Мики...ДАВАЈГАЗИШТЕ СТАРО...(кој е епитет, еј....)....Па и јас тоа се прашувам, дали така те учи верата твоја КРИВОСЛАВНА, вака да им се обрајќаш на сите поединци на форумов, без разлика дали веруваат или не (тоа е најмалку важно)......а сепак се дупло постари од тебе???? Барем од чиста култура кон постарите, учителката требало да те научи како да се однесуваш....ај црквата секако не те научила...

Ако се навратиш наназад, ќе забележиш дека Ти си првиот кој почна да се исмева и да се глупира на форумов. Се направив помал, ама дрскоста твоја нема граници...па затоа што си посеа, тоа си пожнеа!! (така вели поговорката)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Magus, ова чичево од клипчето, може да блада колку сака, но чекај! Дали го делиш неговото мудрување?
Го делам неговото мислење иако не сум атеист :), го делам во однос на постоењето на религиите денес.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Религијата е стварно полна гомненици. И јас тотално се сложувам со Карлин.

Спиритуалноста не ја пљукам.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Го делам неговото мислење иако не сум атеист :), го делам во однос на постоењето на религиите денес.
А како еден атеист (еве пак прашање...) го обликува своето лично мислење или став во одредено прашање? Гледа клипчиња на „ју тјуб„ и вели „...а бе ја се сложувам со овој, овој мисли како мене...„ или тоа лично мислење се оформува на некој друг начин?

--- надополнето ---

Се направив помал

Не бе, саде Ти се чини дека си се направил помал, всушност, не си ни пораснал...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А како еден атеист (еве пак прашање...) го обликува своето лично мислење или став во одредено прашање? Гледа клипчиња на „ју тјуб„ и вели „...а бе ја се сложувам со овој, овој мисли како мене...„ или тоа лично мислење се оформува на некој друг начин?
Атеизмот е програма, надвор од нејзе ништо не е дозволено.
Она си има механизми за одбрана. Главна карактеристика и е затвореноста.
Иако они се крстат на open mind и на прв поглед изгледа дека тоа е добро.
Бај д веј тоа е дел од програмот.
Само што умот никогаш не е отворен, како би бил со таква агресивност.
На прв поглед е неверување во божества, богови и слично.
Но тоа што е самоубиствено и фатално е отфрлање на се што е спиритуално.
Ако не свесно тогаш потсвесно.
Со таков априори став како би можел да биде атеистот open-minded ?
Прашањето до атеистите е дали сте open-minded ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Доста мрчиш, се искривуваш наопаку? За таа твоја openminded, видовме, се што ќе кажат тие твоите будалетинки Дуда и Дошо

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Во ред, веќе го забележав нивниот начин на одговарање, во кој е унисони, а кој (начин) се сведува на чист нихилизам...А нихилозмот, кога ќе ги потроши и однегира сите можни категории, останува да им се врати како повратна спрега и ним самите-што значи, самите себе да се „однегираат„.

Она кое ме „занимаше„ е: како атеистот формира свој став, кога атеистот самиот вели дека туѓите умови биле „испрани„ и индоктринирани? На кој начин атеистичкиот ум останува „неиспран„? Се чини дека атеистот формира свое мислење или став на некој јако специјален „изолационистички„ начин, кој и пркоси на реалноста, но како, сеуште не гледам одговор од атеистиве...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Во ред, веќе го забележав нивниот начин на одговарање, во кој е унисони, а кој (начин) се сведува на чист нихилизам...А нихилозмот, кога ќе ги потроши и однегира сите можни категории, останува да им се врати како повратна спрега и ним самите-што значи, самите себе да се „однегираат„.

Она кое ме „занимаше„ е: како атеистот формира свој став, кога атеистот самиот вели дека туѓите умови биле „испрани„ и индоктринирани? На кој начин атеистичкиот ум останува „неиспран„? Се чини дека атеистот формира свое мислење или став на некој јако специјален „изолационистички„ начин, кој и пркоси на реалноста, но како, сеуште не гледам одговор од атеистиве...
Тајната е во училишната индоктринација, а да не е од мое лично искуство и не би знаел.
Стапицата е антагонизмот меѓу религијата и науката.
А има една интересна работа со умот. Он го привлекува само тоа што го сака а го отфрла се она што
не му иде у прилог на веќе поставените постулати. Само едно би им посочил, да се вратат наназад во времето.
Кој им ги инсталираше во потсвеста да сватат, тоа ќе реши многу од проблемите.

--- надополнето ---

Доста мрчиш, се искривуваш наопаку? За таа твоја openminded, видовме, се што ќе кажат тие твоите будалетинки Дуда и Дошо
А како знаеш дека се будалетинки ?
Па за тие априори ставови јас зборувам.
Зошто го браниш атеизмот со лаги ?
Никад у живот немаш ништо од Ошо прочитано....претпоставувам, исправи ме ако грешам.

--- надополнето ---

Прашање до атеистите.
Што е за вас спиритуалност ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А како знаеш дека се будалетинки ?
Па за тие априори ставови јас зборувам.
Зошто го браниш атеизмот со лаги ?
Која лага си чул од мене?

За разлика од тебе? Ти за априори ставови зборуваш??? хахаха, ма дај те молам, полн си со догми и невистини.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Која лага си чул од мене?

За разлика од тебе? Ти за априори ставови зборуваш??? хахаха, ма дај те молам, полн си со догми и невистини.
Епа ај кажи што нечини со Ошо жити се ?
Барем една работа.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Прашање до атеистите.
Што е за вас спиритуалност ?
Ти пишува пар страни наназад. Ако те мрзи пиши на google define:spirituality. Одговорот ќе го имаш веднаш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ти пишува пар страни наназад. Ако те мрзи пиши на google define:spirituality. Одговорот ќе го имаш веднаш.
Абе од вас сакам одговор а не од Гоогле.
Еве нека биде слободна(ваша) дефиниција.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Петпути ти пишав: Критичко мислење. Стварно е штета што не можеш да го разбереш концептот.

Исто како и со Нихилизмот.
1. a revolutionary doctrine that advocates destruction of the social system for its own sake
2. nihilistic delusion: the delusion that things (or everything, including the self) do not exist; a sense that everything is unreal
3. complete denial of all established authority and institutions

Атеизам:
1. Не постојат божества.

Од кај ку*ац се овие два термини исти!?!?

Мики, не си више предизвик. Озбилно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom