Јувентус - Интер (Derby d' Italia) 13-02 2010 20.30 ч.

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке победи на големото дерби?

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Vazi za fanovie na SHINTER :

Juventus are historically the most successful team in Italian football and one of the most successful and recognised in the world. According to the International Federation of Football History and Statistics, an organization recognised by FIFA, Juventus were Italy's best club of the 20th century and the second most successful European club in the same period. The club currently ranks third in Europe and sixth in the world with the most international titles won officially recognised by their respective association football confederation and FIFA. In 1985, Juventus became the first club in the history of European football to have won all three major UEFA competitions, the European Champion Clubs' Cup, the (now-defunct) UEFA Cup Winners' Cup and the UEFA Cup (first Italian and Southern European side to win the competition).[17][18][19] After their triumph in the Intercontinental Cup the same year, Juventus also became the first football team ever—remain the only one at present—to have won all possible confederation competitions and the club world title .

А да отвориш квалитетна дискусија ко за промена? douchebag...

баткава не не остави да пишиме, не затрола со банери, фотки и статистики за неговиот клуб :tv:
очекувам ваква храброст и после натпреварот (ако победиме се разбира) :)

:oftopic:Дај да се собереме неколку луѓе да го предложиме овој Schqiperia за модератор на фудбал темава.Се гледа дека има огромно познавање и ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА.:kesa:

Цел фан клуб Билан за Јуве гласал а :D ?
Они викаат дека се најголеми ривали во Италија ама кога некој од нив игра со Интер, ногу се љубат :pos:

Zostho be sine vaka :) zoshto? :icon_lol:
Ај бе доста мрчиш, кој ти е крив што мењаше ник? :)

Nema sto da bara SHINTER na ovoj natprevar !

FORZA LA VECHIA SIGNORA !
La Vechia Signora,
Старата дама,
или како што последно ја викаат,
Баба Ратка.
:pos:

Не знам бе рагаци што да ви кажам, како игра Интер дома, може да згази секого, како игра во гости, и Бари има шанси... Ако сака да победи Интер во Торино ќе мора да ја прикаже играта од Меаца, затоа што има мотивиран противник кој ќе сака преку победа во дербито да се врати во игра во борбата за место во ЛШ. Интер е поквалитетен тим но ништо не ја гарантира победата, а богами не знам ни како да го типувам ова, освен 3+...

Мислам дека реми ке биде. Јуве не ми се верува дека има шанси да победи, ама дека е на домашен терен, типувам на реми.

Тежок икс мислам дека ќе биде мечов.

Zostho be sine vaka :) zoshto? :icon_lol:

Zoshto padobranec, jas sum navivach na Inter, a i so samata igra Inter e skalilla nad Juve, realno ova ni inaet ni nisto. Vidi rezultati od godinava, ako ne te ubeduva toa, vidi i od lani, ustvari preskokni lani, moze vo teski depresii da padnes :)

Form is temporary, class is everlastin - ova ti e najluzerka rechenica ever. Zoshto Barsa ne vika vaka? Zoshto Inter ne vika vaka? Nego samo ti ili nekoj navivach na Liverpool, kakva klasa imate vie be? Ajde kazi, 6 ustakmici vo uefa, 6 neresheni, ebati timot ebati, kao bozem namerno se otkazavte, izgleda deka od sve namerno se otkazuvate :), prvin od UEFA, posle od Kupot, sea i od Serie A, whats next? :)

"До фановите на Интер кои имаат разбирање: Нека победи подобриот (Јуве ) во фер игра!" - :pos: :pos: :pos:

Ah, ama si razbral ti...

другар ти и твојата шинтерска екипа треба да ги освојвате сите можни трофеи следните 15 години за да го стигните јуве:smir:

вие имавте каква таква класа
а класата знајш кога ја изгубивте вие?
ко си напорајвте тим од играчите на јувентус 2006 (ибрахимович и компанија што беа окритие на ЈУВЕНТУС) и ко ви поклонивме 2 скудета шо сигурен сум ке ги вратие во мај на судењето :)

оти небевте толку гласни пред 2006 ко немавте трофеј 15 години со ред?

ти ли најде за класа да збораш........

ко си напорајвте тим од играчите на јувентус 2006 (ибрахимович и компанија што беа окритие на ЈУВЕНТУС) и ко ви поклонивме 2 скудета шо сигурен сум ке ги вратие во мај на судењето :)

Прво, не поклонивте вие ништо, поклон не се бара назад :pos:
Второ, само по едното скудето плачете, колку што знам.
Трето, вратете ни го скудетото од 1998, важи? :smir:

Прво, не поклонивте вие ништо, поклон не се бара назад :pos:
Второ, само по едното скудето плачете, колку што знам.
Трето, вратете ни го скудетото од 1998, важи? :smir:

Прочитај по италјанските весници и ке ти биди јасно дали ке ги вратите или не.
То шо го правел Моѓи го правел и Факети така да немате право да барате ништо:smir:
и трето незнам од кој пичини го бараш скудетото од 98 и да те потсетам 29 се на број :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom