Зошто постојат црквите?

• Креатор на темата Креатор на темата DBack
  • Време на започнување Време на започнување
НЕ МИ ПЕЈТЕ ПЕСНИ и НЕ МЕ ФАЛЕТЕ во јавност!

Еве во еден стих ќе ти ги демантирам и двете

147:1 Алилуја! Фалете Го Господа, зашто е добар, пејте Му на нашиот Бог, зашто е благ; Тој е достоен за секаква пофалба.

И верникот му врти грб на бога во ваквите теми насекаде во светот па и тука на кајгана..

Пред да продолжете да се расправате.... ако некој ти удри шамар на едниот образ, ти понудимуго и друиот образ за да го удри ( така нешто одеше).

Затоа зошто се расправате?

Зошто постојат црквите?

За да можат ваквите ко овој на клипот да можат да работаат, да се коцкаат и дупат жени позади црквата...

Зошто постојат црквите?

- Зар мислите дека поповите ќе земаат да питаат на улица за пари?

Или тоа, или криминал. Вака преку изговор за духовност ќаруваат кеш. Не дека и вака се нешто помалку криминални, ама посуптилно се врши целата работа.

Исус не дошол да го поништи Мојсеевиот Закон, туку да го исполни: (Матеј: 5:17 ”Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.’’)

Зошто тогаш одбивате да разговарате за Стариот завет? Еве, конкретно, Излез 25 и натака.

1 Господ му рече на Мојсеја:
2 „Кажи им на Израелците да Ме даруваат, а вие примајте ги даровите во Моја чест од секој што дава од срце.
3 А примајте ги овие дарови: злато, сребро и бронза;
4 љубичесто, црвено и темноцрвено предено и препреден лен;
5 готови овновски кожи, па убави кожи; ситимово дрво;
6 масло за осветлување; мириси за масло за помазание и за мирисливо кадење;
7 оникс и други бесцени камења, што ќе бидат вметнати во наплеќникот и врзградникот.
8 Нека Ми изградат Светилиште, за да можам да престојувам меѓу нив.
9 При градењето на Престојувалиштето и на се’ во него, постапи точно според образецот што ќе ти го покажам.”
10 „Нека направат ковчег од багремово дрво: долг два ипол лакти, широк лакот ипол и висок лакот ипол.
11 Опкови го со чисто злато, опкови го однадвор и внатре; а околу него стави завршен појас од злато.

итн...

Пријателе те читам и се чудам!Ми изиграваш овде ванаби Буда мудрец некој а велиш дека никој на светов не бил достоен за почит.Контра си целиот... :буддха:

Па животот е за чудење...се додека се чудиш добар си(еве ти уште една ванаби Буда изјава).
И се додека сум контра е добро.
Инаку за воља на вистината :
Почитуваш "нешто" само у случај ако не си достоен за почитување........(уште една "контра" изјава).
Инаку зборот контра е доста интересен.

Па животот е за чудење...се додека се чудиш добар си(еве ти уште една ванаби Буда изјава).
И се додека сум контра е добро.
Инаку за воља на вистината :
Почитуваш "нешто" само у случај ако не си достоен за почитување........(уште една "контра" изјава).
Инаку зборот контра е доста интересен.
Ролеркоустер глаата, а? :D

poglednete go filmot AGORA pa ke vi bide jasno zosto hristijanstvoto zastranilo malku vo pogreshna nasoka,toa sto go propovedal isus nema nikakva vrska so deneshnava crkva se e zaradi manipulacija,poglednete go filmot i ke vidite zosto

И да пере пари и поповите да поседуваат мерцедеси. Го заборави тоа.

Поповите......!!!!!!!

... вчера на паркинг видов една калуѓерка во црно како излегува од црн Мерцедес купе... а бе...важно се беше во црно....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom