Бремената притвореничка во случајот „Пајажина“ го изгуби бебето

V

vlako088

Гостин
Зошто сите пишувате со омраза? Само се товарите со гревови.
Секој кој не е осуден е невин...
Сите знаеме кои се условите во затворите и како се третираат затворениците само поради нечии интереси на некому не му одговара да го признае тоа.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.009
Поени од реакции
8.690
Повеќето жени кои преживеале спонтан абортус преминуваат низ тешки психички трауми кои понекогаш траат повеќе од година кое е доволно време да се добие и психичко пореметување, затоа е важно да се остави жената на мира И ДА НЕ И СЕ ГАЗИ ПО НЕЈЗИНАТА РАНА!!!

Преку глава ми е од МАНИПУЛАЦИИИТЕ НА А1 СО НАРОДОВ, нека ја гасат веќе и така направи многу гомнарија во Македонија!!!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Повеќето жени кои преживеале спонтан абортус преминуваат низ тешки психички трауми кои понекогаш траат повеќе од година кое е доволно време да се добие и психичко пореметување, затоа е важно да се остави жената на мира И ДА НЕ И СЕ ГАЗИ ПО НЕЈЗИНАТА РАНА!!!

Преку глава ми е од МАНИПУЛАЦИИИТЕ НА А1 СО НАРОДОВ, нека ја гасат веќе и така направи многу гомнарија во Македонија!!!
Со се што кажа погоре уште повеќе докажуваш дека си ограничен и со испран мозок, на кого му кажуваат што да напише:toe:

Јас зборувам од лично име, јас НЕ сум А1 и кажувам дека оваа влада со овој посран премиер не прават ништо!

Мене не ми треба А1 и велија торбешот да ми кажуваат што и како во државава зошто јас знам каква е ситуацијата зошто умема да гледам со свои очи, а не низ очите на бранко и грујо!

Се додека и во вакви работи мешате политика, нема напредок за оваа држава!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
По ова се гледа дека си недоносено дете од инкубатор!!!
Тоа е проблемот, што мислите дека оваа влада не стои зад ова! Или судството е на друга држава?

Тогаш кој стои?

п.с. ако се спомне нешто против влада тогаш одма е политика:pos2:
против оваа влада која направи се за доброто на македонскиот народ не треба да се зборува лошо, не треба да се критикува, децата-министри може да се налутат и да не играат повеќе :tv:

M

mar30

Гостин
istovremevo em nevini em trudni paradoksicno malce?ocekuvam sega na najobjektivnata TV da objavat deka i gazdata e truden a od duga strana advokatite da tvdat deka e nevin..... abe trudna zena ima pravo na vrsenje kriminal i osloboduvanje od zakonsi proceduri

btw HEDI KAJ SI BE MUSKO? HEDDIIIIIIIIIIIIIIII A BE HEDI HEDI.....

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Па токму заради ова сме дојдени на ова дереџе, зошто и ти и на хитлер ич не го заболува за ништо и затоа државав не тапка ни во место повеќе, почнавме да одиме назад(ќе се вратиме кај Александар и татко му Филип за брзо време)!

Нема што повеќе да постирам овде кога од другата страна се оди со глава во ѕид!

Добра ноќ и господ да ни е напомош со оваа влада!

Дај боже што побрзо да се вратиме во времето на Александар и Филип, пак ќе си бидеме светска велесила а не вака кљошари....

Баш ќе биде интересно ако обвинетата биде ослободена од обвиненијата и ова демонстрирање на сила од страна на власта така силно им се одбие од глава што во наредниве стошеесетиосум милијарди години да не можат да се освестат. Би разбрал да се работеше за луѓе осомничени за тероризам и масовни убиства ама вака да се постапува кон луѓе за финансиска малверзација :tapp:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Жално е тоа што се случи :( :( . Разбирање мораа да имат гнидиве за ситуацијата, сега нека го носат на душа.

Убава статија прочитав денес од Игор Ивановски за случајов, во Шпиц.

M

marko 1996

Гостин
istovremevo em nevini em trudni paradoksicno malce?ocekuvam sega na najobjektivnata TV da objavat deka i gazdata e truden a od duga strana advokatite da tvdat deka e nevin..... abe trudna zena ima pravo na vrsenje kriminal i osloboduvanje od zakonsi proceduri

btw HEDI KAJ SI BE MUSKO? HEDDIIIIIIIIIIIIIIII A BE HEDI HEDI.....
Војниче дај поштеди не од твојте дебилни коментари , у партија шо ви ги кажуваат.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Значи какви морони има на воа форумов,тоа е чудо едно..цццц..Колективна лоботомија им се врши на децава

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Перење пари и затајување данок не е криминал, не не не...јас би ги испообесил, зошто и притвор им е малце. Мора ред и дисциплина, иначе во планина ќе се вратиме.
И секако, без жртви не бива, мора школа за идните перачи, да знаат што ги чека. Ако веќе говориме за морал и етика, тие требале да му ја мислат, сега е касно да изиграваме зналци.

Хитлер Форева!
Да...
Инфантен данок да се уведе...под хитно...
и зиготите да плаќаат данок под хитно ...
Плацента сантиметар квадратен 600 евра месечно...

:tapp:

А во врска со Болдираното...многу е лошо тоа човеку...:jaj:

T

tinkerbelll

Гостин
majka mu trebala da misli sto prai . ne sega so deteto da se vadat . Nekoj ako ima 5-6 deca i ako krade i prekrsuva zakon znaci deka ne treba da bide kaznet ??!!!??!!
????? ?ccccc

Ама вие стварно не сфаќате за што станува збор во оваа ситуација. Значе осомничената не е виновна се додека не се докаже. Не е осудена па да ја одлежува казната туку е ставена во притвор поради можност да влијае на сведоците, да избега од државата или да го повтори делото. Дефинитивно мерката притвор е злоупотребена. Баш погледнете дали во земјите од ЕУ се носи во притвор бремена жена која е осомничена за злоупотреба на 100 000 ЕУР.

Значи жената е ПОД СОМНЕНИЕ кое два месеци не е докажано, мерката притвор е само осигурување на осомничениот да не избега или сл.

СО какви луѓе живеам јас? се откажувам од темава.
So moroni i prodadeni dusi. Nemat poima so zborat. Za vlast gazat i preku zivo mrtvo rodeno i nerodeno. Za sram se so vakvo razmisluvanje bez razlika za koj naviva, a se vide uspat site se so EDNO ISTO obrazlozenie so i da ve prasat. Nemate poima!!!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.009
Поени од реакции
8.690
Еве зошто ми се повраќа од А1, затоа што насловите немаат врска со веста, туку целат да исмејат некого, да дискредитираат се за нечии партиски интереси, па добро кој ќе му верува??? Манипуланти!!!

Да ја затворат сместа!!! Доста ни го труе општеството!

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=133915

T

tinkerbelll

Гостин
abe ja ne vikam deka a1 e cveke za mirisanje, si e*ale majkata tie sekako nego zalno e zasto bas na vakov nacin... za bebenceto mi e! Uopste ne sum povrzana so politikata ama mnogu raboti ne cinat kaj segasnive se poskapuva se zalat lugeto i kraj kraeva si osekam na svoja koza pa zboram a ne da dobivam poeni ili nz sto... aman :( :( :(

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не ми се коментира на тема којашто медиумски е пренапумпана...
Ги жалам сите учесници во постапката, т.е. судии, адвокати, обвинители... имаат притисок од сите страни, не им е лесно...
Да започнам првин од самиот случај:
Осомничени се луѓето за даночно затајување, и сл. дела од финансискиот криминал... епа, за оние погоре кои сметаат дека тоа не е организиран криминал, и тоа е организиран криминал...но тоа е веќе lege artis, да не навлегувам.
Секако, ако веќе одиме понатаму, и бараме виновници, под претпоставка дека ќе се докаже делото и ќе се осудат, Велија е главниот виновник, а останатите, т.е. најголем број од нив, се луѓе кои за некоја паричка се управители, книговодители...и слично. Под налог на Велија. Не дека не сносат одговорност, ама не толкава. Сепак, они потпишувале.
Бај д веј, нели не смее да има медиумска концентрација кај едно лице?
И сега а1 трубат за некаква диктатура, ова она, кур се тресе...
ОК, ова сега не е битно, ќе дискутираме во текот на постапката, зависи како ќе се развива...
За притворот:
Жално е што госпоѓата го изгубила плодот. Каде и кај кого да ја бараме вината?
1. Дали се знаело дека е бремена кога е притворена ?
2. Дали судот ја имал на увид состојбата со бременоста, и дали прибавил стручно мислење од вешто лице?
3. Дали адвокатите ја утнале работата?
Сметам дека вистинските одговори на овие прашања ќе го дадат одговорот каде е причината за тоа што се случило.
Засега...само одредени медиуми и одредени политички структури, како и некои демек невладини ја злоупотребуваат оваа трагедија на таа жена.
И да...овде вината не треба да ја бараме во здравството, кое, рака на срце ни е катастрофа. Зборувам за јавното здравство.
Ќе се воздржам од понатамошни коментари, бидејќи немам обичај да коментирам нешто со кое не сум запознат, т.е. немам списи пред мене.
Сета оваа дискусија на темава е само чаршиски муабет и навивање за една или друга страна.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Греота за жената и за нејзината фамилија ....

За партиските војничиња :pusk:

А тие што викаат крива е крадела ако и е не знам што да кажам .... и уште не е утврдено дали и таа крадела сеуште се во ПРИТВОР значи немаат докази судиите.

п.с според законот бремена жена треба да биде во домашен притвор :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom