Шабан Шаулич во Скопје?!

• Креатор на темата Креатор на темата Frankie Yale
  • Време на започнување Време на започнување
F

Frankie Yale

Гостин
Така слушнав ама не е потврдено така да не сум сигурен, ми кажаа дека на 25 февруари ќе било во Борис Трајковски... Дали некој друг слушнал за ова или измислица е?

Не слушам турбофолк многу многу ама ако ова е вистина мора да се иде, кралот на кафанската музика луѓеее :vozbud::vozbud::vozbud:

Кој и да дојде во Скопје е КРАЛ, било тоа да е ваква турбофолкерско-кафанска фаца, поп, рок, транс, хаус итн.

Инаку се надевам дека нема да дојде, доста е од вакви шлајмови кои во последно време го преплавија Скопје, редно е и нашиве луѓе да научат што е квалитетна музика...

Кој и да дојде во Скопје е КРАЛ, било тоа да е ваква турбофолкерско-кафанска фаца, поп, рок, транс, хаус итн.

Инаку се надевам дека нема да дојде, доста е од вакви шлајмови кои во последно време го преплавија Скопје, редно е и нашиве луѓе да научат што е квалитетна музика...

Немој бе така, човекот е легенда - синоним за кафанска музика... Негови песни пред 30 години денес уште се пеат... Овој е вистинскиот крал :pos2:
:party1:

Слушај глас...:cuc::cuc:

Ај линк за ова или некоја повродостојна информација ?

За секое тенџерче, капаче. А бидејќи турбо рајата е масовна у земјава треба тенџере за варење ајвар.

Сигурен сум дека биќе крвопролиќе :pos:

За секое тенџерче, капаче. А бидејќи турбо рајата е масовна у земјава треба тенџере за варење ајвар.

Сигурен сум дека биќе крвопролиќе :pos:

Турбо ти е Карлеуша, Матич, Китич, Полумента, Николич, Секулич и така натака...

Шабан ти е хардкор кафанска музика и има разлика :)

Само вистинските фанови разликуваат такви работи. Мене ми се има слчено 2-3 пати да улетам у дневна и да го видам Шабан на ТВ, и нормално бегав колку можам побрзо.

Инаку во средно „Шабан еден“ беше ултимејт навреда.

--- надополнето ---

НААРЦИС БЕЕЕЕЛИИИИ !!!!!

Дете, сакаш да те избришам од месинџер и од листа на пријатели на ФБ?!

Само вистинските фанови разликуваат такви работи. Мене ми се има слчено 2-3 пати да улетам у дневна и да го видам Шабан на ТВ, и нормално бегав колку можам побрзо.

Инаку во средно „Шабан еден“ беше ултимејт навреда.

Eпа јас сум шабан ако е така му ги знам скоро сите песни на Шабан а не слушам турбо многу многу... Затоа се израдував, ама не знам дали е сигурно мада не верувам дека би ме лажел тој зошто неколку пати пред време ми има кажано за некои настани во Борис Трајковски, на пример за Цеца и Аца уште летоска знаев па ќе видиме, дај боже да е вистина, ќе се отворам таму... Знам дека многу го плукаат овој вид на музика ама за мене е најбољи, нема ништо подобро од собирање со друштво во кафана, начукување со ефтино вино и пеење шабански песни на цел глас.

:zver::zver::zver:

Дете, сакаш да те избришам од месинџер и од листа на пријатели на ФБ?!
не е скопча заебанцијата овде?
(при толку влечкања по кафани ми останале многу песни во сеќавање :) )

--- надополнето ---

колку и да не сакаш се дешава :)

Тешко оди тој процес кај нашава, во глобала, затуцана раја...

Тешко оди тој процес кај нашава, во глобала, затуцана раја...
то е пошо ова сите концерти кај нас одат така еднаш месечно... нема нешо посаглам големи фестивали почесто и мора се и свашта и сите да се кралој, царој, во одредени случаи и Господ himself...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom