Софиja - импресии

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
^ Ајде сега пак :nesvest:
На полицаецот му се обративме на македонски и човекот убаво разбра, ама не сакаше да одговори, туку напишав погоре што ни кажа, и тоа Е моја прва импресија од Софија. Задоволен?
За каков чувар ти збориш мене не ми е јасно, и те замолувам не ме цитирај веќе, нити па ќе се замарам одговор да ти пишувам, ако се уште нешто ти е нејасно, мојот прв пост на оваа тема доволно објаснува, ако знаеш да прочиташ

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
^ Ајде сега пак :nesvest:
На полицаецот му се обративме на македонски и човекот убаво разбра, ама не сакаше да одговори, туку напишав погоре што ни кажа, и тоа Е моја прва импресија од Софија.
Не може да се докаже дека е разбрал, освен ако не читаш мисли! :)
При тие ептен "посебни jазици", кои што ги имаме, човекот не е задолжен да те разбира, нели така? :toe:
Кога одиме некаде, требва позитивна мисла и сичко ке се среди по мед и масло!

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Ете ти сеа, што ќе ти каже :tapp:
Еве за волја на вистината, тоа беше пред 8-9 години, дај боже да се сменети до сега, ама ти кажувам дека тоа ми беше прв контакт со Бугарија . . .
Има изградена нова автостаница.

Schhh87

schhh...
Член од
3 февруари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
16
eј колку гомна се изеле и од нас и од нив. Работата е шо никогаш нема да се разбериме/те. Ако ја споредувате со другите метрополи софија е ништо. Ама суровата реалност е дека има повеќе работи и секогаш има што да правиш во неа (иако не е то на ниво кое би го замислувале - европско) ама за култура си има - повеќе од наше кутро од земјотрес разрушено Скопје. Некој имаше спомнато, шо најмногу ме бендиса од сите 14 страни, дека е град на контрасти. Нема средина - или ултра модерни, или пред распаѓање градби.Или прекрасо облечени или селски скроз. или возат мерцедес или со ладата на сред улица. или услуга на ниво или ко овчари. Поладна е од Скопје мн и не е град во кој можиш да се опуштиш некако, напнат е, хаотичен. Ама ние балканскава раја сме научени секој со секој да се мрази. Можам само да си фантазирам како би било да не беше така, да немаше предрасуди... јбг
крајна оценка 5/10 за софија ;)

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Секоj ден слушаме колко посебни биле нашите jaзици, но ако некоj полицаец или чувар во Софиjа не го разбирал Македонскиот, това веке е добар повод за навреда! :)
Jaз ги намирам за доволно интересни градовите во Република Македониjа, каде што сум бил досега - секоj со своjот колорит както се вика ...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Тука ти е грешката... Софиja не е за одмаране,ни за шетане.
Зависи со кои престолнини и во кои правци. Да, Софиja има многу проблеми и сум кажал зашто. Коjто и голем град во Европа го дуплираш за 10 години ке видиш истата состоjба.
За това дали си чини да се фрлат пари во Софиja зборува статистиката. Около 50% от надворешните инвестиции во Бугариja са во Софиja. За прошетка и за туризам-навистина не е наjдоброто место. Зависи што бараш. Многу ми е интересно што за тебе е кич,заштото точно за кич да ми зборуваш от Скопje...това е малце хумористично :) Да чува Господ ние поне немаме Софиja 2014. Това навистина можеш да го наречеш кич.
Главната ми поента е - Софиja има што да видиш,ако бараш културен туризам.
Но трагите от минатото ке мора да се лечат подолг период.

А и да добавам нешто много интересно. Само во Софиja во Европа (ако не е во светот) можете да видите православен храм,католички храм,синагога и джамиja на 200 метра една от друга.
нц, нц- иди во Урошевац- во еден ИСТ ДВОР ограден стојат една до друга и црква и џамија- зборам во ИСТ ДВОР

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Секоj ден слушаме колко посебни биле нашите jaзици, но ако некоj полицаец или чувар во Софиjа не го разбирал Македонскиот, това веке е добар повод за навреда! :)
Jaз ги намирам за доволно интересни градовите во Република Македониjа, каде што сум бил досега - секоj со своjот колорит както се вика ...
Добро бе дечко, што е со тебе? :tapp: Си измислуваш работи, и ги претставуваш дека некој т.е. јас сум ги кажала. Ајде те молам посочи ми каде кажав дека мора да го разбира македонскиот, а? Ич немам проблем ако не разбирал, можел да каже - извинејте, не разбирам, можел со глава да даде знак, на било кој начин можел да ни стави на знаење дека не не разбира, и завршена работа. Ама ПОЛИЦАЕЦОТ не направи ништо од тоа, туку не праша од каде сме, и откако кажавме Македонија, ни кажа дека тоа било Бугарија. И сеа на кој друг начин да ти објаснам јас тебе за ти да разбереш, а не да си го вртиш муабетот како ти одговара. Аман те молам откачи се од мојата случка, закачувај слики колку е убава Софија, аман!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^ Добро бе дечко, што е со тебе? :tapp: Си измислуваш работи, и ги претставуваш дека некој т.е. јас сум ги кажала. Ајде те молам посочи ми каде кажав дека мора да го разбира македонскиот, а? Ич немам проблем ако не разбирал, можел да каже - извинејте, не разбирам, можел со глава да даде знак, на било кој начин можел да ни стави на знаење дека не не разбира, и завршена работа. Ама ПОЛИЦАЕЦОТ не направи ништо од тоа, туку не праша од каде сме, и откако кажавме Македонија, ни кажа дека тоа било Бугарија. И сеа на кој друг начин да ти објаснам јас тебе за ти да разбереш, а не да си го вртиш муабетот како ти одговара. Аман те молам откачи се од мојата случка, закачувај слики колку е убава Софија, аман!
Аман бе девојче на Бугарин ли најде да му докажуваш?
Убаво си кажа за пречекот и изгледот, кич и бугарска пропаганда :) Сами на себе си веруваат и си делат комплименти,од што нема кој друг да ги пофали,патетика во раскош.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
^ Па ај си викам ќе сфати од 16ти пат, кој и да е, ама овој тешко :icon_lol:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^ Кај нив чувството за самокритичност е мисловна именка.
Како што би рекол Братот со декрет е забранета критика :icon_lol:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
^ Кај нив чувството за самокритичност е мисловна именка.
Како што би рекол Братот со декрет е забранета критика :icon_lol:
оооооо леандра- колку би сакал и ова истово да го кажеше за гејците - (макар да го прочитав во еден твој пост)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Убава е црквата навистина.Веројатно е најголемата туристичка атракција во Софија.

Kajgana Shop

На врв Bottom