Св. Трифун или Св. Валентајн? (Традиционална битка)

св. Трифун vs св. Валентајн?

• Вкупно гласачи
    131

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Ајде да видиме кој за што еве на пример јас сум за Св. Трифун а поготово за виното. На здравје нека е :D

Кој празник повеќе го преферирате? Зошто?
Дали го славите Валентајн или Трифун? Или можеби ниеден од нив? Или и двата?
Зошто повеќе го сакате едниот од другиот?

(Edit - Crazy in Love)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас сум за двете.Love and wine is an epic combo of epicness.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Има ваква тема. И тебе на здравје! Кликни овде! :vozbud: После 6 години постоење на форумов, нема тема што не е коментирана! :toe: Овде нема ништо оставено на случајност. :pos:

Добре дојде на форумов!
Тоа е у настани. Секоја година традиционално се отвара оваа тема и се дебатира на истата, не знам зошто е во Канта. Истата ќе биде вратена назад.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Св. Валентајн е католички празник и треба да си го слават католиците. Св. Трифун е православен празник и ќе си го славиме ние. Си имаме и ние ден како Св. Валентајн кај католиците само што не е толку искомерцијализиран.
Се прашувам само зошто тие што го „слават“ Св. Валентајн не слават и Ханика, Бајрам и слични такви празници, или не им одговара постење? :vozbud:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа е у настани. Секоја година традиционално се отвара оваа тема и се дебатира на истата, не знам зошто е во Канта. Истата ќе биде вратена назад.
Имаше ваква тема во Религија. Сепак се работи за празници а и таму добро е разработено, прилично се. Па добро е на пример, тука да се збори за разликата и изборот на овие два празника, поврзана со љубовниот живот. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Имаше ваква тема во Религија. Сепак се работи за празници а и таму добро е разработено, прилично се. Па добро е на пример, тука да се збори за разликата и изборот на овие два празника, поврзана со љубовниот живот. :)
Значи Дарки и лани во истата тема го кажав...Таа тема е за празниците конкретно, т.е религиските корени зошто се слават, а оваа тема секоја година одново се отвара за да се види расположението кај луѓето како е, кој празник го слават, зошто им е помил од другиот или ниеден не им е мил и слично. Не е исто... Ако толку се следат темите треба да се знае дека оваа секоја година се отвара.... Таман си е. И доста со оф топик. Првиот пост ќе биде надополнет, како и анкета ќе има темава.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Пошо единствен Трифун што знам е Трифун Костовски а кај него на гости неодам(иако рече дека врата му била отворена за секого),а пијанчењето е веќе за мене минато останува св Валентин,уствари пошто не сум католик(нит вљубен долго време) останува ни едното ни другото.
оф топик,Зошто името Валентино ми е некако педерско? Само мене ова или?

S

StormRage

Гостин
Св. Валентајн е католички празник и треба да си го слават католиците. Св. Трифун е православен празник и ќе си го славиме ние. Си имаме и ние ден како Св. Валентајн кај католиците само што не е толку искомерцијализиран.
Се прашувам само зошто тие што го „слават“ Св. Валентајн не слават и Ханика, Бајрам и слични такви празници, или не им одговара постење? :vozbud:
Вера Надеж и Љубов е нашиот мислам :)

А ја... стандард Трифуна ќе го славам ради неколку причини: прво тој е нашиот празник то време ова валентајнот е безвезе, втора од валентајн и од љубовта ајр не сум видел, трета убо ќе ми дојт еден ден повод за пијанење :)

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Ако сум заљубена си го "славам" Валентајн со примеси од Трифун.
Ако не сум заљубена си го "славам" Трифун со примеси од Валентајн.
Ако не сум расположена не "славам" ништо. Така да зависи, секоја година различно.
Оваа? Има време до 14ти, ќе видиме. :smir:

B

Borg_Drone

Гостин

Св.Трифун! И не го славам Св. Трифун зошто е православен празник и сл. зошто мислам дека не вреди да се слави Св. Валентајн тука.Љубов?! Ако ја сретнам ќе ти кажам..... :))

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
и двата- и онака е ист ден-
што ве кошта ? една романтична вечера (без оглед каде- дал надвор или дома) - за неа поклон, за двајцата поклонете си пијалок и секс -па навечер пушти и го филмов -дур гледа ти седни си на кајгана :pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како ми тргна годинава... слабо трезен првата недела, и ич неам намера да си ја рушам традицијата... Трипун (по старски така се вика) ќе си го славам и ич не се замарам со американизирани искомерцијализирани срања.

H

HITCH

Гостин
Како ми тргна годинава... слабо трезен првата недела, и ич неам намера да си ја рушам традицијата... Трипун (по старски така се вика) ќе си го славам и ич не се замарам со американизирани искомерцијализирани срања.
:pipi: Јас мислам дека кај мене цела година ќе трае Св. Трипун. Супер ми тргна! :pos:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Св. Трифун ќе се слави, ќе одеме на лозје, ќе се пие ,ќе се прават пастрамајлии... Јас го сакам овој празник голема фамилија сме ќе се соберат сите поголем дел од нив ќе бидат тешка хроника, но најважно ќе има смеа и шала колку ти душа сака.
А вечерта па со либето ќе прославиме заедно, ќе наздравиме со винце и ќе се љубеме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom