Св. Трифун или Св. Валентајн? (Традиционална битка)

• Креатор на темата Креатор на темата UncleSam
  • Време на започнување Време на започнување

св. Трифун vs св. Валентајн?

• Вкупно гласачи
    131
Двете.
Годинава решив да ги сакам сите и да пијам малку повеќе - така да, одлична комбинација ќе си направам на 14ти вечерта:)

На 14ти со дечко ми прам 5 месеци па ќе ми се фатит 3 во 1 :icon_lol:
Можда ќе купам едно вино да не е без ич ама класично 'славење' немат да имат...
I guess:icon_roll

Пошо не сум религиозен ќе си го искористам најдоброто од двете :) Пијана романтична вечер со саканата личност :smir:

Не ги сакам тие денови каде сите се ангажирани околу едно нешто. Сите купуваат најскапи подароци за да ја докажат нивната љубов а утре никаде ги нема.
Имам апатија кон св. Валентин.

Девојка ми не пие алкохол така да приморан сум да славам Св. Валентајн, односно да и подарам една ружа и чоколадце друго што има за славење незнам :)

Не е до верата луѓе, до македонската традиција. Свети Трифун освен што е православен, е и македонски традиционален празник. Да ја зачуваме традицијата! А кога зборуваме за верата, го имате прекрасниот 30ти септември, па зошто не му посветите внимание наместо на 14.02 на католичкиот празник?

Nieden.
Gluposti mi se site izmisleni praznici vo koi nema sushtina.
Nit znam sv.Trifun koj bil, nit sc.Valentin, nit sho se desilo na toj datum many years ago, pa sea si spomnuvame za niv.
Ne me ni interesira.
Lugje bile, kako nas -.-
Ne se posebni -.-

Св.Трифун бе алооооооооу
:party1: > :party2:> :pijan: > :cug:

Forever-Alone.jpg

Give me the wine.

некој се пијани од љубов други од вино :) како и да е зошто да има ден на љубовта ? Нели треба секој ден да го посветиме на тоа а не само еден одреден ден љубовта се покажува 365 дена а не само на еден ден па тогаш еве ти подарок леле колку те сакам итн глупости

Валентин е поубав празник но на столу је празна чаша у кафани дим, тугу кријем вино пијем ти си опет снјим, и затоа св. трифун ќе го славам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom