Sony PS Vita / PSP2

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
570
brvyT.jpg

Стигна и тој ден - Sony и официјално го потврдија постоењето на PSP2. Она чудо на горната слика (ќе) има 5 инчен OLED екран на допир со резолуција од 960x544 пиксели (четири пати поголема од таа на PSP) и четворојадрен процесор (ARM Cortex-A9) + графички чип со исто толку јадра (PowerVR SGX543MP+). Од други додатоци ќе има WiFi и 3G, две камери, стерео звучници, микрофон, GPS..

При презентацијата Sony ја демонстрираа силата на конзолата преку играње на неколку познати игри - Uncharted, Killzone, Resistance и Little Big Planet.

PSP2 треба да се појави по продавниците при крајот на годината, за време на празниците.

Уф страв да те фати да имаш толку јако нешто во џеб. :tv:

Штета што не зборуваат англиски за да разбереме, значи колку ме нервираат чудо некое. Само за тие да разберат ма ме им еб ем.

--- надополнето ---

Екранов е одчичен, го врти насекаде а се гледа прекрасно.

А џабе ти е Џои сеа, готово, ти си за Мајкрософт, погрешна страна одбра што да ти правам

шала :smir:

А џабе ти е Џои сеа, готово, ти си за Мајкрософт, погрешна страна одбра што да ти правам

шала :smir:

Џои Иксбоксот си го носи у џеб , шо ти е. Не му треба него ваква ствар.

Што има врска сеа ова со хбохот? Да дадам 400$ за да играм килл зоне или унчартет кој веќе сум ги/ сте ги пробале нема смисла. Ако патуваш долго, ако си цело време во движење ваква работа би купил. А само да играм на ова НЕ. Не гледам ни една добра причина зошто би играл на ова кога можам на хбох или пс3 сеедно.

Радувајте се колку сакате али мене Сони нема да ме поебе пак ... Овој пат кје чекам едно година дена после realese date пошо си ја научив лекцијата со PSP 1 ...

Повелете и малку поопширно, на "нашки". :)

Како и претходниот пат, Sony го има хардверот, Nintendo има novelty...и изгледа дека пак Нинтендо ќе победи.

Не знам која ќе биде цената, ама освен ако Sony планираат да продаваат со големи загуби, не верувам дека ќе биде под $500...

Еј тоа да ... цената одма може да го усмрти ПСп2 , а и се слагам со тебе и ја не верувам под 400-500 евра да биде. Ако се секавам добро псп1 беше 600$ на launch date :P

Цената ќе биде изгор, доаѓа премногу касно. Скоро цела година после нинтендо (пак не им доаѓа умот на сони) ќе излезе до тогаш iphone 5 а и веќе наголемо ќе се зборува за iphone 6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom