Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.708
Поени од реакции
13.389
Не е за не во тек, едноставно јасно беше дека Инсепшн (на моја голема жал:)) немаше шанси покрај Говорот и Лебедот (и нажалост Фејсбук). Според мене правдата е задоволена, барем онаа правда која го задоволува мојот вкус. :) Особено пак ќе кажам за Колин Фирт, најсреќна сум, пресреќна сум што он доби! Сонце е, го обожаваааам! :)

Инаку, еве ви два линка:
http://www.hollywoodreporter.com/review/franco-bombs-at-oscars-makes-162234
http://oscars.movies.yahoo.com/blog/111-franco-hathaway-pairing-disappoints-at-oscars;_ylt=AttQj.h8YpeD8CT3jBTZ0BA_PKJ4

Премногу лоши критики за водењето на Хатавеј и Франко, особено за Франко. И делумно се согласувам. Ен колку толку се обидуваше, ама Франко изгледаше како да го мрзи што е тука...

А Кирк Даглас е легенда. Има 90 и кусур, имаше мозочен удар и пак се држи. Ѕвер, ходајуча легенда! Оф топик, он и син му, Мајкл се легенди, вистински актери!
Се би се сложил но за Фејсбукот (социјална мрежа не би се сложил) Имаше саундтрак кој ми беше далеку посимпатичен од веќе дотолчениот Ханс Цимер.

Ех сеа за кралот... Прича као прича, очекувано затоа тука не ме изненади. Но глумата беше нешто извонредно. Колин ме изненади иако има благородничко нешо у себе, но тоа шо ме изнервира е шо неговиот чирак (или поточно - даскал) не доби споредна. Више тој ја заслужуваше.

127 часа. Сфаќам се` ама зошто побогу се прави филм за вакви ствари? Типот е заглавен во дупка со приклештена рака. Шо знам... Можда зашо го имам читано ова пред некоја година во Политикин Забавник.

Социјална мрежа. Просечен филм, просечна глума, као шо ми рече некад Мац, нема у филмот лоши/добри батки. Но само толку. Добро, можда саундтракот беше нешто подобар - поразличен од веќе толку слушаниот Цимер/Џон Пауел/слични на нив.

Црниот лебед уште не е гледан. Но не очекувам да ме изненади.

Toy story3..... Промашен награден проект.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
Иначе Миланка имаше и друг кикс кажа многу важен дел од содржината на 127 што е тежок спојлер за тие што не го гледале филмот, на пример мајка ми и татко ми... ај се надевам не слушнаа :D

Нешто вака беше
127 Часа е приказна за алпинист кој е заглавен под карпа и ќе си ја ампутира раката за да преживее

Иначе некој спомна мислам RocknRolaa дека беше, за водител Чарли Шин да го ангажираат на наредните Оскари. Јас мислам дека Шин би бил одличен водител би направил џумбус на Oскарите само нели, се надеваме дека нема да рикне до наредна година :D

А друг одличен избор мислам дека би бил и Пабло Франциско тој па како што умее совршено да им ги имитира гласовите може да направи доста комични ситуации :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.575
^Е сеа и ти спојлери на оскарите бе :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.966
Абе најјак водител ќе беше Нил Патрик Харис ака Барни Стинсон од How I met your mother. Ќе беше legendary :vozbud:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.203
Поени од реакции
30.391
Дека беше досадно, рака на срце беше. 83 години по ист распоред се води цела церемонија. Можеа да направат нешто по интересно како онаа година кога имаше акробати што ги правеа постерите на тогашните популарни филмови, незнам која година беше, ама се сеќавам кога ја направија штиклата од Devil wears prada.
Франко иако мора да признаам е многу симпатичен, не е хумористичен, само прити фејс е. Можеби нема такво искуство или незнам шо. Ен, напротив знае како да долови некоја шега. Има некаква дарба за тоа. Ви текнуе на пример во дневникот на принцезата кога и се заглави четката у коса? Ама во овој случај, Ен беше само оркестарот на титаник.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Иначе некој спомна мислам RocknRolaa дека беше, за водител Чарли Шин да го ангажираат на наредните Оскари. Јас мислам дека Шин би бил одличен водител би направил џумбус на Oскарите само нели, се надеваме дека нема да рикне до наредна година :D
Предлогот на RocknRolaa е супер само има една мана: шо ако овој направи џумбус една вечер пред оскарите па се појави на сцена мртов пијан со весело друштво :pijan::party2::cug:
А кога ќе размислам подобро и тоа може да испадне супер :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Предлогот на RocknRolaa е супер само има една мана: шо ако овој направи џумбус една вечер пред оскарите па се појави на сцена мртов пијан со весело друштво :pijan::party2::cug:
И CBS и Two And A Half men ќе отера се у три лепе :)
Мелиса Лео со
fucking
ќе биде мачји кашаљ за тоа шо он може да го изнакаже на сцена:)

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Дел од видеото каде Мелиса Лео на Оскарите кара нека постира некој

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Колин Фирт си го загинал оскарот дур бил пијан :tapp:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Мене никогаш не ми се десило да го изгубам оскарот :)
Ти повеќе Малините ги губиш изгледа :pos:
пс. Ако не се лажам и не е првпат некој да го изгуби оскарот мислам дека пред некој 5-6 години истото се деси, ако најдам ке постирам ако не грешам :)

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Вака сеа, на Миланка чорап смрдлив да и пикнам у уста, заради неа Оскари не можев да гледам. Нека направат емисија пост-Оскари и нека си коментира, возбудува, фали коооолку што и душа сака, не мора да го расипува шоуто... Респект за Кирк Даглас! <3 ИИ ФАЛА БОГУ, НАЈНАЈЗАСЛУЖЕНО ЗА НАТАЛИ ПОРТМАН. Ја обожавам ^^, исто и честитки за Колин, колку само го заслужи и он.
Супер се трудеше Ен, и успеа некако да го извади шоуто па и Џејмс со неговата незаинтересираност. Се на се, скоро сите награди ги погодив, се радував за Натали како ја да го земам, ии криво ми е шо Нолан не зема барем еден личен оскар. Колку толку го заслужи според мене :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
^Е сеа и ти спојлери на оскарите бе :)
Абе добро може малце престрог сум али ипак можеше да ја каже само главната содржина не мораше и епилогот :D

Не не ако го ангажираат него мислам дека ќе го стават недела дена пред Оскарите да му биде цимер на Весли Снајпс :pos2: Што е сигурно сигурно е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom