Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Не ни мислев на него :). Ме интересира самото постоење на категоријата. Еве гледам филм, и како преку гледање ќе оценам колку добро режисерот си ја завршил работата?
Сега да беше ИЛИЈА режисерон одбаниран ќе кажеше :pos2:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не ни мислев на него :). Ме интересира самото постоење на категоријата. Еве гледам филм, и како преку гледање ќе оценам колку добро режисерот си ја завршил работата?
Многу субјективно, не знам. За мене тоа и наградата за најдобар филм е една те иста награда, само се случува и да не биде така.

--- надополнето ---

Сега да беше ИЛИЈА режисерон одбаниран ќе кажеше :pos2:
Не го спомнувај едвај се спасивме од него :pos:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.349
Поени од реакции
8.433
Добро е што ова доделувањето ан оскари е толку касно па многу луѓе нема да ги видат глупостите на актерите и актерките и нема да се разочараат како мене
шо сторе бе кој знаес биле овие глумците и сите се на некоја дрога и како само се преценваат крв му ебам седле луѓе неколку дена да ги видат па само се смешкаат безвезе ....

Н

'Никола'

Гостин
Не сакам да звучам ко некој геј креатор, ама досега Мила Кунис најдобро и најсекси облечена.:pipi:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
шо сторе бе кој знаес биле овие глумците и сите се на некоја дрога и како само се преценваат крв му ебам седле луѓе неколку дена да ги видат па само се смешкаат безвезе ....
А бе не се тие криви то ти е исто како кога одиш на свадба па те снимаат уште од влезот па те снимаат дури јадеш телешко го зумираат тањирот... глупа ситуација која мора да се истолерира, сакал нејќеш ќе тропаш нешто да пројде времето... :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ајде уште пола саат ќе слушаме за фустаниве и после почнува интересното :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Место Франко домаќин требаше да биде Расел Бренд, Хатавеј си е таманка.
чудно, канцерот уште го нема да се појави.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Сега гледам уште една работа зошто е подобро да си маж.На свечености како оскариве,нема потреба да се замараш со тоа шо да носиш.Бапни на тебе еден костум црн и чао тути..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега гледам уште една работа зошто е подобро да си маж.На свечености како оскариве,нема потреба да се замараш со тоа шо да носиш.Бапни на тебе еден костум црн и чао тути..
Е ние жените го мислиме спротивното, интересно е да спремаш стратегија со дизајнерот како да ги засениш другите, или па после тоа цел месец по весници да те има како најголем фејл :pos:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
^
Кингс Спич го стале надвор од унијата. :pos2:

Иначе.

TIPS FOR WINNING YOUR OSCAR
1. Do a war picture, preferably a World War II movie. This includes Holocaust films.

2. Be really young. Fresh performances make an impression, especially during slow years, increasing your chances for an upset.

3. Be really old. The chances of the Academy honoring you go up if they think you're going to die soon.

4. Learn from the now-bygone Miramax. The Weinsteins aren't on as firm ground as they once were but they wrote the book on burying voters in money and caviar to buy their Oscars.

5. For actresses: try to play an ugly woman, rape victim, iconoclast who stands up to patriarchal society in the form of a corrupt corporation. If possible, be Katherine Hepburn.

6. For the fellows: soldier, slave, genius, mentally challenged. The corollary to this rule is known as the "Tropic Thunder Clause."

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Патем речено, преносите на Veetle и Atdhe се комплетно различни. Вториот е овој што го гледаме на МТВ, првиот е на друго место на тепихот со други соговорници итн...

Пологично објаснување е дека Veetle доцни многу ама не сум сигурен...

Н

'Никола'

Гостин
Патем речено, преносите на Veetle и Atdhe се комплетно различни. Вториот е овој што го гледаме на МТВ, првиот е на друго место на тепихот со други соговорници итн...

Пологично објаснување е дека Veetle доцни многу ама не сум сигурен...
Не ми се верува да има различни преноси. Мислам дека само еден официјален има. Ќе да е тоа со каснењето.

Kajgana Shop

На врв Bottom