Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133
Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Дали тоа Миланка го преведе True Grit како „Човекот наречен храброст?“ :pos2::pos2::pos2:
P.S. RocknRolaa, ти реков??? :pos:
A мора да го преведува? Фина дикција има, нека си го изговара на англиски.
Како лани The Hurt Locker..
мора да ги преведува

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
ништо братче , само престани да се правиш паметен и уживај во шоуто.
Уживам ја, уживај и ти. Јас до сабајле имам намера да се занимавам со Миланка, ако не ти чини, не отварај ја темава или стај ме на игнор за да не ме читаш. И гледај си работа да не се налутам. ОК?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
За Натали Портман 81% од гледачите мислат дека ќе освои. WOW која доминација човече.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.349
Поени од реакции
8.433
дај бе заклучете ја анкетата оти после ќе погодам кој ќе победи :vozbud:
Инаку од тие шо ги имам гледано ниту еден не ми се бендиса и стално овие на оскарите победва некој тапа филм

I

Intex

Гостин
Кевин Спејси да не е рапер? Ептен брзо збори/рецитира.:D

И да, Натали 81 посто, ако ја поебат, ц.ц.ц.:S

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
gi gledav site i mene Inception najmnogu mi se bendisa, film koj te tera dosta da razmisluvas po zavrsetokot :). Se nadevam ke pobedi.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Скарлет ко на кока е. :)

И овие трачаркиве доста глупа работа...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нема за мене оскари, немам време. Ама и да имав немаше да ги гледам, туку пример ќе си го гледав филмон што го пуштија на Сител, Money Train. Немаше да ги гледам оти изгубив почит кон сите избори од овој тип, и за филм и за се останато.

Туку едно прашање. Кои се критериумите за категоријата најдобар режисер. За останативе разбирам горе долу како се оценува ама за оваа еве веќе со години не ми е јасно. Има некој и го гледа режисеров на сетот дури го снимаат филмот, или што?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Нема за мене оскари, немам време. Ама и да имав немаше да ги гледам, туку пример ќе си го гледав филмон што го пуштија на Сител, Money Train. Немаше да ги гледам оти изгубив почит кон сите избори од овој тип, и за филм и за се останато.

Туку едно прашање. Кои се критериумите за категоријата најдобар режисер. За останативе разбирам горе долу како се оценува ама за оваа еве веќе со години не ми е јасно. Има некој и го гледа режисеров на сетот дури го снимаат филмот, или што?
Ако мислиш да го уфрлиш Уве Бол во муабетов, немој :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ако мислиш да го уфрлиш Уве Бол во муабетов, немој :)
Не ни мислев на него :). Ме интересира самото постоење на категоријата. Еве гледам филм, и како преку гледање ќе оценам колку добро режисерот си ја завршил работата?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.349
Поени од реакции
8.433
ej кој англиски ќе го има дете на миланка рашич и ѓоко таневски хахаха нешто како игор трпевски ќе биди :pos2:

I

Intex

Гостин

Ваљда најдобриот арт дајректор кој ќе го избере, најдобриот кастинг дајректор, најдобрите камермани, најдобрите микромани, тоа би требало.

Kajgana Shop

На врв Bottom