Flash Player за Alcatel OT-806

• Креатор на темата Креатор на темата FeliXxX
  • Време на започнување Време на започнување

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Локација
Штип
Alcatel OT-806
OT-806-Black-4-Views.jpg

Супер телефонче за мала цена со Wi-Fi...но еден проблем..нема флеш плеер ...а без флеш плеер не отвара јутуб видеа и некои игрички...дали може некој да ми помогне да најдам флеш плеер или некој друг програм шо ке ми помогне да гледам јутуб видеа...веке пробам со разни јутуб плеери за тел но не бива ?

Телефонот е без ОС, така да не верувам дека ќе може да се инсталира флеш надоградба, а и да најдеш Java апликација која ќе отвора флеш нема да отвора речиси ништо бидејќи флешот има потреба од многу ресурси и добра процесорска моќ, а јавата има мали ресурси за некои мали апликации како што се игрички, дигитрончиња итн. Ако сакаш Јутуб флеш и остали фенси работи набави телефон со ОС, Android, Symbian, OSX, Windows mobile... :)

Alcatel OT-806
OT-806-Black-4-Views.jpg

Супер телефонче за мала цена со Wi-Fi...но еден проблем..нема флеш плеер ...а без флеш плеер не отвара јутуб видеа и некои игрички...дали може некој да ми помогне да најдам флеш плеер или некој друг програм шо ке ми помогне да гледам јутуб видеа...веке пробам со разни јутуб плеери за тел но не бива ?

Гледам на гсмарена некој дечки симињаат некој си bolt прелистувач да го користиш место опера минито.Преку болт прелистувачот се гледало youtube клипови.Имаш официјална страна за прелистувачот пробај симни го инсталирај го :)

Гледам на гсмарена некој дечки симињаат некој си bolt прелистувач да го користиш место опера минито.Преку болт прелистувачот се гледало youtube клипови.Имаш официјална страна за прелистувачот пробај симни го инсталирај го :)

прочитав и јас преска...сеа не факам Wi-Fi за да пробам ...утре :)

Јоој биди среќен што можеш да го користиш како телефон а не па флеш да му инсталираш :pos2:

Јоој биди среќен што можеш да го користиш како телефон а не па флеш да му инсталираш :pos2:

Зошто, не чини?

Од цела деценија, самсунзи, нокии, сони ериксони, сименси, единствен стар телефон што нема никаков сервис преживеано а уште работи како подмачкан ми е Алкател 310. Баш пред 10 години купен.

Зошто, не чини?

Од цела деценија, самсунзи, нокии, сони ериксони, сименси, единствен стар телефон што нема никаков сервис преживеано а уште работи како подмачкан ми е Алкател 310. Баш пред 10 години купен.

Порано правеа квалитет сега сите се стремат кон ултра неквалитет :( ни нокиа ни сериксон ни ... не беа тоа што беа порано

Спореди го софтверот па и донекаде хардверот со кинеските тел ќе видиш дека е ист/сличен :)

прочитав и јас преска...сеа не факам Wi-Fi за да пробам ...утре :)
cabe i da go instaliras imam doma wi-fi spustiv na laptpot go staev namob so usb kabel isntalirav cabe se otvora osv en youtube otvara nekoi klipcinja i toa so uslov stiskas start toa prenasocuva za spustanje aj ce spustis se spusta ni pola video samo 50 sekundi :/ barem da se spusta na delovi ni toa JBG
--- надополнето: Jun 11, 2011 2:45 PM ---
cabe e

Go to:
Main menu - Video Player - Options - Streaming URL - Streaming Settings - Add.
Profile name: Wireless streaming
Data Account: choose Wi-Fi
Use proxy: Off
make no changes to Proxy server and proxy port
Lowest UDP port: 1024
Highest UDP port: 65535
and that is it.
enjoy;)

Go to:
Main menu - Video Player - Options - Streaming URL - Streaming Settings - Add.
Profile name: Wireless streaming
Data Account: choose Wi-Fi
Use proxy: Off
make no changes to Proxy server and proxy port
Lowest UDP port: 1024
Highest UDP port: 65535
and that is it.
enjoy;)

Да си ми жив и здрав! :D
Одамна барам, и сега случајно ја отворив темава, напраев ова што си пишал и ете го.
Фала многу пријателе :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom