Biznis plan

• Креатор на темата Креатор на темата Zafiroski
  • Време на започнување Време на започнување
уф ова по бизнис..јас и мојата генерација имавме среќа и не не тераа да правиме..така да неам за да ти помогнам, пробај прашај некои што матурирале лани дали имаат или крај краева на оглас најди си..

Никој не дава таква работа, а и не треба да ти даде, потруди се малку, сигурно тие што ти го дале да го пишуваш не ти рекле да отвораш теми и да бараш.... јас можам да ти помогнам со тоа што ќе ти кажам како треба да изгледа и страните приближно колку би требало да се... а за друго оставам на тебе.
Ако имаш некои прашања слободно прашај ме

- Насловна (1 страна)
- Резиме (1 страна)
- Содржина (1-2 страна)
- Анализа на тековната ситуација
- Генерално за претпријатието (0.5-1 страна)
- Производите и услугите(Бизнис идејата)(2-3 страни)
- Анализа на пазарот (2-3 страни)
- Анализа на индустријата (2-3 страни)
- SWOT анализа (1 страна)
- Маркетинг (4-5 страни)
- Производство (4-5 страни)
- Менаџмент (2-3 страни)
- Финансиски план (3-4 страни)

Ако ти е за средно можеш да намалиш на страните

Никој не дава таква работа, а и не треба да ти даде, потруди се малку, сигурно тие што ти го дале да го пишуваш не ти рекле да отвораш теми и да бараш....

тоа и јас сакав да кажам... како прво на форумов веке има неколку теми од вакви луге што бараат бизнис план... второ, тоа треба да биде твој труд... еве јас имам околу 15 бизнис планови. ке ти дадам еден па и 2 ако треба... ама со име и презиме и матичен број, да се потпишеш дека си го добил од мене... утре ако те видиме на некоја јавна функција да земам слобода да мафтам со доказот колку си компетентен/на за своето работно место на висока функција... ме конташ? нај добро намерно го кажувам ова, а не за да те омаловажам... послушај го брокер што ти кажа и потруди се сам/а да го направиш текстот. на крајот ке можеш да се пофалиш дека имаш нешто кое е направено лично со твој труд...

Никој не дава таква работа, а и не треба да ти даде, потруди се малку, сигурно тие што ти го дале да го пишуваш не ти рекле да отвораш теми и да бараш.... јас можам да ти помогнам со тоа што ќе ти кажам како треба да изгледа и страните приближно колку би требало да се... а за друго оставам на тебе.
Ако имаш некои прашања слободно прашај ме

- Насловна (1 страна)
- Резиме (1 страна)
- Содржина (1-2 страна)
- Анализа на тековната ситуација
- Генерално за претпријатието (0.5-1 страна)
- Производите и услугите(Бизнис идејата)(2-3 страни)
- Анализа на пазарот (2-3 страни)
- Анализа на индустријата (2-3 страни)
- SWOT анализа (1 страна)
- Маркетинг (4-5 страни)
- Производство (4-5 страни)
- Менаџмент (2-3 страни)
- Финансиски план (3-4 страни)

Ако ти е за средно можеш да намалиш на страните

Da za sredno no ne mi treba za matura.Proektot ne mora da bide tolku obemen (kako planot daden gore) moze da bide i vo 7-8 strani.

--- надополнето ---

тоа и јас сакав да кажам... како прво на форумов веке има неколку теми од вакви луге што бараат бизнис план... второ, тоа треба да биде твој труд... еве јас имам околу 15 бизнис планови. ке ти дадам еден па и 2 ако треба... ама со име и презиме и матичен број, да се потпишеш дека си го добил од мене... утре ако те видиме на некоја јавна функција да земам слобода да мафтам со доказот колку си компетентен/на за своето работно место на висока функција... ме конташ? нај добро намерно го кажувам ова, а не за да те омаловажам... послушај го брокер што ти кажа и потруди се сам/а да го направиш текстот. на крајот ке можеш да се пофалиш дека имаш нешто кое е направено лично со твој труд...

Fala za sovetot.Sam ke se potrudam,i koga ke bide gotov ke vi go ispratam da vidite sto sum napravil.:)

Fala za sovetot.Sam ke se potrudam,i koga ke bide gotov ke vi go ispratam da vidite sto sum napravil.:)

кул... ке те оцениме онака форумски... само не заборавај да наведеш на почетокот дека е за средно школо... да не помисли некој дека е за на факс па да те направи ремпере...

Da za sredno no ne mi treba za matura.Proektot ne mora da bide tolku obemen (kako planot daden gore) moze da bide i vo 7-8 strani.

--- надополнето ---

Па како пример се страните, е сега ти направи го помал ама потруди се да се задржиш на она што ти го дадов, и особено внимани посвети на SWOT анализата.

Ајде друже, потруди се малку, прочепкај на google.
+7-8 страни ти се многу малце за бизнис план, без разлика дали е за средно школо. Гледај да ти биде до кај 15 страни.
Еве ти помош од мистер Google, напрај го и за нигде, ама бар ќе знаеш дека сам си го направил.
http://www.google.com/#hl=en&sugexp...aqi=&aql=&oq=бизнис&pbx=1&fp=8ce0e008a607e93d

Ima nekoj da mi dade biznis plan ili pak da mi pomogne za izrabotka na istoto?

Идејата на овој наш сајт е баш таа..со мал влог да ви помогнеме како да стартувате со сопствен бизнис и до сигурна заработувача,а со тоа и подобра иднина за тебе и твојата фамилија. Поздрав

Здраво на сите другари.
Ми треба брз одговор што е полесно
Историја или Бизнис?
однапред благодарам (немам мн.време).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom