самата си прашуваш самата си одговараш , едноставно е тие ти даваат пари 2000евра после ти ги преплатуваш тие пари со каматите па ако заглавиш уште полошоо , не си играј со оганДали некој подигнал ваков вид на кредит од нашиве банки?
Сакам да подигнам 1500 - 2000 евра, ама гледам дека каматите се високи..
Искуства? Мислења?
^ океј тоа за каматите, ме интересираат искуствата, дали лесно даваат кредити и имале луѓево некои фрки.
Кои се условите за да се земи студентски кредит ?
+ддв=12% и другите скриени трошоци = околу 13% каматаДоколку е потрошувачки, за да земеш 120.000 илјади денари, и да го отплатуваш на пример 3 години, каматата ти е 10.08 ....
Па јас го најдов ова и ми делуваат како добри услови.Кои се условите за да се земи студентски кредит ?
Не треба да платиш казна, туку треба да платиш провизија за предвремено затварање на кредит. Ама имај го во предвид тоа дека цела камата што требало да ја плаќаш во наредниот период ќе ти биде избришана. Затоа е и „казната“.Па јас го најдов ова и ми делуваат како добри услови.
И страв ми е малце, ама пошо е неопходен, тоа е... Планирам да го вратам цел за 4-5 месеци, и се смеев кога видов дека за ако го вратиш така, треба да платиш казна
Глеав и само уни банка и охридска даваат вакви кредити, и уни има повеќе услови ко жиранти, ко-кредитобарател и сл.
Да точно е ова што го пиша ,треба да се плати провизија од 5% во уни банка ако го платиш предвреме кредиот и камата ти се бриши.Не треба да платиш казна, туку треба да платиш провизија за предвремено затварање на кредит. Ама имај го во предвид тоа дека цела камата што требало да ја плаќаш во наредниот период ќе ти биде избришана. Затоа е и „казната“.