Формула 1 Сезона 2011

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
и? Има инфо како се покажа новиот болид на Мекларен?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ауууууу Роберт Кубица е во животна опаснот... Тажно тажно, можеби и ке останел и без рака/дланка

Информации, малце покасно, официјални....

We are with you, Robert

--- надополнето ---

- Судар на Кубица во рели трка. Дијагностицирани му се повеќе скршеници. Пољакот ќе ги пропушти наредните тестови во Херез, а под знак прашалник е и за првата трка оваа сезона во Бахраин !
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/2/11714.html

- Лотус задоволни од првите тестови во Валенсија.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/2/11713.html
Скршеница на нога, рака, дланка, ребро, вилица, и повреди на рбетот и главата... Лошо за него, лошо.. Не можам да најдам ништо официјално, засега

--- надополнето ---

http://news.yahoo.com/s/ap/20110206/ap_on_sp_au_ra_ne/car_f1_kubica_injured

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
како е можно да има толку повреди дали не му биле стегнати каишите или па некоја структурна грешка има колата. Со југовци се маваат директ у ѕид па поминуваат со една скршеница овој се сотрел.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
многу ми е жал за Кубица

и побрзо да оздрави

сега Реното со два неискусни возачи "партали" ќе прави

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
- Кубица вратен при свест и почнал да ги мрда прстите. Ајде белим нема да биде најлошото .. :nesum:
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/2/11719.html

Btw трет и четврт возач во Рено се Грожан и Сена Џуниор. Ако Роберт не биде океј за стартот на сезоната, јас мислам дека малиот Сена ќе го седнат во вториот болид. :toe:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Внимание! „Ајсмен“ се враќа во Формула 1

Роберт Кубица ќе ја пропушти новата сезона во Формула 1 шампионатот поради сериозните повреди на десната рака здобиени од несреќата на релито на Андора во неделата (повеќе за несреќата тука). Неговиот тим, „Рено“, веќе почна да бара врвен возач кој може да одговори на предизвикот, а последните шпекулации велат дека светскиот шампион од 2007 година, Кими Раиконен, е прв фаворит да седне зад воланот на францускиот тим.

Финецот минатата сезона ја мина во Светскиот рели шампионат, а шефот на „Ситроен“, Оливие Квеснел, вели дека нема да му застане на патот доколку Раиконен сака да се врати во Ф1. „Ако тој сака да замине, јас не би можел да кажам ништо, бидејќи тој е наш клиент“, рече Квеснел. „Тој изнајми автомобил од нас и вози со свои спонзори. Претпоставувам дека ќе има и притисок од Берни Еклстоун, ФИА и целиот Формула 1 свет за тој да се врати, бидејќи сè уште е значителна фигура во спортот“, заврши шефот на „Ситроен“.

Роберт Кубица за два дена треба да биде пуштен од болница и според зборовите на шефот на „Рено“, Ерик Булие, Полјакот има силна волја да се врати во болидот во втората половина од сезоната. Рехабилитацијата ќе биде долга и тешка, но одлучноста на Кубица е на завидно ниво. Во меѓувреме, „Рено“ е во преговори и со Бруно Сена, Ник Хајдфелд и Витантонио Лиуци како можни замени на Полјакот.

Враќање на царот ? Тешко ми излегда ова

Кубица, гет вел сун

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Невервам дека Кими ќе се врати...

мада многу зависи од конкурентноста на болидот на Рено. Ако се врати, очекувам дека ќе се вмеша во борбата за титулата.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Мекларенот убедливо најубав е

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Мислам дека нема да се врати Кими годинава во Ф1, а посебно не во тимот на Рено. Посебно не, после ланските неформални преговори кога ги имаа челниците на Рено и Кими за можна соработка во иднина, и веднаш после муабетот од Рено беа објавиле дека се блиску до ангажман на Ајсмен. Тоа го изреволтира (што е доста ретко :) ) Шампионот од 2007 и веднаш изјави дека никогаш не би возел за тим кој неофицијално билда рејтинг на негово име.

- Според f1.com , Ник Хајдфелд е најблиску до питот на Рено, после одлуката од тимот да го повикат за ОТ во Херез.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/2/11730.html

- А кога сме веќе кај Херез, Маса бил најбрз првиот ден.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/2/11732.html

Btw, болидиве изгледаат опако - за МекЛарен навивам и каков и да е си го сакам, ама Реното какво е ууффффф :vozbud::drk: .. Ааа и Мерцедосот е убаво изнијансиран.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Vitalij Petrov spreman preuzeti mjesto lidera u Renaultu

Novi momčadski kolega Vitaliju Petrovu najvjerojatnije će biti iskusni Nick Heidfeld. U intervjuu kojeg je dao britanskom Autosportu, Petrov je komunicirao svoja razmišljanja o ulozi koja ga čeka u Renaultu.

страшен е болидот

Petrov je svakako očekivao mjesto lidera, ali nije mislio da će ga dobiti tako brzo

Ruski vozač Vitalij Petrov je izjavio da je spreman preuzeti veću odgovornost koju će mu Renault dati ove sezone, što je posljedica nesreće koju je prije nekoliko dana doživio prvi vozač momčadi, Robert Kubica.

Vitalijev novi momčadski kolega najvjerojatnije će biti Nick Heidfeld kojemu ne nedostaje iskustva.

"Bio sam spreman i prije," odgovorio je Petrov na pitanje novinara koje je zanimalo je li spreman preuzeti ulogu vodećeg vozača. "Prošle godine nisam bio spreman jer mi je sve bilo novo pa mi je ove godine malo lakše. Ali, imamo nova pravila, nove gume, novu aerodinamiku i puno novih stvari što komplicira situaciju."

"Ovdje sam se došao boriti i to moram napraviti. To me je svakako čekalo jednog dana, samo je došlo prije nego što sam očekivao."

"No, što je se zapravo promijenilo? Za momčad puno toga, ali ja i dalje imam isti posao kojeg sam imao i prije."

Kubica će nedostajati Vitaliju

Petrov smatra i da će Renault imati koristi od iskusnog vozača (Heidfelda) koji će zamijeniti Kubicu, a otkrio je i da mu je Kubica često bio od pomoći jer su imali sličan stil vožnje.

"Uvijek je dobro imati dva iskusna vozača koja će davati maksimalne informacije momčadi. Dobro je bilo to što smo imali jako slične stilove vožnje. Birali smo slične postavke, kočnice i druge parametre. Nismo puno petljali po bolidima između dvojice vozača."

"Želim da se Robert vrati. Bilo mi je lijepo raditi s njim. OK, nismo uvijek pričali i zajedno ručali kao dobri prijatelji, ali imali smo dobar odnos i trudili smo se zajedno raditi oko bolida i u momčadi."

на 2 - от ден во Херез - Шуми се враќа,вистина се враќа

1. Michael Schumacher, Mercedes GP, 1:20.352
2. Felipe Massa, Ferrari, 1:20.413
3. Jenson Button, McLaren, 1:21.009
4. Jaime Alguersuari, Toro Rosso, 1:21.214
5. Mark Webber, Red Bull, 1:21.613
6. Adrian Sutil, Force India, 1:21.780
7. Sergio Perez, Sauber, 1:21.857
8. Timo Glock, Virgin, 1:22.208
9. Vitaly Petrov, Renault, 1:22.493
10. Pastor Maldonado, Williams, 1:22.591
11. Jarno Trulli, Lotus, 1:23.216

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Хајдфелд најбрз денес во Херез. Штима изгледа и на патеката (не само на око) перверзниот болид !! :vozbud:

- РБ слабо досега во Херез.

Unofficial Saturday test times from Jerez:
1. Nick Heidfeld, Renault, 1:20.361
2. Fernando Alonso, Ferrari, 1:20.493
3. Michael Schumacher, Mercedes GP, 1:21.054
4. Lewis Hamilton, McLaren, 1:21.099
5. Kamui Kobayashi, Sauber, 1:21.242
6. Sebastian Vettel, Red Bull, 1:21.574
7. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 1:21.681
8. Heikki Kovalainen, Lotus, 1:21.711
9. Rubens Barrichello, Williams, 1:22.227
10. Paul di Resta, Force India, 1:22.945
11. Jerome d’Ambrosio, Virgin, 1:25.471

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
јако е Реното бе а и добар изглед има,Ферари-то исто така

браво за Шумаха,Мекларен тука негде со Мерцесес изгледа ќе се јадат а Ред Булот дај Господ да заостанува на трките,кај има искуство Њуи со Керс-от

и очекувам битка помеѓу легендите Ферари и Лотус (рено) а Мекларен ќе се откажат од титулите на 4-5 трки пред крајот на шампионатот (а можи и Мерцедес) а ред булот на средина на сезоната

п.с јас не сум настрадамус

ама мислам дека така ќе биди а ако не биди така тогаш сигурно ќе биди поинаку :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom