Vitalij Petrov spreman preuzeti mjesto lidera u Renaultu
Novi momčadski kolega Vitaliju Petrovu najvjerojatnije će biti iskusni Nick Heidfeld. U intervjuu kojeg je dao britanskom Autosportu, Petrov je komunicirao svoja razmišljanja o ulozi koja ga čeka u Renaultu.
страшен е болидот
Petrov je svakako očekivao mjesto lidera, ali nije mislio da će ga dobiti tako brzo
Ruski vozač Vitalij Petrov je izjavio da je spreman preuzeti veću odgovornost koju će mu Renault dati ove sezone, što je posljedica nesreće koju je prije nekoliko dana doživio prvi vozač momčadi, Robert Kubica.
Vitalijev novi momčadski kolega najvjerojatnije će biti Nick Heidfeld kojemu ne nedostaje iskustva.
"Bio sam spreman i prije," odgovorio je Petrov na pitanje novinara koje je zanimalo je li spreman preuzeti ulogu vodećeg vozača. "Prošle godine nisam bio spreman jer mi je sve bilo novo pa mi je ove godine malo lakše. Ali, imamo nova pravila, nove gume, novu aerodinamiku i puno novih stvari što komplicira situaciju."
"Ovdje sam se došao boriti i to moram napraviti. To me je svakako čekalo jednog dana, samo je došlo prije nego što sam očekivao."
"No, što je se zapravo promijenilo? Za momčad puno toga, ali ja i dalje imam isti posao kojeg sam imao i prije."
Kubica će nedostajati Vitaliju
Petrov smatra i da će Renault imati koristi od iskusnog vozača (Heidfelda) koji će zamijeniti Kubicu, a otkrio je i da mu je Kubica često bio od pomoći jer su imali sličan stil vožnje.
"Uvijek je dobro imati dva iskusna vozača koja će davati maksimalne informacije momčadi. Dobro je bilo to što smo imali jako slične stilove vožnje. Birali smo slične postavke, kočnice i druge parametre. Nismo puno petljali po bolidima između dvojice vozača."
"Želim da se Robert vrati. Bilo mi je lijepo raditi s njim. OK, nismo uvijek pričali i zajedno ručali kao dobri prijatelji, ali imali smo dobar odnos i trudili smo se zajedno raditi oko bolida i u momčadi."
на 2 - от ден во Херез - Шуми се враќа,вистина се враќа
1. Michael Schumacher, Mercedes GP, 1:20.352
2. Felipe Massa, Ferrari, 1:20.413
3. Jenson Button, McLaren, 1:21.009
4. Jaime Alguersuari, Toro Rosso, 1:21.214
5. Mark Webber, Red Bull, 1:21.613
6. Adrian Sutil, Force India, 1:21.780
7. Sergio Perez, Sauber, 1:21.857
8. Timo Glock, Virgin, 1:22.208
9. Vitaly Petrov, Renault, 1:22.493
10. Pastor Maldonado, Williams, 1:22.591
11. Jarno Trulli, Lotus, 1:23.216