Олимпија
Македонија во срцето!!!
- Член од
- 26 март 2008
- Мислења
- 5.624
- Поени од реакции
- 9.146
Toa дека поише накај ајродром фаќатеИ рокнале токсикологија на звучки - хахахах
Ново лисичанска работа
Oд другата страна ечи Гоце и орце се врти
Toa дека поише накај ајродром фаќатеИ рокнале токсикологија на звучки - хахахах
Ново лисичанска работа
И кај мене у комшии ечи Гоце.Toa дека поише накај ајродром фаќате
Oд другата страна ечи Гоце и орце се врти
Друже, ќе туриш една новогодишна капа (како на дедо мраз шо е)... ќе бапнеш некој акцент и ете, сериозна пара се добива од коледарењеШтотуку се вратив од огнот. Оваа година прв пат бев на друг оган, а не на оној во близина на мојата зграда затоа што некако тука ми беше секоја година исто, со исти луѓе.
Вечерва бев во Кисела вода. Оган имаше запалено скоро на секој чекор, што навистина ми се допадна бидејќи доста луѓе се’ уште ја почитуваат традицијата. Беше весело, се играше, се пееше...
Уште од мал сум се радувал на бадниковиот оган и на коледе. Нажалост, пораснав малку и некако не ми личи коледар да бидам, ама на моите дома ќе им пеам утре од сабајле (денес е веќе) па што сака нека биде
Иако сите викаат дека е пагански обичај огнот, мене ми има некое посебно значење затоа што секогаш околу огнот се играло и се пеело и повеќе служел за да се згрееме додека играме одошто за бркање на злите духови па затоа и ме асоцира на среќа.
Немогуќе, волку рани коледари ли има. :pos2:Еве ги кај мене почнаа да пеат и да тропаат, уште нелегнати