Бакнување/секс во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
Како да остана ова последното место на светот па нема каде и ајде во црква бог да чува.Има многу подобри и полуди места за тоа ако барате авантура ама јас во манастир не би никогаш.

^ Точно. :toe:

Иначе, многу ме нападнавте, премногу ! Па што вие бе луѓе мене само ме интересираше, пошто не сум толку по овие работи, дали е тоа дозволено, јас секако ќе одам на манастир празнициве, а после ова нормално дека не правам ништо. :) Ама вие пак... "Фетиш !!", "Ќе те убиеме !!"... друго ? На клада ли треба да ме запалат ?

Ами ти каква реакција мислеше дека ќе има? Оди мајчин ние ќе навиваме!!!!!!! Але але але ... Другар од толку места одбра баш во манастир... !?! Ок пробај , па после и во џамија пробај можи таму повозбудливо :wink:

Ами ти каква реакција мислеше дека ќе има? Оди мајчин ние ќе навиваме!!!!!!! Але але але ... Другар од толку места одбра баш во манастир... !?! Ок пробај , па после и во џамија пробај можи таму повозбудливо :wink:

Како да остана ова последното место на светот па нема каде и ајде во црква бог да чува.Има многу подобри и полуди места за тоа ако барате авантура ама јас во манастир не би никогаш.

ЗНАЧИ, не ми е до авантура или дека ми е возбудливо во манастир ( таман работа бе :nenene:) туку за празнициве ќе одиме со партнерката со спиење во манастир, затоа прашав, дали смее.

ЗНАЧИ, не ми е до авантура или дека ми е возбудливо во манастир ( таман работа бе :nenene:) туку за празнициве ќе одиме со партнерката со спиење во манастир, затоа прашав, дали смее.

па мислам во манастир за спиење не може маж и жена заедно ..... нз не сум сигурен , а Иначе не би било убаво да ве сретне некој на сред секс/бакнување или било шо..

Неам нагони да се онадувам и бакнувам во верски објекти.
Без разлика дали се цркви ,џамии и незнам ми ти какви други храмови поради морални (не верски ) причини.

А ти има дадено до сеа онака општо не за празници ?
Колку сте искусни деца бре со ваши 17 па дури почнавте и сами по манастири да одите, мајка и и татко ја знаат?
Како и да е после волку муабети сеа и да ти се присака шубе ќе ти е :)

Добро, да не го осудуваме него ако знаеме да му објасниме. Момчето ко што разбрав не му е прашањето само за секс туку и за бакнување, допирање во такви установи...добро е што прашува-воопшто сака да е запознаен ваљда, за сега и за во иднина. За тава служе (покрај другото) форумо.

исто и во библјијата пишува за градовите Садомор и Гомор:nenene: ај присети се како завршиле тие градови токму поради разузданоста на нивните жители

Во Содома и Гомора се правеле вообичаени римјански работи. Е сеа бидејќи римјаните ги колеле евреите и рисјаните овие биле против сите типично римски работи. Кулминација на ова се парфемите кои биле измислени за да се намали смрдеата на луѓето. А сите знаеме дека смрдеата настанува поради небањање.

Од друга страна па, во библијата пишува Љуби го ближниот свој ко што се сакаш себе си :) Поповите и владиките повикуваат на множење. Сеа сте мали за множење, ама може да вежбате :)

Јас лично сум преголем атеист и за воопшто да отидам во манастир. Еднаш ме излажаа, и бев во манастир во околината на кумановско. Се спиеше сите заедно во една голема соба. Постелнината којзнае кога последен пат беше перена. Со вера во бога до кожни инфекции. Моја среќа што сум селско дете и тогаш бев тазе вратен од војска (имам имунитет) па поминав лесно.

Прво свеќа да запалите и да се помолите а потоа вие си знаете :)

Во Содома и Гомора се правеле вообичаени римјански работи. Е сеа бидејќи римјаните ги колеле евреите и рисјаните овие биле против сите типично римски работи. Кулминација на ова се парфемите кои биле измислени за да се намали смрдеата на луѓето. А сите знаеме дека смрдеата настанува поради небањање.

Од друга страна па, во библијата пишува Љуби го ближниот свој ко што се сакаш себе си :) Поповите и владиките повикуваат на множење. Сеа сте мали за множење, ама може да вежбате :)

Јас лично сум преголем атеист и за воопшто да отидам во манастир. Еднаш ме излажаа, и бев во манастир во околината на кумановско. Се спиеше сите заедно во една голема соба. Постелнината којзнае кога последен пат беше перена. Со вера во бога до кожни инфекции. Моја среќа што сум селско дете и тогаш бев тазе вратен од војска (имам имунитет) па поминав лесно.
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC_%D0%B8_%D0%93%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80
ај цитни малку на википедија.
токму заради разузданоста на жителите на градот биле уништени сите жители во него да служат како пример

Браво!!! Сексот и бакнувањето ги направивте невкусни и недостојни за во проклет манастир. Стара прича...

Значи ако сексот, љубовта како свет чин подарени Бог ги богохулите, ги правите невкусни...зошто тогаш воопшто лицемерно тврдите дека имате почит кон Бог? Ми текна, писателите на библијата од пред 1000 и кусурот години ви кажуваат така, хм...да.

Чеда вљубени, имајте секс каде и со кого сакате, правете го тоа со Љубов и ниеден бог нема да се откаже од вас...не пијте го отровот на црните браќа!

--- надополнето ---

Смее! Млад си друже, не потпаѓај под влијание на црни доктрини...добар помин! :)

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC_%D0%B8_%D0%93%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80
ај цитни малку на википедија.
токму заради разузданоста на жителите на градот биле уништени сите жители во него да служат како пример

Ако вакви работи им се случуваат на оние кои грешеле, тогаш се прашувам колкав грев направиле жителите на Хаити што ги стрефи земјотрес каков што ги стрефи.
Туку да не праиме празен муабет ко децан на у Фан Клуб, да се префрлиме на профил.

Ако ги редиш во исти кош и манастирот и станот и ако гледаме така тогаш нема потреба да се оди во црква и да палиш свеќа можеш истото да го направиш и дома.Не дека ги контам многу работиве околу религијава,но сепак манастирот е свето место....како и да е не ми штима целава работа

Toa pravoslavcite. Ja sum hristijanka, ne veruvam na obichai, veruvam vo Biblijata i se shto e zapishano tamu.
I manastiriste i kalugjerite mislam deka ne treba da postojat.
Toa deka manastirot e sveto mesto...hm...
Vidi vaka, Svetiot Duh ne zhivee vo predmeti, tuku vo lugje. Koja polza kje ja ima ako zhivee vo predmeti? Tie neznaat da zborat i neznaat da razmisluvaat.

Dodusha vie pravoslavnite ste chudni, ne se rakovodite po Biblija tuku po obichai i pravila. Mozhda ne smee..

Како што го почитувате докторот во бел мантил и полицаецот ко штрумф тогаш мислам дека и за тие монаси треба малце почит за тоа што го прават таму.

Можда се пагани, палат огин за водици и слични глупости :)
Значи работите се изместија до таа мера што почнаа општините да им даваат на своите жители дрва за да палат за време на верски рпазници. Никаде во библијата не пишува дека треба да се пали оган. Исто така никаде во библијата не пишува дека не треба да имаш секс во манастир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom