Половно возило до 3000 евра

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906
И што решивте? Што за 3000 евра?

Гледано за

- куповна цена
- потрошувачка на гориво (плин/дизел/бензин)
- комоција (клима пред се)
- цена на оддржување (сервис, делови и издржливост)

Во последно ова се издвојува.

Renault Scenic 1.9dti со фул опрема ги има одлично зачувани и за 3000 евра.

+ Сигурно не се дрнкани, бидејќи најчесто фамилијарни возила се.
+ Невидена комоција (мека амортизација, комотни седишта, висок таван што е супер за високи луѓе - како мене :) )
+ Голем багажник. Не се секираш дали носиш машина за перење, телевизор, одиш на одмор и што ти не.

- Негативна страна: Страв од цена на резервни делови. Ако имате искуство со Renault делови особено за овој модел кажувајте. Навистина слушам и читам најразлични коментари за Renault. Од најевтини делови до најскапи делови.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Fiat- Tipo, Tempra и слични на нив ни на најголемиот непријател не би му препорачал, имам темпра од 98ма 1.6 бензин, троши како мустанг(онај од 68ма), а има вожња како југо

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Сценикот тешко дека ке го најде за 3000, дизел и сочуван, т.е помалку возен. Викендов бев во Струмица со моето браво 1.2i и само што се вратив . Со 1500 денари бензин 95ка идам и се враќам. Тоа му доаѓа околу 20 литри за поминати 330 км, или 6.2л на 100 км, со четворица патници и фул багаж. Деловите се ефтини, па сеа ти види колку е скапо за одржување. Го имам 2 месеца и сум презадоволен од него, и ти препорачувам да си земеш и ти едно вакво. Повеке ги има оние со 1.6 мотори ама тие јадат малку повеке бензин ама затоа имаш 105 коња. Гледај ако зимаш Браво да биде со 1.2 мотор.
Се наоѓаат овие и до 2500 евра, сочувани. Јас моето толку го земав. А ставам кладба дека е покомотен, побрз, поефтин, со повеќе опрема и поубаво работи од голф 4, 1.4 бензин, кога би мереле со него дека нели "голф си е голф". Ама ај да не зборам многу ке рипнат овие што возат само "германски машини".

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718

Гледано за

- куповна цена

+ Невидена комоција (мека амортизација, комотни седишта, висок таван што е супер за високи луѓе - како мене :) )
+ Голем багажник. Не се секираш дали носиш машина за перење, телевизор, одиш на одмор и што ти не.

- Негативна страна: Страв од цена на резервни делови. Ако имате искуство со Renault делови особено за овој модел кажувајте. Навистина слушам и читам најразлични коментари за Renault. Од најевтини делови до најскапи делови.

резервни делови не се ништо поскапи од другите коли од таа класа, комодитетите што ги наброја се баш тие... една маанае дека ако ти се јебне нешто од електронските сензори околу моторот почиња да троши како лудо... знае да дигне и до 20 литри

и да... за 3.000 евра не го наоѓаш...

--- надополнето ---

Гледано за

- куповна цена

резервни делови не се ништо поскапи од другите коли од таа класа, комодитетите што ги наброја се баш тие... една маанае дека ако ти се јебне нешто од електронските сензори околу моторот почиња да троши како лудо... знае да дигне и до 20 литри

V

Vollstandig

Гостин
Додај уште 1500 евра и имаш Opel Astra Caravan, гром е колата, има плин, и фул опрема, се што и треба е нов газда:) Поминато има 170.000 км

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208

--- надополнето ---

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=144028429&pageNumber=2&__lp=318&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=20700&makeModelVariant1.modelId=34&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=1
Ова со сите давачки нема да го фати околу 3000 ? :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Додај уште 1500 евра и имаш Opel Astra Caravan, гром е колата, има плин, и фул опрема, се што и треба е нов газда:) Поминато има 170.000 км

А да додаде уште 6-7000 евра и да си купи нешто ново што викаш?
Значи дечкото има 3000 евра не 4500. Дај некој предлог во склоп со таа цена, лесно е само да пишеш да си додаде дечкото, ама штом пишал до 3000 значи тоа му е максимумот што може да си го дозволи за купување на кола.
Инаку астрата караван не вреди толку, јас не би дал повеке од 3.500 евра за таа кола.

--- надополнето ---

Со се регистрација, менување на потрошен материјал и нешто додатно би требало да е околу 3000 ако не и помалку, ама затоа мука ке си види дур ја заврши целата процедура, и да почне да ја вози, на наши табли. Ке изгуби месец дена во трчкарање по шалтери.

V

Vollstandig

Гостин
А да додаде уште 6-7000 евра и да си купи нешто ново што викаш?
Значи дечкото има 3000 евра не 4500. Дај некој предлог во склоп со таа цена, лесно е само да пишеш да си додаде дечкото, ама штом пишал до 3000 значи тоа му е максимумот што може да си го дозволи за купување на кола.
Инаку астрата караван не вреди толку, јас не би дал повеке од 3.500 евра за таа кола.
Ја немаш возено зато така викаш, коа се возиш во неа, осеќаш дека полетуваш, има 200 коњкси и 100 магарешки сили, ваква астра не најдуваш хибрид е оди и на бензин и на плин, а богами и на туркање ако те остај. И во склоп на цената, добиваш 80 + цд-а на аудио снимка со сите хитови на лето 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,и уште едно гратис за тие шо ќе бидат од 2011:)
Дека астрата оди по 3500 евра и тоа е реалната цена, точно во право си, ама што со плинот што го наместив, што со осигурањето, регистрацијата, новите бандажи , магленки озувучување скоро многу делови се заменети за нови не дека беа расипани, само да биди во ТОП форма. Значи не ја фалам за џабе само кажувам дека е исто како нова без разлика на километрите што се поминати. Па ако не ја зема овој шо пишал до 3000 евра можи ќе ја види случајно некој друг шо сака да ја купи:)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Се наоѓа Scenic за 3000 еур
пр. еве едно и еве друго
Црвеното изгледа доста сочувано. Ми се допаѓа, само километрите некако не се реални ама ако нема рѓа на подвозје и ако добро работи моторот и останатата опрема, тогаш ова е добра понуда.
Сум се возел во Вакво од Паланка до Софија. Многу удобна вожња има и е многу комотно возило.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ја немаш возено зато така викаш, коа се возиш во неа, осеќаш дека полетуваш, има 200 коњкси и 100 магарешки сили, ваква астра не најдуваш хибрид е оди и на бензин и на плин, а богами и на туркање ако те остај. И во склоп на цената, добиваш 80 + цд-а на аудио снимка со сите хитови на лето 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,и уште едно гратис за тие шо ќе бидат од 2011:)
Дека астрата оди по 3500 евра и тоа е реалната цена, точно во право си, ама што со плинот што го наместив, што со осигурањето, регистрацијата, новите бандажи , магленки озувучување скоро многу делови се заменети за нови не дека беа расипани, само да биди во ТОП форма. Значи не ја фалам за џабе само кажувам дека е исто како нова без разлика на километрите што се поминати. Па ако не ја зема овој шо пишал до 3000 евра можи ќе ја види случајно некој друг шо сака да ја купи:)
А што година е 1.4 или 1.6?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
906

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/495166?searchID=1058367&Idx=5

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/513207?searchID=1058367&Idx=11

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=5H6Zs1YnJxQ=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=tGshZlQ0M4txgg81IqConA==

Овие се еден од многуте ...мене што ми фатија око...

А тоа со сензорите...не е тоа карактеристично за секое поново возило? :) Или маана си имаат овие модели (од искуство кажуваш?)?

--- надополнето ---

Ќе додаам уште 1500 и ќе купам Audi A6/Mercedes E/BMW 520d ...со сервисна книшка.

И што ми докажа сега?...

Мислам...глупости муабетов..
И да имам 4500 евра СИГУРНО нема да ги давам на ваква Астра туку би купил VW Passat/Audi A4 па дури и екстра зачуван Golf 4 TDI

Kajgana Shop

На врв Bottom