- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 4.346
- Поени од реакции
- 3.754
За сите Српски глумци глумици филмови, кои ги сакате, мразите, ве нервираат итн. :wink:
Кога веќе го поправаш, еве и тебе ќе те поправам - Драган Бјелогрлиќ и Катарина Радивојевиќ, си има посебна буква за транскрипција кај нас :smir:ftopic:
пред се ке си дозволам да те исправам и можеби те подучам дека на македонски не се вика ни глумци ниту глумици туку актери и актерки :smir:
Он топик
Од српските актери омилени ми се Драган Бјелогрлич и Никола Којо. Од актерките омилена ми е Катарина Радивојевич а.к.а Зона Замфирова
фала џену грл... јас как шо го слушам тка и го пишам :wink:Кога веќе го поправаш, еве и тебе ќе те поправам - Драган Бјелогрлиќ и Катарина Радивојевиќ, си има посебна буква за транскрипција кај нас :smir:
Слушаш Ћ а пишуваш Чфала џену грл... јас как шо го слушам тка и го пишам :wink:
Ајде? Што ми се симпатични вакви мангупи коишто мислат дека можат да си креираат јазик како што нив им е мерак. Глумец е и тоа како наш, македонски збор. Не знам точна етимологија, ама е наважно, се работи за збор којшто се користи во македонскиот јазик. Актер од друга страна, е интернационализам.ftopic:
пред се ке си дозволам да те исправам и можеби те подучам дека на македонски не се вика ни глумци ниту глумици туку актери и актерки :smir:
Он топик
Од српските актери омилени ми се Драган Бјелогрлич и Никола Којо. Од актерките омилена ми е Катарина Радивојевич а.к.а Зона Замфирова
Искрено, има повеќе кои ми се допаѓаат. Ама кога ќе видам како македонец отвара теми како фан на нешто српско, ми се одмилуваат одма. Затоа, мојот одговор е, ниеден српски актер не ми се допаѓа. Чисто од националистички аспект.За сите Српски глумци глумици, кои ги сакате, мразите, ве нервираат итн. :wink:
Од поновиве Сергеј Трифуновиќ ми е најјак актер.
Ме нервира Бата Живоиновиќ бидејќи во секој филм го има!
Ајде? Што ми се симпатични вакви мангупи коишто мислат дека можат да си креираат јазик како што нив им е мерак. Глумец е и тоа како наш, македонски збор. Не знам точна етимологија, ама е наважно, се работи за збор којшто се користи во македонскиот јазик. Актер од друга страна, е интернационализам.
Искрено, има повеќе кои ми се допаѓаат. Ама кога ќе видам како македонец отвара теми како фан на нешто српско, ми се одмилуваат одма. Затоа, мојот одговор е, ниеден српски актер не ми се допаѓа. Чисто од националистички аспект.
Ајде? Што ми се симпатични вакви мангупи коишто мислат дека можат да си креираат јазик како што нив им е мерак. Глумец е и тоа како наш, македонски збор. Не знам точна етимологија, ама е наважно, се работи за збор којшто се користи во македонскиот јазик. Актер од друга страна, е интернационализам.
Искрено, има повеќе кои ми се допаѓаат. Ама кога ќе видам како македонец отвара теми како фан на нешто српско, ми се одмилуваат одма. Затоа, мојот одговор е, ниеден српски актер не ми се допаѓа. Чисто од националистички аспект.
Vikas mn gi sakas tie kak mene? I jas mn gi sakam tie kak tebe takvi so se praat nacionalisti a blaga veza si nemat od toa za koe so diskutiraat. bate a ti otvoril li si leksikon da vides dali u Makedonskiot jazik glumec/glumica postoe kak zbor? Izgleda deka ne si otvoril da vides. Aj ko te isravuvam ke ti kazam oti u leksikon nema da najdes glumci i glumici tuku akteri i akterki. Samo u nekoi Makedonski dijalekti ke najdes glumci i glumici. Sega ke te zamolam da olades :smir:Ајде? Што ми се симпатични вакви мангупи коишто мислат дека можат да си креираат јазик како што нив им е мерак. Глумец е и тоа како наш, македонски збор. Не знам точна етимологија, ама е наважно, се работи за збор којшто се користи во македонскиот јазик. Актер од друга страна, е интернационализам.
Од машките:Павле Вуисиќ,Драгомир Бојаниќ-Гидра,Драган Николиќ,Велимир Бата Живоиновиќ,Драган Бјелогрлиќ,Никола Којо,Милан Мариќ,Никола Ѓуричко,Срџан Тодоровиќ.
Од женските:Катарина Радивојевиќ,Јелена Жигон,Неда Арнериќ,Милена Дравиќ,Снежана Савиќ.
Од машките:Павле Вуисиќ,Драгомир Бојаниќ-Гидра,Драган Николиќ,Велимир Бата Живоиновиќ,Драган Бјелогрлиќ,Никола Којо,Милан Мариќ,Никола Ѓуричко,Срџан Тодоровиќ.
Од женските:Катарина Радивојевиќ,Јелена Жигон,Неда Арнериќ,Милена Дравиќ,Снежана Савиќ.