Инаку повеќе од веројатно е дека Сидорф го изигра последниот натпревар за Милан во ЛШ. И го изигра со стил. Штета што наредната година нема да може да се израмни со Малдини со по 5 титули во ЛШ
: /
Нема многу што да коментира стрикно за мечот, едино браво за оние фудбалери кои покажаа дека играат со срце...
Реднап како да го го доби на искуство Алегри.. Но сепак почнува да ми се свиѓа стилот на Алегри начинот на кој се наметна, покажа авторитет, откако дојде многу напредна тактички, учеше на грешките и со секоја следна утакмица станува се подобар. Искрено ми е криво што не стигнавме барем до 1/4 финале, според играчите кои ги "имаме" уште од старт беше за очекување да стигнеме повеќе од лани, но од една страна не искинаа повредите, а од друга страна се покажа неуиграноста на тројката Пато-Робињо-Ибра, и тројцата потфрлија (убаво некој претходно имаше напишано
Инзаги > Пато+Робињо+Ибра, сам да играше во нападот повеќе ќе направаше) и кај нив лежи поголемиот дел од елиминацијата.
Но ова е само почеток на еден нов Милан (како вика Ибра: "Ми се допаѓа проектот"
за другата сезона очекувам најмалку финале
) , секако немавме сили оваа сезона да се бориме на 2 или 3 фронта, а и со потегот на клубот на трансфер пазарот јасно се даде на знаење дека приоритет е трофејот во домашното првенство, така да може да се рече колку е лоша - толку е и добра (а и за многумина очекувана) оваа рана елиминација. Воедно и разочарувањето за начинот на кој испаднавме ќе значи желба и мотив повеќе за освојување на калчото, па и купот не дека го бива за нешто, колку да се тргне тоа прашината во витрините од последниве неколку години. :pehar::pehar:
Уште со Бари викендов ќе заборавиме се кога ќе покаже "семоќниот" Ибра зошто ја дал таа изјава пред неколку дена
"I'm the best !" - за во серија А де