- Член од
- 24 февруари 2010
- Мислења
- 599
- Поени од реакции
- 407
Сисоко имал потпишано само две годишен договор со Лион? Не верувам да се толку наивни французиве да го пуштат за ич да им замине
ај и ова да видиме...Бразилските медиуми денес соопштија дека Милан го договорил трансферот на најголемата бразилска ѕвезда Паоло Енрике – Гансо, а цената на трансферот изнесува 25 милиони евра, со што Гансо ќе стане најскапо платениот играч кој е купен од некој бразилски клуб.
И Милан и Интер од поодамна јавно го соопштија интересот за младата бразилска ѕвезда, но раководството на Сантос соопшти дека ’росонерите’ се многу блиску до потписот на играчот.
Неговата сопственост е малку комплицирана и таа е поделена на три дела. Компанијата DIS, поседува 45% од неговите права, исто толку и неговиот матичен клуб, а 10 % се во посед на неговиот менаџер.
Директорот на Сантос и агентот на Гансо уште пред неколку дена соопштија дека Милан ги задовилил финансиски сите страни и дека најверојатно играчот ќе потпише договор со тој клуб.
Денес медиумите во Бразил и Италија потврдија дека трансферот е договорен и дека ќе изнесува 25 милиони евра, а играчот ќе стави потпис на договорот во следните неколку дена, а ќе игра како позајмен играч во Сантос до почетокот на јуни.
Со тоа Гансо ќе стане најскапиот трансфер направен од некој бразилски клуб. Претходниот рекорд го држеше Алесандре Пато кој за 22 милиони евра премина од Интернационал во Милан.
Не дека изиграа педерски криво ми е што нејќеше да влезе топката кај нив никако.Од линија ја вадеа по шутот на Ибра во 2те стативи удри и изеле од гол ....Друже стварно педерски одигра вчера Лацио
Инаку Ибра коа погоди статива на семафорот на Сиро пишале 1-0 али топката отиде у другата статива и излезе...Не дека изиграа педерски криво ми е што нејќеше да влезе топката кај нив никако.Од линија ја вадеа по шутот на Ибра во 2те стативи удри и изеле од гол ....
Новиот идол, секоја чест, а имаше скептици за неговото доаѓање.
И јас почнав да го прославувам голот ама ....Инаку Ибра коа погоди статива на семафорот на Сиро пишале 1-0 али топката отиде у другата статива и излезе...
Ебати среќата..