Новогодишната еуфорија изостанува?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лично многу поубаво ми е за Божиќ отколку за Нова Година. Сум поминувала многу поубави ноќи од 31/1, никогаш немам сфатено зошто толкава фама за транзиција од една секунда ама секој со неговото :) А дека изостанува, ќе изостане, едвај крпи народов месец за месец (не зборам за тие што се тепаат во ГТЦ).

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Порано македонче ќе заштедеше некој денар за ннова година, последниве години македонче нема како да штеди

В

Вори

Гостин
Кај мене годинава некако има еуфорија.Не знам зошто.Можеби зошто одам со друштвото после подолго време пак заедно во Маврово.Гитара,жени,јадење,пиење,музика едноставно некако осеќам дека ќе биде ептен јако.
Дома имам накитено елки,сијалички,богата трпеза,што знам..интересантно е :)

Како и да е...на сите ви ја честитам новата 2011 година,многу среќа,радост,здравје и љубов пред се.Парите ќе си дојдат сами по себе(ако се лажеме:))

Кај и да бидете убаво да си поминете,немојте многу да пиете и дупните по некоја жена...па се читаме за два-три дена :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Што е битно дали има или нема еуфорија ако си поминеш супер :)?

Тој што има добро друштво ќе си помине топ со или без еуфорија пошо нема да го интересира за други а тој што нема ќе си седи дома и ќе вика дека му е сеедно :). Така отсекогаш било и така и ќе остане, е сеа дали ќе биде Божиќ или Нова Година и не игра толку битна улога, што е до мене секоја прилика да се развеселиш со добро друштво треба да се користи :).

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Кај мене годинава некако има еуфорија.Не знам зошто.Можеби зошто одам со друштвото после подолго време пак заедно во Маврово.Гитара,жени,јадење,пиење,музика едноставно некако осеќам дека ќе биде ептен јако.
Дома имам накитено елки,сијалички,богата трпеза,што знам..интересантно е :)

Како и да е...на сите ви ја честитам новата 2011 година,многу среќа,радост,здравје и љубов пред се.Парите ќе си дојдат сами по себе(ако се лажеме:))

Кај и да бидете убаво да си поминете,немојте многу да пиете и дупните по некоја жена...па се читаме за два-три дена :)
Фала друже се најдобро во наредната!!! И да те потсетам грешно си напишал Sex, Love and Rock`n`roll...DRUGS пријателе DRUGS така оди светото тројство :)

В

Вори

Гостин
Не сум по тие работи брат,избегавам наркотички средства :)
Ама битна е целата реченица,нели:))?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Што е битно дали има или нема еуфорија ако си поминеш супер :)?

Тој што има добро друштво ќе си помине топ со или без еуфорија пошо нема да го интересира за други а тој што нема ќе си седи дома и ќе вика дека му е сеедно :). Така отсекогаш било и така и ќе остане, е сеа дали ќе биде Божиќ или Нова Година и не игра толку битна улога, што е до мене секоја прилика да се развеселиш со добро друштво треба да се користи :).
За мене добро поминување е приватно друштво, алкохол и многу трева, дома и да се бараме кај сме :)....сето се најдува ама немаме дома, сето е заразено со родители а се нема пари за хотел нешо ова она :)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Може да е и така, мене искрено нова година ми е срање со или без пари, се пијанам за побрзо да ми помине. Смислата за забава со соодветна музика заедно со пијани турбофолкери ми е срање. Бар за Прилеп зборувам, овде стварно се осеќа влијанието на економската ситуација, кој и да е на власт исто ќе е, да не се сфатиме погрешно. Но можеби и луѓето ја надминаа смислата за просклавување на нешто безначајно :)
Економската ситуација, политиката итн. секогаш се актуелни во такви периоди, како што е секогаш актуелна финтата кај студентите кои не завршиле, кога ги прашуваат зошто промениле два три факултети и не завршиле, а тие одговараат: „Еден професор ме фати на око и морав да се префрлам итн. “ :) Впрочем секогаш сме за правење на добри алибија за нешто што правиме или повеќе за ништо што не правиме. :) Ете јас например причина што оваа година нема да се опијанам е што не смеам да пијам :) ( замисли, небива и порано сум се опивал толку, ама ете, си имам прекрасно алиби за да заштедаме некое пиво за јунаци, кое ќе ми се најде за гости :) :) )

П.С. Напиј се и за мене некоја (ќе ти платам при првото запознавање :) ) , ваљда твоите гости не пијат па не мораш да чуваш пуво за јунаци :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
За мене добро поминување е приватно друштво, алкохол и многу трева, дома и да се бараме кај сме :)....сето се најдува ама немаме дома, сето е заразено со родители а се нема пари за хотел нешо ова она :)
За мене исто само тревата замени ја со згодна женска :). Инаку те сфаќам ама чим го имаш друштвото и место ќе се најде :).

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.544
Поени од реакции
2.730
Денес многу гужва низ град.Паркингот карши хотел Гранд беше преполн е сега дали искочиле луѓето да купуваат или само за шетање не знам али кафичите беа празни.Гарант се спремаат за утре.Јас не можев да ги сфатам некој луѓе што седеа надвор.Океј им пуштаа греалици да се греат али сепак ладно е барем за мене :) Иначе кога дознав дека утре во некој клубови ке се седело и надвор ноќе на тоа ладно со греалици не фала :nenene: А за еуфоријата искрено ич не ми чуе за утре.Како сум уморен од овие искачања собирања едноставно се тоа ми е изживеано така да воопшто не се замарам што ке биде утре не како некој мој другари кој резервирале по 3000 денари од човек нормално со женска се иде тоа донекаде ако си кавалер ке те кошта 100 еур за една вечер утре на места со музика која не ја слушаат во секојдневен живот.Толку пари нема шанси да дадам.Али на нив им важна им била атмосферата пфффф :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Се ми е исто... кога треба да чекаш потпис од професор во 5 часот поручек на 31ви а треба да патуваш после тоа 50км за да стигнеш на прославата не е воопшто еуфорично!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас поминав во неколку маркети (кам, тинекс) беше празно. Имаше гужва низ град, ама не онаа стандардната. Сепак еден ден пред нова година Скопјево знаело да биде преполно.

Еве што вика една анкета за тоа кај ќе се слави нова година:

nova godina.jpg

A

Auditore

Гостин
Сеуште ја има, таа постои и е застапена по продавнициве, можеби не ко што беше порано али дефинитивно ја има, баш сега се враќам од прошетка улиците полни беа, продавниците такоѓе, големите маркети неможеш со количка да се разминеш..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нема еуфорија нема петарди ама во глобала низ цел свет не се обрнува толку внимание на новогодишна вечер.

Kajgana Shop

На врв Bottom