T
Tetro
Гостин
^^ Тоа е оправдано, па дури и очекувано. Сакал да оди на одмор со нивните пари? Нека проба само. 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
„За Нова Година границата е од нас блокирана па тие големите да видиме каде ќе одат, да видиме дали ќе му биде убаво кога ќе го вратиме од границата да не може да оди за Грција на одмор“, рече Андон Божинов, тутунар. :lud:

Е супер, потполна поддршка имаат за ова од мене дури и би им се придружил на овие блокади кон гејлада.
Кравизам има. Бујрум во подфорум Образование, има слична тема кајшто треба да го браниш ГwујоОва у Македонија има Капитализам или Комунизам?
Ова у Македонија има Капитализам или Комунизам?
Не знам, дај жити се просветли ме.

Робовладетелско општествоОва у Македонија има Капитализам или Комунизам?
За жал, ДаЕдно останува нејасно. Низ другите држави штрајкуваат оти се незналици па со секој штрајк им е се полошо? Или ако кај нас се направат било какви протести со одредена цел, истите се косат со економските теории?

андон божинов напиша:„За Нова Година границата е од нас блокирана па тие големите да видиме каде ќе одат, да видиме дали ќе му биде убаво кога ќе го вратиме од границата да не може да оди за Грција на одмор“, рече Андон Божинов, тутунар. :lud:
Слободно налути се. Дали мислиш дека тие намерно го прават ова или се присилени за тоа?јас цело време давам целосна поддршка на тутунарите. дури и тука на форум веке се подзакачив со некого заради тоа што ги обесправуваат истите... ама јас ке идам во грција на дочек на нова година? што тука јас згрешив? кого јас му наштетив? ако ме запрете да неможам да идам на дочек, ке го сменам мислењето инстант.. тоа го ветувам...
Може да им се помогне од жалост ама е крајно неодговорно и несовесно да се прави тоа. Резултира со долгорочна штета на сите. И нели ако им помогнеш мораш и друг пат. Грујо многу заеба со тие 60 ден субвенции јас не би им ги дал никад. Нели ако им дадеш еднаш мораш постојано и се повеќе и повеќе. Многу згреши Грујо. И од најнормален економски момент направи политичка журка. Ама не му доаѓа ич паметот очигледно.Слободно налути се. Дали мислиш дека тие намерно го прават ова или се присилени за тоа?
Мислиш дека нема да сакаат да бидат во топлите домови вечерта, и новогодишната вечер да си ја дочекаат како што доликува?
Ако некој им украде половина од парите кои си ги заслужиле работејќи на нива цела година, ќе немаат пари за да одвојат за 2л. вино за новогодишната трпеза.
[B напиша:Тутунарите утре својот револт ќе го искажат пред законодавниот дом. Ги повикуваат сите незадоволни земјоделци да им се приклучат во 12 часот пред собранието. Велат рокот кој и го дадоа на владата истече.[/B][/COLOR]