Министерот Димовски се сретна со тутунарите, остануваат најавите за протести.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
^^ Тоа е оправдано, па дури и очекувано. Сакал да оди на одмор со нивните пари? Нека проба само. :icon_lol:

„За Нова Година границата е од нас блокирана па тие големите да видиме каде ќе одат, да видиме дали ќе му биде убаво кога ќе го вратиме од границата да не може да оди за Грција на одмор“, рече Андон Божинов, тутунар. :lud:

Е супер, потполна поддршка имаат за ова од мене дури и би им се придружил на овие блокади кон гејлада.

Според муабетот најверојатно ние сме благодатна држава каде не треба да се протестира за ништо...пошто према економските теоории и учебници...бла,

Истовремено им се восхитуваме на слогата и истрајноста на другите земји да си го бараат правото преку штрајкови и протести...биг болс? Француските рибари половина Франција ја искршија кога пробаа да увезат риба...но ние сме све пацифисти и теоретичари... :)

Фармерите во Германија

4h2ki0.jpg
Munich - German farming leaders on Monday called a milk protest strike, saying 88 per cent of dairy farmers would refuse from the next day to supply milk to dairy factories.

furjww.jpg

o9guif.jpg
German Farmers Protests For Agriculture Crisis Solution

Во Франција

33e7vj8.jpg

Farmers standing next to cardboard set on fire, yesterday, in the French western city of Nantes, during a demonstration to denounce their living conditions and the fall in prices of agricultural products. Photo: Franck Perry/AFP.

Грција

jakinr.jpg

Нека седат мадро...не знаат што е економија и џидипи

Financial crisis deprives livelihood. Poverty sparks fury. Iceland, France, Russia, Greece..protests across Europe

Протести на земјоделци низ Европа (во слики)

http://www.google.com/images?um=1&hl=mk&biw=1440&bih=739&tbs=isch%3A1&sa=1&q=protests+european+farmers&btnG=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%98

Едно останува нејасно. Низ другите држави штрајкуваат оти се незналици па со секој штрајк им е се полошо? Или ако кај нас се направат било какви протести со одредена цел, истите се косат со економските теории?
Само можам да кажам браво како се организирани лозарите, тутунарите, млекарите...порано беа и фабриките, железарците ама ги испорасцепкаа и отпуштија па сега немаат сила.

Tутунарите револтирани - утре пред Собрание

Наместо да спласнува револтот на тутунарите расте. Најголем дел од откупните пунктови се бојкотирани и тутунот не се предава, откако втор ден не се почитува просечната откупна цена од од 170 денари

Тутунот од врвот го дава трета А и просек доаѓа по 50 денари, а не на народот да го лаже, тутунот си е за прва класа он го дава трета А“, рече Зоран Веселинов, тутунар.

„Просекот ми е 97 денари еве го документот ако јас лажам документот не лаже“, рече Андон Божинов, тутунар.

Тутунарите утре својот револт ќе го искажат пред законодавниот дом. Ги повикуваат сите незадоволни земјоделци да им се приклучат во 12 часот пред собранието. Велат рокот кој и го дадоа на владата истече.

http://www.time.mk/cluster/d706937a1c/tutunarite-revoltirani-utre-pred-sobranie.html

**Болдираните бројќи се за неупатените

Не знам, дај жити се просветли ме.

Што јас да просветлувам ако не им светна кога го видоа нивото на странски инвестиции тогаш никогаш нема да им светне. :toe:
А политика не мешам во муабетов тема е економија и бизнис. Но, после ова никогаш не би инвестирал во МК парите само во странство.

Едно останува нејасно. Низ другите држави штрајкуваат оти се незналици па со секој штрајк им е се полошо? Или ако кај нас се направат било какви протести со одредена цел, истите се косат со економските теории?
За жал, Да :toe:

андон божинов напиша:
„За Нова Година границата е од нас блокирана па тие големите да видиме каде ќе одат, да видиме дали ќе му биде убаво кога ќе го вратиме од границата да не може да оди за Грција на одмор“, рече Андон Божинов, тутунар. :lud:

јас цело време давам целосна поддршка на тутунарите. дури и тука на форум веке се подзакачив со некого заради тоа што ги обесправуваат истите... ама јас ке идам во грција на дочек на нова година? што тука јас згрешив? кого јас му наштетив? ако ме запрете да неможам да идам на дочек, ке го сменам мислењето инстант.. тоа го ветувам...

јас цело време давам целосна поддршка на тутунарите. дури и тука на форум веке се подзакачив со некого заради тоа што ги обесправуваат истите... ама јас ке идам во грција на дочек на нова година? што тука јас згрешив? кого јас му наштетив? ако ме запрете да неможам да идам на дочек, ке го сменам мислењето инстант.. тоа го ветувам...
Слободно налути се. Дали мислиш дека тие намерно го прават ова или се присилени за тоа?
Мислиш дека нема да сакаат да бидат во топлите домови вечерта, и новогодишната вечер да си ја дочекаат како што доликува?
Ако некој им украде половина од парите кои си ги заслужиле работејќи на нива цела година, ќе немаат пари за да одвојат за 2л. вино за новогодишната трпеза.

Слободно налути се. Дали мислиш дека тие намерно го прават ова или се присилени за тоа?
Мислиш дека нема да сакаат да бидат во топлите домови вечерта, и новогодишната вечер да си ја дочекаат како што доликува?
Ако некој им украде половина од парите кои си ги заслужиле работејќи на нива цела година, ќе немаат пари за да одвојат за 2л. вино за новогодишната трпеза.
Може да им се помогне од жалост ама е крајно неодговорно и несовесно да се прави тоа. Резултира со долгорочна штета на сите. И нели ако им помогнеш мораш и друг пат. Грујо многу заеба со тие 60 ден субвенции јас не би им ги дал никад. Нели ако им дадеш еднаш мораш постојано и се повеќе и повеќе. Многу згреши Грујо. И од најнормален економски момент направи политичка журка. Ама не му доаѓа ич паметот очигледно.

[B напиша:
Тутунарите утре својот револт ќе го искажат пред законодавниот дом. Ги повикуваат сите незадоволни земјоделци да им се приклучат во 12 часот пред собранието. Велат рокот кој и го дадоа на владата истече.[/B][/COLOR]

Џабе им е ..ќе излезат пред влада и што..big balls .. ќе дојде Љубе и ќе им одржи политички митинг,среќа што торбешот е во затвор и ќе се разотидат како овци...
Алоо бе народе , земи пример од грциве по кои пљукаме, како се протестира и се бори за свои права.. 2 години не се тргнаа од улиците, а кај нас еден протест трае 2 саата :jaj:

FoodBevTobaccoPrice.gif

Народов се идиоти прве класе.... :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom