“Крајот на мажите’’

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
се сложувам целосно со тебе го делиме мислењето..........шо ке и е кариера на една жена.........кога ке остари и кога ке виде дека нема на кој да го остави наследството само ке и остане да си живее со признаниците што ги добивала во текот на кариерата

Меѓутоа ако ги погледнеш тие жени на Запад, ич не им чуе за твојата критика. Живеат и се радуваат на победата.

Истовремено природата е неумолива: нужно е 2.1 дете по (брачен) пар за да има проста биолошка репродукција.

Ако стапката на раѓање падне на 1.3, општеството се сета дека не е возможно да преживее.

Во меѓувреме, како што се зголемува бројот на стари лица во однос на младите, не постои економски модел да го одржи стандардот на живот. Тој или ќе паѓа или ќе мора да се увезува население за тоа општество воопшто да може да се одржи (иако ќе се разликува етнички од првобитното).

се сложувам целосно со тебе го делиме мислењето..........шо ке и е кариера на една жена.........кога ке остари и кога ке виде дека нема на кој да го остави наследството само ке и остане да си живее со признаниците што ги добивала во текот на кариерата

Како бе зошто и е карира на жената...значи жената не треба да биде успешна, туку треба целиот свој живот да го посвети на мажот и на одгледување деца. И што ќе има таа за себе, кое задоволство?
Не мислам јас така, колку може да биде успешен мажот, може и жената.

Како бе зошто и е карира на жената...значи жената не треба да биде успешна, туку треба целиот свој живот да го посвети на мажот и на одгледување деца. И што ќе има таа за себе, кое задоволство?
А што е проблем да биде и успешна и мајка на 5 деца ???
Ај дефинирај задоволство кај една жена ако може

За да биде мајка на 5 деца, треба пола живот деца да раѓа и чува. Како таа жена ќе стане успешна на професионален план?

За да биде мајка на 5 деца, треба пола живот деца да раѓа и чува. Како таа жена ќе стане успешна на професионален план?
Абе ајде, раѓањето се знае колку е ,чувањето деца треба да биде поделено со мажот .
И за тебе прашањето за задоволство на една жена

Абе ајде, раѓањето се знае колку е ,чувањето деца треба да биде поделено со мажот .
И за тебе прашањето за задоволство на една жена

:tapp::tapp::tapp:
Дојди ти роди 5 деца, па ќе разговараме тогаш.
5 деца по една година (пред и после пораѓање) отсуство од работа се еднакви на 5 години.:toe:

Задоволство?
Ќе бидам целосно задоволна кога ќе бидам успешна во тоа што го работам, ќе имам сопруг покрај мене кој ќе ме поддржи во тоа што го планирам. На приватен план, некаде помеѓу 29 и 33 години едно или две дечиња (да даде Бог), мир, спокојство, хармонија во домот.
Тоа е потребно за да се дефинирам самата јас како успешна жена

Не велам дека жената не треба да биде посветена на семејството и на одгледувањето деца, туку тоа треба да биде поделено заедно со мажот. Колку е потребна мајката, толку е потребен и таткото.
А задоволството на една жена е да биде успешна во својата работа, да се докаже дека вреди и дека може да успее.Мислам дека за се има време само треба добар план. Неможе жената да успее ако се омажи на 15 години и роди 5 деца.Може да се омажи на 25-30 и да има две деца, да има и кариера и успешен живот. Еве јас имам 24 години, работам, се трудам да бидам успешна во тоа и планирам уште да работам на тоа, да се докажам во вистинско светло. После 2-3 години може да омажам и да имам семејство.Но тоа незначи дека е крај со работата, карирата и се друго како што го сваќаат многумина. Може да има рамнотежа, си имам јас работа, си има тој работа а имаме заедно семејство и тука обврските се поделени.Е сега ако мажот е некој токмак и ако не сваќа ништо и има закоравени сваќања дека местото на жената е домот, чувањето деца....се оди по ѓаволите. Ама јас нема да дозволам тоа да се случи, знам што сакам во животот и не отстапувам лесно од тоа.

Па мажот на кого му го посветува животот? по таа аналогија зошто па тој цел живот да оди и рмба за жената и децата да имаат дом , храна , облека , образование .....

Па мажот на кого му го посветува животот? по таа аналогија зошто па тој цел живот да оди и рмба за жената и децата да имаат дом , храна , облека , образование .....

Па токму тоа де.. За да не оди мажот да рмба сам, туку тоа да го прави со жената, таа треба да биде успешна. ЗОшто да се жали мажот цел живот дека тој го одржува семејството, кога можат заедно со жената да ја имаат таа улога?

Ахх не се разбираме....

:tapp::tapp::tapp:
Дојди ти роди 5 деца, па ќе разговараме тогаш.
5 деца по една година (пред и после пораѓање) отсуство од работа се еднакви на 5 години.:toe:

Задоволство?
Ќе бидам целосно задоволна кога ќе бидам успешна во тоа што го работам, ќе имам сопруг покрај мене кој ќе ме поддржи во тоа што го планирам. На приватен план, некаде помеѓу 29 и 33 години едно или две дечиња (да даде Бог), мир, спокојство, хармонија во домот.
Тоа е потребно за да се дефинирам самата јас како успешна жена
Нема потреба да се палиш како млада мајмунка ,разговараме нормално или не си научена да разменуваш мислења ,во тој случај застани пред огледало и држи си монолог.
Пошто работата ми се сведува на комуникации со луѓе и тоа многу години ,од искуство ти кажувам дека познавам такви жени кои имаат повеке деца и се многу успешни со своја кариера.Во разговор за задоволството ,секогаш децата и фамилијата им се на прво место на тие жени како извор на задоволство.Ако сакаш може да те испратам во една фирма каде што ја води жена која има 5 дечиња ,па да видиш дали не е успешна.

Нема потреба да се палиш како млада мајмунка ,разговараме нормално или не си научена да разменуваш мислења ,во тој случај застани пред огледало и држи си монолог.
Пошто работата ми се сведува на комуникации со луѓе и тоа многу години ,од искуство ти кажувам дека познавам такви жени кои имаат повеке деца и се многу успешни со своја кариера.Во разговор за задоволството ,секогаш децата и фамилијата им се на прво место на тие жени како извор на задоволство.Ако сакаш може да те испратам во една фирма каде што ја води жена која има 5 дечиња ,па да видиш дали не е успешна.
Индивидуалност... не се обидувај да ги напикаш сите во еден калап. Ако функционира за еден не значи дека ќе функционира за друг. Почитувај го нивниот избор и начин на живот . Молим лепо

Важи бе. Јас ќе родам 5 деца, ама дојди ти чувај ги. Да видам колку ќе бидеш успешен.
И да знаеш, многу нормално разговарам, ама најверојатно ти си навикнат да разговараш само со личности што имаат ставови како твоите:smir:
Децата носат обврски, и тоа големи. Големи жртви. Децата и фамилијата многу нормално дека ќе ми бидат на прво место, ама откако ќе оформам семејство. До тогаш задоволство ќе ми претставува мојот партнер и личниот напредок. :toe:

И уште нешто..
И јас студирам но и работам меѓу луѓе. Сум видела многу кои се откажале од својата кариера затоа што сопругот побарал. Затоа што немало баби и дедовци да ги чуваат децата. :)

Цццц, маж и жена не се Северна и Јужна Кореја па толку омраза жените да имаат према повеќе деца и тоа деца од оној кого го сакаат.

Кај младите девојки постои масовна и јасна определба за кариера наместо за брак во 20-тите и 30-тите години од нивниот живот, со идеја дека некогаш, можеби и ќе се омажат за да створат семејство (во кое тие ќе доминираат).
Што тоа ги спречува? Не е јасно како тоа пречи/блокира/не дозволува бракот и сопругот врз кариерата? Попрво би рекол дека им е добар изговор отколку сериозна причина за да стапат во брак и да родат деца...а навистина ги има се повеќе, како и се повеќе жени кои при размислување за брак со некого (или запознавање со момче), големо внимание обрнуваат на материјаниот статус на идниот сопруг. А тоа води кон
Жените водат и во иницирање на разводи на бракови (над 70% од разводите се иницирани од жени), а процесот на огромниот процент разводи е механизам за масовно префрлање на материјалните добра во женски раце.
Впрочем, зашто боркињите за женски права и слободи не се борат против традицијата (кај нас) сопругот да обезбеди имот, стан, возило, работа...а тие само со (евентуално) завршен факултет и гол ****? Ретко во реалноста имам сретнато брачен пар сопругот сиромашен (и со средно/основно), а сопругата со високо образование и имање кое ќе го дели рамноправно. Доколку тоа се деси, се случува ова
3а разлика жените, добар дел од мажите како да се откажуваат од традиционалните норми на живот и се однесуваат како да не се дел од општеството (пракса која што се нарекува “ghostng’’ - однесување како да си дух).
Алу глупо е у старт со толку негативен набој и став кон "брак пред кариера"
и веќе подготвен однос на ривалство (најверојатно вметнат во умот како дифолт состојба при воспитување на малите девојчиња)

Back
На врв Bottom