Најголемите неправди на доделувањето на Оскарите

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Јок. Просечни актери, биле убави на времето и успеале да се пробијат.
Што му фали на Круз во A Few Good Men или Interview with the Vampire? Зборувам за улоги во кои навистина треба да се одглуми, а одглуми на нивоу.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
неправда е тоа што клинт мансел не доби ниту една номинација за неговите ремек дела

T

Tetro

Гостин

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.363
Поени од реакции
30.765
неправда е тоа што клинт мансел не доби ниту една номинација за неговите ремек дела
За годинва не доби ниедна номинација поради тоа што композициите за Black Swan му биле базирани на Чаковски. -.-
Инаку саундтракот за филмот е одличен, само не го слушајте со изгасени светла.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
daleku od toa deka Brad Pitt e slab glumec,naprotiv(za nego Gaj Rici ima kazano za vo Snatch deka namerno gledal vo negovata uloga da go izvalka,so mrsna kosa,so luzni,no rekol deka ne vredi,koga ke vleze vo kadarot bukvalno dominira,bleska) no konkretno vo sporedba so Cruise e malo dete.Vprocem vo ,,Intervjuto...,, vo site zaednicki sceni Cruise dominirashe.
Smeshno i tragicno e da Cruise,Norton Edward i Cristian Bale da nemaat Oscar so takvi transformacii vo sekoj film

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.363
Поени од реакции
30.765
А шо му фалеше на Бред Пит во The Curious Case of Benjamin Button?

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Што му фали на Круз во A Few Good Men или Interview with the Vampire? Зборувам за улоги во кои навистина треба да се одглуми, а одглуми на нивоу.
Круз во Interview with the Vampire изигра доста солидно, ми се свиѓаше таа глума-стабилно,созреано.Не можам да ја опишам со зборови,ама делуваше ептен здрава глума

Тоа е жалосно.:nesvest: Клинт мансел е класа музички композитор
За годинва не доби ниедна номинација поради тоа што композициите за Black Swan му биле базирани на Чаковски. -.-
Инаку саундтракот за филмот е одличен, само не го слушајте со изгасени светла.
Тоа и не е баш оправдување -"му биле базирани" на Чајковски стил-вајда.Bullshit\s

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
daleku od toa deka Brad Pitt e slab glumec,naprotiv(za nego Gaj Rici ima kazano za vo Snatch deka namerno gledal vo negovata uloga da go izvalka,so mrsna kosa,so luzni,no rekol deka ne vredi,koga ke vleze vo kadarot bukvalno dominira,bleska) no konkretno vo sporedba so Cruise e malo dete.Vprocem vo ,,Intervjuto...,, vo site zaednicki sceni Cruise dominirashe.
Smeshno i tragicno e da Cruise,Norton Edward i Cristian Bale da nemaat Oscar so takvi transformacii vo sekoj film
Не знам, од овие 4 што ги имаш спомнато, Пит и Нортон се над другите пошто знаат да изберат филм. Круз има многу промашувања, Бејл исто така почнува со новиве филмови да го прави тоа...

Погледни ги улогите на Пит и Нортон, во кои филмови глумеле во последниве 15 години, ќе видиш дека тоа се едни од најкултните филмови воопшто направени. Једини промашај на Пит е "Burn After Reading"; ама тој повеќе го зема ради улогата, него ради филмот...:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А шо му фалеше на Бред Пит во The Curious Case of Benjamin Button?
Ејј преглупа приказна па со самото тоа и нема зошто да му се даде оскар :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Lauren Ambrose, за најдобра support улога (2001&2002) во Six Feet Under, nuff said! срамота е да не добие оскар за глумата! брилираше!

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.148
Поени од реакции
4.029
Ја незнам што уопште се замарате за Оскари...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
filmot moze da bide gola voda,a glumata na odreden glumec da e briljantna,taka da toa se dve razlicni raboti,a okolu izborot na filmovite,dali greshat,toa e subjektivno.Muabetot mi e za transformaciite...Cruise za filmot ,,Roden na 4 Juli,, rizikuval da se paralizira i samovolno primal inekcci za porealno da ja odglumi,za ,,Intervjuto...,, ima oslabnato 15 kilogrami pa povtorno nakaceno za potrebite na istiot film vo raspon vremenski od 50 dena,za Bale i Mashinistot ne vredi da se zbori.Za vakva posvetenost kon ulogite od postarite samo De Niro bil tolku lud,ama covekot ima Oskar...ima anegdota so nego,koga bil eden od potencijalnite kandidati za ulogata na kapetanot Kuka,no ja dobil Dustin Hofman,pa koga go prashale raziserot zosto ne go izbral De Niro,ovoj odgovoril deka se plashel da ne si ja sece rakata.
Nema logika Son Pen ili Tom Hanks da pravat kolekcii,a gorenavedenite gi nema nikade.Ne oti neshto im znaci taa statuetka,ama kredibilitetot na taa manifestacija e diskutabilen

I

Intex

Гостин
Не кажувам дека е Меган Фокс класа на актер, ама и не е нешто врвно. Штом Бејл и Нортон немаат Оскари, Том Круз ми е срам и да го ставам у иста реченица со нив.
Ејј преглупа приказна па со самото тоа и нема зошто да му се даде оскар :)
А и таа година што имаше јаки филмови па.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.486
Не кажувам дека е Меган Фокс класа на актер, ама и не е нешто врвно. Штом Бејл и Нортон немаат Оскари, Том Круз ми е срам и да го ставам у иста реченица со нив.
Тоа што Нортон нема оскар е греота, а Бејл не знам кога го заслужил. Сепак, имаше улоги за кои Том Круз можеше да ја добие. Последниве многу години Круз е во комерцијална фаза така да лесни филмови, брза заработка, не се ни очекува нешто да добие нити па некој вика дека заслужил. Ама за Interview i Круз и Пит можеа комотно да поделат статуетка.

За Нортон, шта речи а не заплакати... American History X, Primal Fear, Fight Club, Rounders... се фантастично одглумено...

Kajgana Shop

На врв Bottom