Организирање на протест против сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би излегле на протест за спречување на продлабочувањето на сиромаштијата?

• Да, веднаш би прифатил...

Гласови: 106 56,7%
  • Не,за каква сиромаштија зборуваш?!...

Гласови: 27 14,4%
  • Не знам, ако се соберат доволно, можеби...

Гласови: 11 5,9%
  • Никогаш нема да успееме да се собереме и да го искажиме револтот!

Гласови: 43 23,0%

• Вкупно гласачи
    187
Предлог што да правиме за да рашириме зборот?
ЈАС во потпис ставам и ќе гледам да ги раширам линковите .
Друго?

СУПЕР! Еве и јас за во потпис ставам. Само што да напишеме во потпис?

The Point is...ако нема масовност на овој протест, особено од младите т.н. млада реакционерна сила, џабе е се!

Ако се соберат 50-100 души ќе бидеме уште една толпа незадоволни граѓани што си протестира, т.е. од типот кучињата си лаат карванот си врви.

Треба организација, треба да се застане цврсто и ако Кајганџиите се заинтересирани за вакво нешто, јас се пријавувам во организацијата. Нешто слично како што беше за името (Кајганџискиот протест).
Прво дали ке се согласат челниците од администрацијата на протесто да се спомнува форумо у било кој облик (ако уопште е таква идеата не ме држите за збор).Инаку и јас гласав ЗА,сум за ова да се реализира ама ке видиме одзив.

Кажите ми како ќе ги спуштите цените на некои производи?
Со ослободување од данок или царина?
Со буџетски субвецнии?
Со девалвација?
Имате идеја што сакате?
Подфорумов е економија знеат како функционира таа?

Кажите ми како ќе ги спуштите цените на некои производи?
Со ослободување од данок или царина?
Со буџетски субвецнии?
Со девалвација?
Имате идеја што сакате?
Подфорумов е економија знеат како функционира таа?
Абе смени дилеро ...........шо ти е тебе кој речел дека ние ке ги спуштаме цените? Финтата е да покажеме дека не сме глупи и дека не можат со нас да прават што сакаат.На крај и крајот од нас ги добиваат гласовите.

СУПЕР! Еве и јас за во потпис ставам. Само што да напишеме во потпис?

Се збираме за да протестираме против паразитите кои ни ја цицаат крвта и плаќаат тролови како стефусот и вазолјин
Не не...се заебавам

Протест против алчноста на политичарите бидејќи повеќе од јасно е дека цените ги креваат за да некој профитира а не добиваме квалитет за возврат и протест против корупцијата и крадењето нивно, бива?
. Би отворил цела тема со филозофија за тоа како имаме поскапа струја и од бугарија а немаме напон од 220 волти во целата држава освен скопје .

Некој друг маж да помогне или сите ве има кастрирано власта бе?!

Барања:

Укинување на владата.
Распуштање на сите партии во државата.
Укинување на сите државни институции.
Укинување на уставот.
Државата да постои само како географска целина.
Пишување на морален код кој секој граѓананин може но не мора да го следи.Сепак,криминалните дела ќе се сметаат показател на нарушено ментално здравје и истите ќе бидат испитани.

Прво дали ке се согласат челниците од администрацијата на протесто да се спомнува форумо у било кој облик (ако уопште е таква идеата не ме држите за збор).Инаку и јас гласав ЗА,сум за ова да се реализира ама ке видиме одзив.

Едно е да се организираат кајганџиите, друго е Кајгана да го поддржува протестот. Мешаш баби и жаби.

--- надополнето ---

Барања:

Укинување на владата.
Распуштање на сите партии во државата.
Укинување на сите државни институции.
Укинување на уставот.
Државата да постои само како географска целина.
Пишување на морален код кој секој граѓананин може но не мора да го следи.Сепак,криминалните дела ќе се сметаат показател на нарушено ментално здравје и истите ќе бидат испитани.

Панкер си? :))

Едно е да се организираат кајганџиите, друго е Кајгана да го поддржува протестот. Мешаш баби и жаби.
Зар не реков не ме држи за збор?? Само прашував каква е идеата....

Ако се организира некој на Facebook за протест, дали тоа значи дека Facebook го организира или поддржува протестот? Ако се договориш со некој да протестираш преку MSN Messenger, дали Microsoft e организатор? Форумот е само место за дискусии. Дискутирајте слободно.

Значи идеата е:

Организирање на протест, со целосна организација. Тим што ќе го води и организира протестот. Се подразбира соодветна пријава до МВР, ни требаат добри оратори, импровизирана бина ор сометинг и најважното...масовност!

Сето ова да се организира добро треба повеќе време да „Ферментира“. Значи 1 месец однапред да се организира и постојано темава да биде актуелна.

Целта: Напишана е во насловот.

Во основа не е „Долу Влада!“ бидејќи ќе ни залепат етикета на про-СДСМовска кампања...

Финтата е да е протест против целиот политички естаблишмент!

Абе смени дилеро ...........шо ти е тебе кој речел дека ние ке ги спуштаме цените? Финтата е да покажеме дека не сме глупи и дека не можат со нас да прават што сакаат.На крај и крајот од нас ги добиваат гласовите.

Разбирам да има некој конктертни и логични барања ама да протесита само за да докаже дека ` не сме глупи ` е малку... јас би подржал само логички и конкретни барања. Инаку нема никаква логика да се губи време за шетања по улици.:toe:
Мое мислење е дека благе везе немате што сакате. Се надевам дека грешам.

Ако се организира некој на Facebook за протест, дали тоа значи дека Facebook го организира или поддржува протестот? Форумот е само место за дискусии. Дискутирајте слободно.
Аман бре само прашав бидејки не знаев каква е идеата и како е замислено!....АЈт сеа конкретни идеи ......

--- надополнето ---

Разбирам да има некој конктертни и логични барања ама да протесита само за да докаже дека ` не сме глупи ` е малку... јас би подржал само логички и конкретни барања. Инаку нема никаква логика да се губи време за шетања по улици.:toe:
Од некаде мора да се почне како за се така и за ова! И да, конкретни барања ке има најверојатно сигурно нема да биде чмаење по улици!

Значи идеата е:

Организирање на протест, со целосна организација. Тим што ќе го води и организира протестот. Се подразбира соодветна пријава до МВР, ни требаат добри оратори, импровизирана бина ор сометинг и најважното...масовност!

Сето ова да се организира добро треба повеќе време да „Ферментира“. Значи 1 месец однапред да се организира и постојано темава да биде актуелна.

Целта: Напишана е во насловот.

Во основа не е „Долу Влада!“ бидејќи ќе ни залепат етикета на про-СДСМовска кампања...

Финтата е да е протест против целиот политички естаблишмент!

Наместо долу влада ако сакаш против целиот естаблишмент :само мртов политичар е добар политичар. СИТЕ сте исти - крвопијци . итн. :)
Знаеме дека сите олигархијата ве држи за јајца прекинете да не лажете. Итн итн...

Многу важно сите што сакаат да протестираат да си го покријат лицето со шалови и наочари и капи. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom