Работа во странство

Член од
7 јануари 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
ПРВО СУМ ЖЕНСКО И НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН ДА МЕ НАРЕКУВАШ ''ДРУЖЕ'', А ВТОРО ЌЕ ПИШУВАМ КАКО ШТО САКАМ, АКО НЕ ТИ ОДГОВАРА НЕ МОРАШ ДА ЧИТАШ, БИДИ ПОЗДРАВЕН!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
ПРВО СУМ ЖЕНСКО И НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН ДА МЕ НАРЕКУВАШ ''ДРУЖЕ'', А ВТОРО ЌЕ ПИШУВАМ КАКО ШТО САКАМ, АКО НЕ ТИ ОДГОВАРА НЕ МОРАШ ДА ЧИТАШ, БИДИ ПОЗДРАВЕН!
Па никот ти е некако машки, a големите букви би требало да значат ВИКАЊЕЕЕ!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Теле се учи.... Чим суперфин пристап од онак доби контрареплика на фино одјебуење, јас би се повлекол од случајот.

Член од
7 јануари 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
на форумот не сум за да се карам, кој ја има таа намера, нека повели на друго место, или во друга тема, ниту сакам некого да навредувам, ниту ме интересира дали некој ме навредил и слично.

--- надополнето ---

Извини не знаев, еве сега се поправувам...а за ова другово, ако никот ти звучи машки, имате очи да видиидите дека на сликата има девојка, така?!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
на форумот не сум за да се карам, кој ја има таа намера, нека повели на друго место, или во друга тема, ниту сакам некого да навредувам, ниту ме интересира дали некој ме навредил и слично.

--- надополнето ---

Извини не знаев, еве сега се поправувам...а за ова другово, ако никот ти звучи машки, имате очи да видиидите дека на сликата има девојка, така?!
Да бе женско е
И јас можам да ставам слика од Џорџ Клуни, ама пак сум женско :toe:

Член од
24 јануари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
Aj за Црна Гора несто сто сигурно знам.Не ти треба работна виза,само пасош и пичиш,но слабо платено ко да работиш тука.Хрватска незнам но мислам и таму не е сјајно. А бе кога викам горе мислам уште погоре но за таму сака врска ако најдеш казувај.

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
Леле луѓе не се лажете со вакви бизниси, ич не си го губете времето со вакви „фирми“...
ДАВАЈ НЕКОЈ БИЗНИС ВО ДОЈЧЛАНД НА СААТ ДА НЕ БИДЕ ПОДОЛЕ ОД 10 ЕВРА ч))) колку падна саатницата многу нели Ч))

--- надополнето ---

prijatelce ako sakas da otides u germanija da setas moze a za da najdes rabota na crno nema sansi. e den moj prijatel otide tamu i toa tamu e roden znae 100% germanski negovite roditeli tamu imaat raboteno 20tina godini i negovite prijateli koi imaat firmi tamu ne se nafatija da mu dadat bilo kakva rabota posto ako gifa tat kaznite se ogromni. pozz
Реално сегде има работа нема работници,во Германија само Македонците не си помагаат меѓу себе другите народи сите си помагаат еве сега во Германија мене ми викаат нема работа дека не сме во ЕУ,а Хрвативе си се утепуваат од работа на саат по 8-9 евра без проблем и они не се во ЕУ ама рескираат ги примаат треба да се проба ама никој не се нафаќа.
Тие не ми се пријатели што имаат фирми не сакаат да му помогнат.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Ima li na forumov nekoj od Sv. nikole da go prasam nestooo ?? imalo nekoja zena od tamu so prakala za Holandija za rabota pecurki ness taka mi spomnaa edna zena od Veles odi preku nea ama ne ja kazue koja e :S :S 70 evra dnevnica bilo ajde koj znae ness neka pise ..pozz

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
od 1 juli - site koi imaat zhelba za rabota vo stranstvo- Holandija gi otvara vratite- duri i za zemjite koi se nadvor od EU
izvor

998

Член од
8 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Dali nekoj rabotel vo Italija na berba na grozje ako ima nekoj takvo iskustvo neka napise nesto

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Dali nekoj rabotel vo Italija na berba na grozje ako ima nekoj takvo iskustvo neka napise nesto
Jas bev za rabota za na lozjata 6 evra saat bese ama zavisi vremeto kako ke ti se pogodi nie koga bevme ne zaeba vremeto cel mesec ostanavme taka bez rab i samo trosok kirija jadenje voa noa inaku ubavo e se zima nekoe parice ali ako mozes smestaj da si najdes i ako odis preku covek kazi mi na koe mesto ke odis najveke odat preku eden prevarant od vinica mislam deka bese ili nekoe selo blizu vinica tamu go zapoznavme nie ali toj pari ne daval mn gi lazel i mn mizerno se zivee toa da ti bide jasno osven ako ne odis kaj tvoj covek :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
od 1 juli - site koi imaat zhelba za rabota vo stranstvo- Holandija gi otvara vratite- duri i za zemjite koi se nadvor od EU
izvor
Golema glupost ova ne e tocno 100% ..citaj malku medju redovite

Работодатели, които настојават, че трјабва да наемат б'лгари и рум'нци, трјабва да подадат молба за лиценз в службата по заетостта. Те трјабва да зајавјат, че не са намерили по-подходјашти кандидати в Холандија или в други страни от ЕС.

998

Член од
8 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ne druze nemam covek tamu i cekam da izleze nekoj oglas za da idam preku nekogo ti kaj najde tamu smestaj i kolku plakase za toa a i hranata dali e mnogu skapa tamu:icon_conf

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Ne druze nemam covek tamu i cekam da izleze nekoj oglas za da idam preku nekogo ti kaj najde tamu smestaj i kolku plakase za toa a i hranata dali e mnogu skapa tamu:icon_conf
pa 200e bese od krevet ama mizerija e toa da znaes pred vreme deka nikoj ne ti dava ubav smestaj tamu a za hrana ne se zamaraj mn mn voda topla i spageti,makaroni i najaden si samo toa jadevme nie za poeftino da pomineme :)) inaku ne e bas bas eftinko za nas, za nivni standardi se jade nekako ..pozzz

Kajgana Shop

На врв Bottom