Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Поскапи лебот сабајлево у пичку мајчину, и покрај ветувањата дека тоа нема да се случи....
Ти го плаќаш 20 јас 27 , тука е разликата, веројатно им отишле резервите. Туку мене ме интересира зошто власта дава пченица наместо ефтино брашно за да ги исфрли мелничарите од сликата?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Ти го плаќаш 20 јас 27 , тука е разликата, веројатно им отишле резервите. Туку мене ме интересира зошто власта дава пченица наместо ефтино брашно за да ги исфрли мелничарите од сликата?
Интересна работа ,Млин Стојчев-Битола (пред поскапување,сега не знам како се ) 25 денари,Жито Прилеп 25 ,а други приватни и 20,Жито Лукс 18-30 ,зависи од лебот...ЖИТО ЛЕБ - ОХРИД - 29 :pos2:

И овие ми личат на профитери од криза пекариве ,ете му дадоа пченица па не ја вратија старата цена...па и уште ја поскапуваат???

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
SHminkanje vo ekonomijata e nedozvoleno a i lazna nadez da se dava e ushte po opasna rabota bidejki svesno sekoj moze da zaglavi a od posle ni kuchinjata so maslo nema da go jadat ili ili shirum se otvoreni nashite race sprema tie shto ni vetuvaat podobruvanje na ekonomijata za da na kraj na mnogu ednostaven nachin si ovozmozat promena na vlasta a nie obichnite kade da odime odposle bidejki niedna vlas nee vo sostojba pravilno da go vodi ovoj narod i toa vo site oblasti ili ne smee da ima igrachki vo takvoto rakovodstvo bidejki na samiot kraj se osoznava deka bil budala bidejki ke gi sledi snimkite od potezite shto gi prevzemal a steknatoto bogatstvo nema da go uteshi bidejki nekoj plachel za toj negov vishok kapiutal no ve uveruvam deka takvite alchni na kraj se ke izgubat ili od samiot start na pojavuvanje na mojata mashina shto e od oblasta na Energijata ili PM od prv red.POZDRAV

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дај Војо молим те измисли некоја машина со која ќе ги пратиш десет века назад и уништи ја машината да неможат да се вратат.

Член од
25 декември 2008
Мислења
867
Поени од реакции
79
Дај Војо молим те измисли некоја машина со која ќе ги пратиш десет века назад и уништи ја машината да неможат да се вратат.
Jas veke so postoechkite proekti gi vrativ mnogu nazad ili niedna struchna institucija ili bilo koj chovek nee vo sostojba da mi zastane na patot ili nee vo sostojba da gi pobie moite pronajdoci no mnogu se tvrdoglavi i nesmeat javno da mi priznaat a medju niv se shushka deka e toa se vistina i realno no po odamna imam recheno vo komentarite deka samoto vreme e na moja strana i ono ke mi pomogne da se realiziraat moite mashini.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ете владата истрага сега ќе прави, не им е јасно како покрај евтината пченица поскапувал лебот, е тоа е мистерија неразјаснета.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Шема бр.116________
Чекор 1.: држани резерви го откупуваат целиот тутун у Македонија по дообра цена..
Чекор 2.: тутуноберачите купуваат аута, нови TV...пијат.....
Чекор 3.:тутунот се складира....и се складира...и се склaдира и наводно почнува да се расипува..
Чекор 4.: големиот алтруист Митре од Трбушница по ич цена.., за да ја спаси Дирекцијата го купува топтан..
Чекор 5.: дирекцијата трие раце...се спасила од сигурна пропаст......во бизнисот со тутун!!!!!
Чекор 6.:Митре од Трбушница наоѓа "наивен " купувач кој за половина од моментната берзанска цена, а за триесет пати поголема од онаа која ја платил, ја продава целата количина во Бразилија..
Чекор 7.: Митре трие раце..., некој преку океан трие раце..., други некои у МКД тријат раце.....
Чекор 8.: тутуноберчите пишуваат поезија, па се чешкаат, па народ се чешка од цените наоколу по пазари
Чекор 9.: влада прави истрага и за тоа формира комисија......:)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде горивото одма да поевтини
затоа што имам намера уште една кола да си купам :nesum:.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Вчера приметив , лебот кој го купев за 20 денари , го платив 27. (33% поскап).

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
namerno go pokachuvaat, sakaat vitka nacija- pa za da ne ni rechat- ne jadete leb, debelee - tie oddokolu- ja zgolemuvaat cenata
za niv vegetarjanstvoto e zdrav nachin na ishrana- poleka no sigurno ke ne nateraat na pasenje treva.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Според Сител има информациja,дека се мели житото от стоковите резерви,а после како брашно се извезува за Србиja.
http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/drzavata-stravuva-deka-evtinata-drzavna-pchenica-zavrshuva-vo-srbija
Епична грешка е да отвориш стоковите резерви от житото,а да не забраниш извоз на се што се произведува от пшеница.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Epa jas mislam deka treba da gi kaznat i zatvorat na odredeno vreme site profiteri vo krizata, eeeee stoka nevidena drzavata mu dava pcenica za da se namali cenata na lebot i da se rastereti narodot a toa govedo udira dupla cena i go sitka brasnoto vo srbija.
Gzot si go prodavaat dusata da im ja e..m

Kajgana Shop

На врв Bottom