Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Никогаш бензинот не бил 81 денар, убаво се сеќавам дека најскап беше јули 2008 кога ми ја купија купија колата беше 77.5 денари за литар, и после тоа нагло почна да паѓа по 3-4 денари секој втор понеделник, во октомври стаса до 47 денари, и тогаш почна постепено да расте.
А вие за владата што зборувате алал да ви е, Груевски управува со светските берзи, ѕверови сте.
и јас сакав да ти го кажам истото што и човекот во постот над мене... ај ако не трк земи дигитронот и појасни ми како со 147 долари барел имавме цена од 80 денари а сега со 88 долари имаме 73,5 денари? по која логика? нема тука врска никаква светската цена и светските берзи туку баш директно има врска со ненаситните господа од власт кој би да ни ги исцедат и последните ситни парички што ни тропкаат низ стаклените теглички... сакав да кажам дерка со овие на власт ни ОТИДЕ У КУРАЦ ДРЖАВАТА!!!!

C

cige

Гостин
Како бе...мора да си сенилен...склероза...на млади години...:pos2:

Бензинот над 80 денари

Датум: 23.06.2008, 16:10

И така...

Е сега чекаме објаснение за свеЦките берзи и цитираното...:)
147 USD и 80,5 денари и 88 USD и 75 денари...дигитронот брзо...
Литар од горивото премиум сега чини 80,5 денари, безоловниот 77,5 денари, а безоловниот премиум 78,5 денари.
Шо склерозен си ти у тиквата шуплива, па на која бензинска има уште обичен бензин бе опинок. Ете ти ги цените биле 77.5 за 95-октански и 78.5 за 98-октански. и ај сиктер од темава се гледа колку си навлезен, на која бензинска уште точат од стариот нееколошки, м?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Литар од горивото премиум сега чини 80,5 денари, безоловниот 77,5 денари, а безоловниот премиум 78,5 денари.
Шо склерозен си ти у тиквата шуплива, па на која бензинска има уште обичен бензин бе опинок. Ете ти ги цените биле 77.5 за 95-октански и 78.5 за 98-октански. и ај сиктер од темава се гледа колку си навлезен, на која бензинска уште точат од стариот нееколошки, м?
па добро, уште полошо... тогаш со 147 долари барел сме имале бензин од 77,5 денари кој сега се продава за 73,5 денари а барелот е 88 долари? кој коме сад јебе кеву? власта наша која МОРА ДА СЕ ОРИЕНТИРА според светската цена на горивото или....? ако тогаш се ориентриала така и за 147 долари барел извадила таа цена од каде сега ова?

п.с. немој да се врегате така мегусебно... припазете на зборовите, не е етички, во нај мала рака...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Што се жалиш бе па ти - Aygo возиш.:wink:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
па добро, уште полошо... тогаш со 147 долари барел сме имале бензин од 77,5 денари кој сега се продава за 73,5 денари а барелот е 88 долари? кој коме сад јебе кеву? власта наша која МОРА ДА СЕ ОРИЕНТИРА според светската цена на горивото или....? ако тогаш се ориентриала така и за 147 долари барел извадила таа цена од каде сега ова?

п.с. немој да се врегате така мегусебно... припазете на зборовите, не е етички, во нај мала рака...
Да бе, според светските цени, ние сме надвор од светот, башка планета сме, независни, не може нам нико ништа :) Се сеќаваш цел свет во рецесија кога беше (и е) нас ич не ни чуе, дури минатата година ја признаа рецесијата, па за една цена на бензин и ти што си чуден :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ова со горивото не знам до каде ќе се трпи.....власта си дава автогол со вакви неразумни потези не знаејќи како да го исполни нивниот огромен буџет поинаку.....

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ова со горивото не знам до каде ќе се трпи.....власта си дава автогол со вакви неразумни потези не знаејќи како да го исполни нивниот огромен буџет поинаку.....
а тоа за буџетите е башка муабет... секоја година им е се поголем рекорд... и свесно заклучуваат висина на буџет со огромна дупка... под дефолт тоа се нови позајмувања и кредити... е јеби га... затоа тонеме у лајна...

Член од
5 декември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
0
кога ли ќе ја кренат цената на цигарите....

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Јас и официјално гледам дека од ова гомно држава не бива. Дај да палам патиките од тука!

Да ви е*** и политичари и економисти и експерти и невладини и провладини и европски унии и ѓаоли! ПРЕКУ к**ац ми е дојдено од све!

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Јас и официјално гледам дека од ова гомно држава не бива. Дај да палам патиките од тука!

Да ви е*** и политичари и економисти и експерти и невладини и провладини и европски унии и ѓаоли! ПРЕКУ к**ац ми е дојдено од све!
со вакви решенија и одлуки СЕ повеќе ќе размислуваат како тебе.....во сопствената татковина да се осеќаш како странец е од најлошите чувства што можеш да ги доживееш во твојот живот....очигледно некој(повеќето) патриотизмот го користат за други цели од неговата првобитна намена...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Зејтин е 81 денар.Беше 56,каков скок,фантастично :)
Платите имаа скок,надоле поради зголемени трошоци за работа.Зарем не живеете подобро од 95 година?
Платите се покачија за 20 % (1200 ден.) уште 10 % им дужат ради економската криза, која нели ќе не одминеше :icon_lol:
После нова година ќе биде јако :je:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па чим изградија толку скулптури, статуи, градски плажи....сигурно не одминала, ама не сме приметиле :pipi:
Таман работа да сме во криза.Со вакви лидери,ние може само мирно да спиеме.Овој долг што го накалапија,низ уста ќе ни испадне! Ќе блуеме споменици,градби,обврзници,записи...
Полоша економска политика немам видено,како прво одделение да немаат завршено.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Помина човек социјален случај кој што собира пластични шишиња, ми рече дека денеска повеќе пари имало инаку тешко. На моето прашање да не нема пластика добив одговор дека пластика има ама многу луѓе собирале. Народните кујни не примаат повеќе членови за јадење затоа што биле фул, требало некој да се откаже или да умре за да се направи место таков одговор има добиено човекот......

Kajgana Shop

На врв Bottom