Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Колку е изреволтиран Роналдо, ама во право е за секој збор, па му прекипе и на него тоа форсирањее на Барса од судиите.
Посебно ми се допаѓа делот во кој им вели на новинарите ,,Да играш против десет е лесно. И сега новинарката му вика ама и вие не игравте добро. И овој и вика, хммм не игравме добро, можда. Што ме прашувате мене кога вие очигледно знаете повеќе за фудбалот од мене?!? Во право е Мурињо, тие деца( мисли на играчите од Браса) се ,,моќни(се мисли на моќни дека имаат привилегии т.е врски кај судиите),, не само на Кампот, туку и надвор. Размислете што се случуваше последните 4 години? Истата работа со Интер,Челзи, Арсенал, Мадрид...,,

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.830
За сите што мислат дека стартот на Пепе не беше за црвен: СТАРТ СО ОТВОРЕН ЃОН СЕКОГАШ СЕ САНКЦИОНИРА СО ДИРЕКТЕН ЦРВЕН !!!!!!! - Има едно такво правило, ако не сте запознаени . .. НИГДЕ НЕ ПИШУВА, ВО ПОЛУФИНАЛЕ ДА СЕ ТОЛЕРИРА, НЕ ПИШУВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА ВО ФИНАЛЕ, НЕ ПИШУВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА ТИМ НА МУРИЊО !!!!!

П.С - Се покажа Жозе уште еднаш како ,, злато од човек " - ГО УМЕША УНИЦЕФ ВО СУДИСКИ ОДЛУКИ - ГРЕОВИ !!!!
А стартот на Маскерано како што би го окарактеризирал ти???

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Не сум бил запознаен со тие правила дека со отворен ѓон се давало секогаш црвен, еве сега се запознав, и гледам дека не баш секогаш се дава црвен.
Јас се запознав уште лани со Рибери кој на сличен начин си го загуби настапот во финале.Дека сте единствени на кој има се случило не сте,дека е неправедно-не би рекол.Ќе бидам искрен-кај вас неколку фудбалери заслужија директен црвен(марсело,рамос па и во предходните класика кога го газеше виља и слично).Али ете,тие не ги санкционира за црвен а овој го санкционираше.Денес кај нас заслушија Бускетс и Педро и уште некој за жолти поради симулирањето.

Поз

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Јас се запознав уште лани со Рибери кој на сличен начин си го загуби настапот во финале.Дека сте единствени на кој има се случило не сте,дека е неправедно-не би рекол.Ќе бидам искрен-кај вас неколку фудбалери заслужија директен црвен(марсело,рамос па и во предходните класика кога го газеше виља и слично).Али ете,тие не ги санкционира за црвен а овој го санкционираше.Денес кај нас заслушија Бускетс и Педро и уште некој за жолти поради симулирањето.Поз
Извини што упаѓам вака. Ме интересира, со што Марсело заслужи директен црвен?

Изабела со семејството. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.830
Слика извадена од финалето на купот
Не не, не зборам за сликата погоре... мислам Бускетс таму дека стартува. Зборам за стартот на Маскерано врз Пепе кога буквално го "Рогна" во цеваница. Нејце тоа, Барса беше подобра што беше, но Штарк ја уништи утакмицава начисто. Во полуфинале од ЛШ за таков старт не се дава црвен... или веќе ако се одлучил за таков критериум МОРАШЕ и на Маскерано да му даде црвен!

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853

Ова е од купот кога арбелоа газеше на Виља.Сличен испад имаше вечерва Марсело кога го газеше дирекно на нога на Педро,после шансата со глава.Затоа и го извади Пеп од игра и наместо него го стави Афелај.

Извини али линк неможам да најдам.Доколку го најдам ќе ти го пратам.
Поз

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Mourinho: "Guardiola ha ganado una Champions que a mi me daría vergüenza. Espero que un día pueda ganar una que merece".

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Јас мислам дека Пепе заслужи црвен и жалам, нема да си ја сечам главата (некој наназад така препорача). Многу добро игра, но исто знае бетер од животно да се испонаша. Покрај тоа што беше неспортски потег, беше нефер спрема соиграчите. Се виде голема разлика од ко го избркаа. Исто и Серхио. Сигурна сум дека поинаку ќе завршеше натпреварот да не се случеше ова.
Кога би го сретнала Ди Марија, би му одржала лекција за неговото глумење. Сакав да добие жолт!

А Крис.. :tapp: Фала му многу за голот во продолжението на Копа дел Реј. Незнам вие како го оправдувате. Се нарекува најдобар, зема најголема плата, а на големи натпревари нигде го нема! Тоа што си игра за себе и не за клубот, јасно е. И никој не бара од него хет-трик на секои 90 мин. Сите трчаат ко луди насегде, тој чека топка. Не му се допаѓала тактиката на Моу.. Нормално, вака се помали шансите да стани прв голгетер. Слободно нека си оди. Патем, професионалците наоѓаат начини да се прилагодат.
Албиол не планирам ни да го коментирам.

Озил последниве утакмици е многу ослабнат. Се виде дека недостига Карваљо во одбраната. Исто, не ми е јасно зошто Моу не ги пушта Гонзало и Кака?!

Искрено, и мене ми е веќе смачено со тие критиките до судиите. Судел, ко што судел, ни се допаѓало тоа или не. Нека се осредоточат на работи кои можат да се сменат - играта. Барса заслужено победија и браво за Афелај. Hala Madrid!

п.с. Меси требаше да добие жолт.

Како прво претеруваш со тоа со сила да се правиш присебна и реална (очигледно)
Како второ читам нешто контра Роналдо. Кажи ми зошто тој е најплатениот ? - Затоа што е најдобар во одбрана ? - Не !!! затоа што носел и носи победи со неговата игра и неговите голови. Па и во тоа продолжението во купот што го имаш потенцирано, да не беше тој немаше да се радуваш на пехарот.
Викаш дека играл сам за себе...а Меси(пример) за кого игра ? Албиол за кого игра ? сите играат пред се сами за себе за да се докажат и да го заслужат местото во тимот со кој треба да нижат победи. Кој се тие што трчаат како луди на секаде ? - наброј. Се буниш дека не му се допаѓала тактиката на Муо со што му биле помали шансите да постигне гол- а не споменуваш дека со тоа се помали шансите и Реал да оди понатаму, заради тој не постигнат барем еден гол. Роналдо си има своја игра своја позиција и не знам што барате од него да се враќа на местото од Албиол. Ако одбраната не ни чини Роналдо не е ништко крив за тоа. И ете се прилагоди колку што можеше... но и самата виде дека со тоа прилагодување на таа игра, нема никаков резултат. Нмаесто да се искорсти човекот за тоа што го знае најдобро да го прави, го прават обратното... али nvm секој со својот ум ...
Озил бил ослабнат. Па нормално, кога Кака топ и фит грее клупа, а овој ринка на секоја утакмица....
И верувај дека на сите ни е смачено од судиите... но тоа судел ко што судел-не оди така. Мора да се превземат некои мерки за судиите...
и btw честитки за фарса... победија заслужено ( во последните 18 минути).

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Пепе ве оставни на цедило, за мене шо знам, мислам дека е црвен, ама гледам слика сте постирале каде и Бускетс слично се поставува,ако е за тоа требаше да добие црвен и тоа копиле што само се фаќа за лицето. Како нема некој стварно да го бапне по лице да му откорне и вилица и све па тек тогаш за лице да се држи. Нејсе, при секој фаул паѓаа и се собираа на судијата како муви на гомно, и го предизвикуваа да извади картон. После црвениот, се растури цела концепција у игра ...

У Барселона, се сложувам со Вори, 1-0, 10-0 ич не е битно, Мурињо познавајќи го ќе стави се на 1 карта. Па со среќа на реваншот, иако ќе ви биде мноооогу тешко.
Слиаква со Бускетс е од финалето на Купот, ѕирни таму во позадина го имаш Кедира.
Извини што упаѓам вака. Ме интересира, со што Марсело заслужи директен црвен?
Го нагази Педро и овој после тоа испадна и влезе Афелај.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87

Еве го црвенот, замислете не го ни ПИПНА. ЦИГАНИ

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Бидете поздравени. Фала многу и чао чао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom