Mourinho (18.02.11 - press): Најважниот натпревар во кариерата ми е против Levanete затоа што е следен. Има уште 100 дена до крајот на сезоната, но важни се исто како и претходните 100 на кои игравме. Но сега почнува она што јас го нарекувам вистинска ЛШ.
НЕ гледам потреба да му дадам одмор на Cristiano. Минатиот ден трчаше по 50 метри. Ќе направам две или три измени. Мислев да му дадам одмор на Carvalho и да игра Рере, но Ricardo е понавикнат да игра секои три дена.
Се едно ми е дали ќе играме пред или после Barcelonа, не ми го даваат тоа што јас го сакам. Би сакал со Levante да играм во петок, како и Lyon. Sevilla играше вчера и ќе игра во недела, а Porto нема натпревар. Во Германија, Франција или Италија им се дава предност на домашните екипи. Би сакал да играм во недела против Deportivo, но ми го ставаат тој натпревар во сабота. Би сакал со Racing да игра во среда, а играме во четврток. Притисокот од тоа да играме пред или после Barcelona не ми е важен. Мене не ме залажуваат.
Се дава играч како позајмен на сред сезона само ако игра во прв тим на таа екипа, а не за да биде втора опција, нема да пуштам никого за да виде нечија втора опција.
Нема потреба да бидам присутен на денешниот натпревар на Lyon. Добра екипа се, речиси не ја менуваат филозофијата. Ќе биде тешко да ги победиме, но потешко ќе им биде нив.
Не мислам дека доаѓањето на Adebayor е негативно за Benzema. Не постои голема екипа без конкуренција за позиција – напаѓач. И кога Higuaín ќе се врати ќе биде уште подобро.
Мора да се почитува екипа против која сме играле 3 пати оваа сезона и која ја победивме само еднаш. Го победија Villarreal, не се во зоната на испаѓање. Нема да има реванш за оние 8-0. Не ми се допаѓа зборот реванш.