Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Army Shop ти е одма зад собрание во Скопје..одма нема да промашиш...на ќош на една зграда е ...одма таму кај една улица шо ја реновираат сеа...прашај некој нема да промашиш...успат вчера во Велес во "Ловец" коа бев по куршуми за пиштолчето видов има 3-4 ножиња...квалитетни и убави,али тој не ми даваше да ги сликам таму...
Шо не го упука со куршумите шо му ги купи?

Незнам дали во Македонија има модели на Benchmade, бидејќи гледам слики на интернет, а сите знаеме како е кога гледаш а не можеш да си купиш и ти еден...

Vo Makedonija i da gi ima cenite ke se 3 pati povisoki od tie na net.
Osven internet ili prijateli vo stvarnstvo nemame drug izbor.
Jas po net dobiv dva modela na Queen (small trapper i small stockman). BRKT i fallkniven ima vo Srbija, Bugarija, Hrvatska.....kaj nas nema nitu Opinel.
Enzo secivo moze da se poraca (eden od nozevite na slikite sto gi postirav prethodno)-sovrsen noz za vo priroda.
Nekoj prethodno go spomna Bear Gryls...eve go Bosanskiot Bear....

Army Shop ти е одма зад собрание во Скопје..одма нема да промашиш...на ќош на една зграда е ...одма таму кај една улица шо ја реновираат сеа...прашај некој нема да промашиш...успат вчера во Велес во "Ловец" коа бев по куршуми за пиштолчето видов има 3-4 ножиња...квалитетни и убави,али тој не ми даваше да ги сликам таму...

Ножеви има одма кај владата има Арми Шоп и се продаваат ножеви Смит Венсон и од други американски фирми зошто продаваат само американска воена опрема

holy temple - te molam ako sakash da objasnish kade tocno se naoga Army shopot vo Skopje..kaj vlada ili kaj sobranie..mislam denovive da pominam vo Skopje i bi sakal da vidam sho imaat...

Од Скопско? :)

Иначе да, јас сум љубител на Swiss Army Knifes, имам два моментално, еден како приверзок на клучевите (Victorinox Classic Alox) и еден како цитираниов, плус неколку алатки, како лупа, ленир и клешта. Побарав точно кој модел е и неможев да го најдам.

Од Скопско? :)

Иначе да, јас сум љубител на Swiss Army Knifes, имам два моментално, еден како приверзок на клучевите (Victorinox Classic Alox) и еден како цитираниов, плус неколку алатки, како лупа, ленир и клешта. Побарав точно кој модел е и неможев да го најдам.

-Од Берн :] :D

Добри се швицарците , имам кај дедо ми некои од пред 30 години , и уше се лупат компири со нив ... :)

knife-1.jpg

Attachments

• knife-1.jpg
    knife-1.jpg
    18 KB · Прегледи: 18
Janev....eden od poneprakticnite modeli na nozevi e toa. Pilata na svajcarcite vrsi pogolema rabota od taa na toj noz. Ostren e konkavno (Hollow grind), a toa e golema mana pri secenje...
Army shopot e blisku do vladata. A pozadi sobranie prodaat Victorinox vo edna knizara.
S&W izbegavajte gi.....kineski se i ne se kvalitetni voopsto. Kaj nas osven Victorinox nema dobar brand sto se nudi.

Janev....eden od poneprakticnite modeli na nozevi e toa. Pilata na svajcarcite vrsi pogolema rabota od taa na toj noz. Ostren e konkavno (Hollow grind), a toa e golema mana pri secenje...
Army shopot e blisku do vladata. A pozadi sobranie prodaat Victorinox vo edna knizara.
S&W izbegavajte gi.....kineski se i ne se kvalitetni voopsto. Kaj nas osven Victorinox nema dobar brand sto se nudi.

а шо пари се овие? и во кој продавници обично ги има ?

Viktorinox ima stotina modeli....najmalite treba da se po 600 den. pogolemkite treba da se nad 1000, zavisi kolku alatki ima na niv.
Eve eden od moite Viktorinox-i, SAK Soldier model, nad nego e Queen Small Stockman (USA).
Stockman-SAK.jpg

Eve uste nekolku sliki (fiksnite nozevi se moe proizvodstvo)

S6300478.jpg

Enzo-1.jpg

S6307084.jpg

Sak Soldier, Queen Small Trapper, Opinel

S6309233.jpg

Victorinox Waiter, Queen Small Stockman, Queen Small Trapper, Victorinox Soldier
S6309214.jpg

Kako sto rekov pogore....Victorinox ima pozadi sobranie.

1zpr1fm.jpg

Ножевиве се постари од 15 години. Тој горе е чешки нож и моментално јас го користам ,а тој доле рачката е од рог од елен и е вос опственост на татко ми .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom