Zalman не знам кој носат. Ама Seasonic ги увезува Паком. Сега тие не работат во малопродажба, ама ако наидеш на некоја продавница која набавува од Паком можеш да порачаш. Бај д веј и не се многу скапи Seasonic SS-620GB препорачана малопродажна цена на Паком е 4600 ден, што е прилично Екстра напојување за таа цена.
И имам едно прашање. Се работи за Spire напојување стандардно со Кукиште што оди JETBLACK 420W labeled 350W r.p, 20+4+6pin од Мебиус е земено. На него се работи конфигурација АМД атлно 2 х4 635, Sapphire AM3RS890GX матична, графичка нема + ја користи интегрираната HD4290. Машината не е оверклокувана...
Значи прашањето е следно: Напоните во биос ги кажува супер core V 1.3v, 5V+ e 5.02V, 12V+ e 12.05V. Кога ке го приклучам по Windows во еверест ми ги кажува потполно различно ЦПУ коре 1.1V, 5V+ ги кажува 5.75V, 12V+ ги кажува 10.8V во идл. Компјутерот работи стабилно не се рестатира ни по 1 саат фулл лоад, и никогаш досега не се рестартирал (барем така ми пренесе корисникот, моментално го преинсталирав неговиот компјутер и случајно заприметив и ме заинтересира).
Ова првпат го среќавам, дали е до напојувањето... ама ме чуди тоа што компјутерот работи стабилно... или е софтверска грешка што така ги прикажува?