Жути*
Kévin Constant за победа !
- Член од
- 20 јули 2009
- Мислења
- 794
- Поени од реакции
- 275
Зарем може еден тренер да освои сам титула во ЛШ , или пак играчите без еден тренер ? Овие две работи не идат едно без друго нели ? А баш таа сезона Милан имаше лесна ждрепка во 1/8 финалето против Селтик иако едвај победија па тука се сменија многу работи се врати мотивот и желбата кај играчите кој предходно го немаше, a и во 1/4 финалето против Баерн ( стварно незнам како го помина Р.Мадрид што беше голем + за Милан што не играше против Р.Мадрид него против Баерн ) и со магијата на Пипо поминаа даље, тек 1/2 финалето беше вистинскиот тест против Манчестер каде што цел тим изигра фантастично а Јунајтед имаше и доста проблеми со играчите , значи да не должам муабетот ми е треба да се има и преголема доза на среќа а и нормално максимална посветеност и од играчите и од тренерот, јас како што иам глеано до сеа Анчелоти сеуште има проблеми со англискиот јазик иако е веќе таму скоро година ипол сеуште има јазична бариера па неможе сигурно да се изрази во целост а за тоа дека не е заинтересиран или такво нешто чисто сумњам дека е така, а сите тие горе играчи што ги наброја максимумот го дадоа баш под водство на Анчелоти кој што има придонесено за нивниот развој како фудбалери премногу а и не сумњам дека бил неспособен да ги мотивира истите тие.И ко демек до Анчелоти е, а? Не до Малдини, Гатузо и Кака, како и Пипо се разбира? И за кого мотивација, за мене? Шо да го мотивира еден играч на Челзи, тоа шо Анчелоти зборува за „натпреварот во недела“, иако дуелот со Фулам е во понеделник вечер? Тој е изгубен, тој и не ни сака да се врати на прав пат, сака само милионите да ги земи. Не да ги заработи, туку само да ги земи. Стока.
И единствената аналогија на Челзи и Милан моментално можи да биди само твојот потпис - мислам дека тој појќе не важи за Милан, ткт за Челзи.
А тоа дека сака тој да си ги земе милионите на Челзи можеме до утре да претпоставуваме и да кажуваме заговори или пак си пријател со психијатарот на Анчелоти или пак неговиот поп ;p ( мала шала нормално ). Напротив може за тебе да не важи Анчелоти, но за мене ќе си остане уште долго време затоа што има освоено доста работи со Милан и за мене е личност која е победник. јбг но не така брзо ги заборавам оние што направиле добри работи за тим кој што јас го сакам .. иако многу не го почитуваат Анчелоти што се навивачи на Милан.