Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе сум сигурен дека Абрамович сака тотално да ја смени структурата на тимот и да функционира на прицнипот Барса, со млади играчи од сопствена академија, генерално млади играчи без да троши вртоглави суми за некое си дупе.
Ми се допаѓа идејата на Абрамович, отсекогаш сум сакал млади играчи кои ќе играат со срце за тимот, кои ќе прераснат во легенди на клубот додека на други млади играчи ќе се вадат ненормални суми од трансфери.
Но за да се оствари визијата на Абрамович мора првин тој самиот да се промени, да ја сведе на минимум неговата монархија и да направи некои измени на стручниот тим доколку сака овој систем да профункцуонира, не гледам причина доколку го стори тоа да не доживее успешна реализација неговата визија.
Имаме добра академија, добри играчи излегуваат, најдобриот пример МекЕхран, Анхолт, Какута, иако сеуште ништо не сме виделе од нив, реално гледано се гледа дека се бисери.
Моментално ситуацијата во Челзи е таква што не знаеш од каде да почнеш со потенцирање на проблемите, веќе споменав дека Абрамович има удел и тоа да се среди идеме чекор напред, следни на мој список се членовите на управата - мислам дека не е во ред тие да донесуваат одлуки за трансфери и играчи, мислам дека тренерот најдобро си го знае тимот и знае каков играч од кој калибар му потребен на тимот, мислам дека тоа е главната кардинална грешка во Челзи.
Следен е Анчелоти, човеков многу го почитував пред да дојде во Челзи, мислев дека тој е вистинскиот избор и дека ќе донесе многу титули, после првата сезона речиси бев сигурен во тоа, но пред 2 месеци се разочарав комплетно, не очекував дека сета форма и игра на Челзи е поставена од страна на Вилкинс а не од Анчелоти, можеби сега ќе кажете глупо е да го напаѓаш Анчелоти дека не го бива ради Вилкинс, али се мислам дека главниот мотиватор на Челзи и човек кој ја правеше разликата е баш легендата на Челзи ова го мислам затоа што откако замина Реј, Анчелоти е тотално изгубен и не знае што да прави, порано нон стоп гледав комуникација Анчелоти-Вилкинс, сега со Еменало не видов ниту збор да разменат.
Втора негова грешка е тоа што не знае да се избори за својот глас во Челзи и да се наметне како главна алка(што и е) и дека неговиот збор мора да почитуван, штета овој не го прави тоа, пее како ќе му свират и то.
На играчите можам само да им најдам замерка на моменталната форма и дека воопшто не ја заслужуваат платата што ја зимаат, тоа е за глобала, инаку поединци ко Анелка, Фереира и Калу би ги обесил за муда на сред плоштад, но со добра мотивација и дисциплина мислам дека ќе се средат.
Но од сите овие проблеми лично мислам дека можеме да сонуваме за солуција, посебно за оној на Абрамович, едноставно тоа е, последните шпекулации за Шева ја потврдуваат мојата теорија.
Не гледам никаква логика во тоа Шева да биде дел од стручниот тим на Челзи, освен тоа што му е ко "постар брат".

ПЕСНАВА Е FAIL АМА ТЕКСТОТ Е ПОГОДЕН ЗА АБРАМОВИЧ

Знаете што сонував денес? Како со овој состав сме ја освоиле ЛШ. Сме играле против Мен Ју, и повторно на пенали се свел мечот, каде Лампард го шутирал последниот пенал од серијата и го утнал, но потоа играч на Мен Ју во death серијата промашил и повторно шутирал Лампард ( :pos2: ) и сме ги тепале. И таман тргнав на кајганава да му се силам на Фантом Х како викаше со овој состав ќе сме испаднеле во четврт финале ЛШ, се разбудив.. :)

Кејхил,Ричардс,Хумелс,Мертесакер,Давид Луиз -можни опции за централен дефанзивец.
Пиенар,Пјанич за средина,плејмејкер
Керол за напаѓач.

Најреално е само 1 централен да земеме и Пиенар би можеле за 3-4 М,зашто Тотенхем го земаа Бекам,па не верувам дека и тој би дошол кај нив.

--- надополнето ---

Знаете што сонував денес? Како со овој состав сме ја освоиле ЛШ. Сме играле против Мен Ју, и повторно на пенали се свел мечот, каде Лампард го шутирал последниот пенал од серијата и го утнал, но потоа играч на Мен Ју во death серијата промашил и повторно шутирал Лампард ( :pos2: ) и сме ги тепале. И таман тргнав на кајганава да му се силам на Фантом Х како викаше со овој состав ќе сме испаднеле во четврт финале ЛШ, се разбудив.. :)

Ке остане само сон уште долго време :S

BTW Ешли Кол нашол нова
cdde0d759c8a0cf0f06871fc16dfe5e911.01kol4.jpg

http://www.sportski.mk/statija/6041

Legrottaglie chase.

Chelsea are also set to race with another club from north London for the signing of Nicola Legrottaglie, according to the Daily Mail.

With both sides having struggled defensively this season, names are being bandied around Stamford Bridge with regards to who could come in and strengthen resources at the back.

Legrottaglie has been identified as someone who could fit the bill for both sides, and already has international experience with 19 caps for Italy under his belt.

The player is not the youngest however – he is 34 – and as a result he is unlikely to be a signing considered a long-term replacement for the likes of John Terry. However, as the Blues seek to get their faltering campaign back on track, the former Bari defender would certainly bring European pedigree to a defence lacking in depth but not talent
:jaj:

Чех

Босингва Бане Тери Кол

Рамирес Есиен Лампард

Стариџ Дрогба Малуда
Стуриџ десно НЕ. Анелка нека остани таму, едноставно пак почна да се смеј, има некоја надеж. Малуда нека одмори.

Па зошто го нема на официјалната страна ниту во позајмени, ниту во прв тим, ниту во резерви.
Иначе зашто за овој Калаш(:))не пишува ама баш ништо на официјалната?
Зошто па да има нешто за него на официјалната? Ја да сум одговорен за односи со јавност во Челзи, нема ништо јавно да вадам шо се однесува на U18 играчи. Вклучувајќи го и МекЕкран, да.

Зашто бе, па не беше толку лош претходните сезони :toe:.
Калу не бил лош? :kesa:

Нема да купиме никој...го знам тоа :)
Така изгледа.

ПЕСНАВА Е FAIL АМА ТЕКСТОТ Е ПОГОДЕН ЗА АБРАМОВИЧ
Каков феил, песнава е „предмет на меѓународен конфликт“ за то чија е, бугарска или македонска. :pos2:

Кој промаши од Ман У?

Уште да не му истекуваше договорот в лето и се таман.

Роман абрамович рече дека ако не купи играч овој преоден рок ќе се соблече гол па да видиме :)

Ги читам германските медиуми и прочитав дека Челзи бил во предност во трката за Суботиќ.Јас би сакал да дојде овој кај нас.Овој ми е нумеро уно на листата за дефанзивци,па Кејхил.Тоа бразилчето од Бенфика е трета опција.

Иначе за со Блеккур би играл вака:

-------------Чех------------------
------Босингва---Бане--------Тери--------------Кол------------
--------------------------------Есиен---------------------------------------
---------------МекЕкран----------Лампард-------------------------
------------Анелка-------------------------------Стариџ--------------
------------------------------Дрогба---------------------------------------​

Веќе сум сигурен дека Абрамович сака тотално да ја смени структурата на тимот и да функционира на прицнипот Барса, со млади играчи од сопствена академија, генерално млади играчи без да троши вртоглави суми за некое си дупе.
Да ти кажам уште една исто толку можна работа колку оваа ти шо кажуваш?
Роман Абрамович го продава Челзи. Дури и пореално звучи ова отколку твоето гледајќи шо се се случува. :toe:

Еден додаток:
http://www.telegraph.co.uk/news/wor...lion-on-St-Petersburg-art-museum-project.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom