Фан Клуб: Челзи

В

Вори

Гостин
Рамирес ќе биде по-промашен трансфер него Шевченко,еве ќе видите.А,кога ќе ми текне колку само се радував на лето кога го купивме.Ама сега сфаќам дека тоа било од очај.Кога нема други засилувања(во права смисла на зборот),тогаш ќе се радуваш и на Тунчај од Стоук.

A

Auditore

Гостин
Рамирес ќе биде по-промашен трансфер него Шевченко,еве ќе видите.А,кога ќе ми текне колку само се радував на лето кога го купивме.Ама сега сфаќам дека тоа било од очај.Кога нема други засилувања(во права смисла на зборот),тогаш ќе се радуваш и на Тунчај од Стоук.
Нема да е прв а ни последен таков трансфер со оглед на тоа кој ги избира играчите..

G

Gray Foxx

Гостин
Ај ке го почекам фантомчето да дое пошо мислам дека он барем би сфатил шо сакам да кажам!
Давор од лани утакмицата на Стемфорд ке си најдеш да гледаш хајлајтс или ја да ти најдам?

В

Вори

Гостин
Можеш да ми најдеш хајлајц,ако не е проблем:)

И таа утакмица е можеби единствената каде што Челзи имал судиска помош,ако уопште ја имал.Со Виган судијата ја усра,со Сити двете Челзи имаше по еден црвен картон и многу други.
Ама изгледа тебе толку те боли ланскиот пораз на Олд Трафорд од Челзи,и толку те боли тоа што Џерард ни ја ''поклони''титулата,па затоа сеа коментираш дека Челзи имале помош од судии цело време.

Исто можеш да ја погледнеш утакмицата со Барселона во полу-финале да видиш колку судијата бил наклонет кон нас.

G

Gray Foxx

Гостин
Можеш да ми најдеш хајлајц,ако не е проблем:)

И таа утакмица е можеби единствената каде што Челзи имал судиска помош,ако уопште ја имал.Со Виган судијата ја усра,со Сити двете Челзи имаше по еден црвен картон и многу други.
Ама изгледа тебе толку те боли ланскиот пораз на Олд Трафорд од Челзи,и толку те боли тоа што Џерард ни ја ''поклони''титулата,па затоа сеа коментираш дека Челзи имале помош од судии цело време.

Исто можеш да ја погледнеш утакмицата со Барселона во полу-финале да видиш колку судијата бил наклонет кон нас.
Не ми мешај баби и жаби во патетичен обид да го избегнеш очигледното: Манчестер беше оштетен во трите директни дуели со Челзи.
1. Комјунити шилд- Балак го мава Евра, чист фаул вој суди предност за челзи и од истата акција даваат изедначувачки гол.
2. Стемфорд- 5 или 6 минута Руни испаѓа сам на сам со Чех суден непостоечки офсејд, други минорни инциденти во утакмицата шо не вреди да се спомнат се до голот на Тери. Како прво тоа на Флечер не беше фаул, како второ Дрогба го фаулира Браун и со тоа го спречуе да расчисти оставаќи чист пат за главучот да дае гол.
3. На Олд Трафорд голот од офсејд и сите викате на Македа беше со рака... ама дали ке беше со рака ако останеше 0-1, од кај знаеме шо можеше да се случи на тој резултат? Може уше три гола ке ви даевме, може ке издржеа Челзи итн итн итн...
Така да доста се правдате кога во клучниот момент челзи беше потпомогнат од судија( не викам дека Јунајтед не беа у текот на сезоната, ама во директниот дуел се глеа).
Но помирен сум со тоа бидејки согледав дека федерацијата немаше шанси да дозволи Манчестер 4 пати по ред да биде шампион. И така се случи!
Сајонара!

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Да де да,титулата лани беше поклон од судиите за јубилејниот 105-ти роденден на Челзи! Шо тресеш зелени Deno^?Манчестер случајно да не не е потмонат од судиите? Или демек само Челзи имал пари од сите клубови во ПЛ да "подмити" ,бидејќи нели биле потпомгнати најмногу и скоро на секој натпревар ....?!

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Кој губи има право да се лути (ова важи за сите).

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Како што памтам лани Челзи освои титула во ПЛ така да ова најверојатно погоре важи за навивачите на Манчестер Јунајтед ?!

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Како што памтам лани Челзи освои титула во ПЛ така да ова најверојатно погоре важи за навивачите на Манчестер Јунајтед ?!
И за навивачите на Јунајтед лани, и за навивачите на Челзи прехлани и за навивачите на сите „губитнички“ екипи (односно екипи што не се на крај на прво место)...

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ајде и од мене честито нова тема момци,само за убави работи да пишуваме во неа,ваљда и ќе ни тргне конечно :).И фала на сите за убави зборови за темава..

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не ми мешај баби и жаби во патетичен обид да го избегнеш очигледното: Манчестер беше оштетен во трите директни дуели со Челзи.
1. Комјунити шилд- Балак го мава Евра, чист фаул вој суди предност за челзи и од истата акција даваат изедначувачки гол.
2. Стемфорд- 5 или 6 минута Руни испаѓа сам на сам со Чех суден непостоечки офсејд, други минорни инциденти во утакмицата шо не вреди да се спомнат се до голот на Тери. Како прво тоа на Флечер не беше фаул, како второ Дрогба го фаулира Браун и со тоа го спречуе да расчисти оставаќи чист пат за главучот да дае гол.
3. На Олд Трафорд голот од офсејд и сите викате на Македа беше со рака... ама дали ке беше со рака ако останеше 0-1, од кај знаеме шо можеше да се случи на тој резултат? Може уше три гола ке ви даевме, може ке издржеа Челзи итн итн итн...
Така да доста се правдате кога во клучниот момент челзи беше потпомогнат од судија( не викам дека Јунајтед не беа у текот на сезоната, ама во директниот дуел се глеа).
Но помирен сум со тоа бидејки согледав дека федерацијата немаше шанси да дозволи Манчестер 4 пати по ред да биде шампион. И така се случи!
Сајонара!
Хахахахаха, Челзи го помагале судиите.Хахахахах, па тоа го слушам и од фан на Манчестер, оф мори мајко, што се нема по светов.Англиската федерација не сакала да дозволи Манчестер да биде по 4-ти пат шампион.Ах бре дете бре, оди јади гурабии на друго место не тука.Манчестер Јунајтед ако го нема најголемиот авторитет потпомогнат од Сер Алекс од федерацијата не знам кој го има, ах на што дроги си само не знам.Да не губевте дома од Астон Вила,да играте нерешено со Блекбурн,да не изгубевте од второлигашине у второ коло,да не се спасувавте од пораз дома од Сандерленд можеби и ќе бевте шампиони. Челзи му ја подариле титулата при постигнати 103 рекордни гола во премиер лигата,златна ракавица Чех за најмногу клин шитс,златна копачка на Дидиер,6 од 6 победи против конкурентите за титулата и ти имаш после лице да ми збориш тука за поклонета титула? Оди шетај бе.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Убаво напишано..И ја се чудам што збори момаков хаха..Биди среќен и претходната што не ја земавме пошто Манчестер е тој што на среќа и на киксовите на Челзи стана шампион..А за лани немаш право да збориш пошто 6/6 со големата тројка ретко се дешава..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Убаво напишано..И ја се чудам што збори момаков хаха..Биди среќен и претходната што не ја земавме пошто Манчестер е тој што на среќа и на киксовите на Челзи стана шампион..А за лани немаш право да збориш пошто 6/6 со големата тројка ретко се дешава..
Претходната? Па претходната сезона трети бевте позади Ливерпул.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Претходната? Па претходната сезона трети бевте позади Ливерпул.
Ваљда мисли на 2007-08 сезоната кога до последно коло се јадевме,кога не заеба Виган за титулата и кога имавте еден тон среќа во финалето во ЛШ.А за Деново што ќе кажеш на неговиот коментар, која при 103 рекордни гола итн итн итн итн Мурињо 2 вика дека сме ја освоиле со помош?

:pos2:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А за минатава, која при 103 рекордни гола итн итн итн итн Мурињо 2 вика дека сме ја освоиле со помош? :pos2:
Ја не реплицирав на тоа мислење така да навистина не знам зошто ме цитираш, среди си тоа со Дено. А ако веќе сакаш одговор, па нека ви биде бе, мене да ме прашаш би ви ги дала и следните две победи во ПЛ на вас, битно ве победивме на мечот за ЛШ и освоивме дабл таа сезона. На клучен меч ве победивме и за мене тоа е одлично. Сега не освоивме 19 лани ама ќе бидат годинава како што тргнало.:toe:

Не ми замерувајте ова чисто навивачки го зборам, не е говор на омраза.

Kajgana Shop

На врв Bottom