Принцезичка
courage is contagious
- Член од
- 12 декември 2008
- Мислења
- 1.556
- Поени од реакции
- 348
Мислам дека не ја превзеде одговорноста ( талибаните бараа доказ дека е он е виновен за да го предадат) викам мислам... Осама знам дека има нешто коментирано дека америка ќе ја бутне со тоа што ќе ја остави да војува до банкротБаш затоа го ставив Осама затоа што човекот нема ништо со кулите иако тој презема одговорноста, Америка сето тоа го искористи како што пишав погоре. Исто и сега ќе ѓи користат ситуациите кој ќе се јавуваат како резултат на објавените документи. До сега нанесоа благ удар на Турчинот и на Двајцата Руси притоа исмевајќи ѓи. Се додека овие документи не ја променат власта во некои моќни Држави и се додека не удри дирекно во Америка на било кој начин пр: Обама во телефонски разговор со Опра неколку пати навел дека ѓи мрази белците се дотогаш ќе размислувам вака.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A16990-2004Nov1.html
Од друга страна и зададе викилеакс удар на американците со тоа што пред народот покажа кој е кој и што е што. Моќните држави не верувам, држави каде што има американско инсталирано ѓубре веројатно ќе заминат во историја.
Викилеакс е специјално дизајниран како сајт за тајно предавање на документи и постои уште од 2006 ова не е прв случај. И ја откри американската тиранија притоа го засили антиамериканизмот и омразата према американците во земјите сојузнички во америка а со тоа додатно ја ослабува позицијата на америка. Бидејќи политичарите ќе летаат од канцеларија ако соработуваат така сервилно како порано ... одозгора ќе бараат и транспарентност од своите дипломати бидејќи многу работи кои се сокриени требаа да бидат јавно кажани и соопштени тоа уште повеќе го зголемува гневот.
Одозгора постапките толку нервозни во америка покажа дека асанж нема никаква конекција со нив
Океј ја превзел вината . Ама и пред тоа имаше конекции и индикации за поврзаноста на бин ладен фамилијата и буш. Овде нема никакви конекции и индикации ...So we are continuing this policy in bleeding America to the point of bankruptcy. Allah is willing and nothing is too great for Allah. That being said, those who say that al-Qa'ida has won against the administration in the White House or that the administration has lost in this war have not been precise because when one scrutinizes the results, one cannot say that Al-Qa'ida is the sole factor in achieving these spectacular gains. Rather, the policy of the White House that demands the opening of war fronts to keep busy their various corporations -- whether they be working in the field of arms or oil or reconstruction -- has helped al-Qa'ida to achieve those enormous results. And so it has appeared to some analysts and diplomats that the White House and us are playing as one team towards the economic goals of the United States even if the intentions differ. And it was to these sorts of notions and their like that the British diplomat and others were referring in their lectures at the Royal Institute of International Affairs (when they pointed out that) for example, al-Qa'ida spent $500,000 on the event, while America in the incident and its aftermath lost -- according to the lowest estimates -- more than 500 billion dollars, meaning that every dollar of al-Qa'ida defeated a million dollars by the permission of Allah besides the loss of a huge number of jobs. As for the size of the economic deficit, it has reached record, astronomical numbers estimated to total more than a trillion dollars