НАСА доаѓа во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Apart from the Allchar deposit in Macedonia, lorandite is also found at the Dzhizhikrut Sb–Hg deposit in Tajikistan and at the Beshtau uranium deposit, near Pyatigorsk, northern Caucasus Mountains, Russia. As an ore mineral, it is encountered at the Lanmuchang Hg–Tl deposit, Guizhou Province, China; at the Zarshuran gold deposit in northeastern Iran; and at the Lengenbach Quarry in Switzerland. In the US, it is present at the New Rambler Cu–Ni mine in Wyoming; at the Jerritt Canyon mines, Independence Mountains district and Carlin Gold mine in Nevada; and at the Mercury-gold deposit in Utah.[1][3]

Најдобро би било дел да се продаде и тоа по доста висока цена, а другиот многу поголем дел да остане тука во Македонија, каде што си е сега. Мислам дека така би било најпаметно.

Најдобро би било дел да се продаде и тоа по доста висока цена, а другиот многу поголем дел да остане тука во Македонија, каде што си е сега. Мислам дека така би било најпаметно.

Neka ni dadat okolu 500 milijardi za pola kolicina od rudata i uslov ispituvabjata da se vrsat vo Makedonija , a prethodno da napravat neli soodvetna laboratorija .....ako se raboti za fusija togas seriozna e rabotava , stanuva zbor za neprocenlivo bogatstvo , ali sepak 500 milijardi za pola kolicestvo e super .

Да покренеме иницијатива да не го даваат рудникот на Американците? Тоа ќе биде најубаво, ама треба добра организација. :)

Молба до надлежните, темата да се префрли во Наука и Технологија.
Благодарам.

Neka ni dadat okolu 500 milijardi za pola kolicina od rudata i uslov ispituvabjata da se vrsat vo Makedonija , a prethodno da napravat neli soodvetna laboratorija .....ako se raboti za fusija togas seriozna e rabotava , stanuva zbor za neprocenlivo bogatstvo , ali sepak 500 milijardi za pola kolicestvo e super .

Ако се работи за фузија не мора да ни даваат 500 милијарди... доста е да ни го остават реакторот. :vozbud:

Прогуглајте, гоима во Кина, Русија, Швајцарија, Америка...
А и лабараториски го произведуваат.
Ако и има некој интерес тоа е само еднократно, да се извршат мерења на сончевото зрачење со поставување на мерби уреди во старите ррудници во кавадаречко.

Нема тука бизниси.

Прогуглајте, гоима во Кина, Русија, Швајцарија, Америка...
А и лабараториски го произведуваат.
Ако и има некој интерес тоа е само еднократно, да се извршат мерења на сончевото зрачење со поставување на мерби уреди во старите ррудници во кавадаречко.

Нема тука бизниси.

Ovde e najcist za tvoja informacija , loranditot ovde e najcistnt.e 100 % , a dodeka na drugite mesta e 50 do 70 % , a ovoj vo laboratorija e gnasen lorandit ne gi sogleduva neutrinite ... ajde sega mozes da zaspis i da ne lupas gluposti od google !

--- надополнето ---

Ако се работи за фузија не мора да ни даваат 500 милијарди... доста е да ни го остават реакторот. :vozbud:

pOLA neka si odnesat vo amerika za 500 milijardi a pola ovde da ostavat i reaktorot ovde da bide me svakas sea :))) 500 milijardi GAGA :P odma bi ja napravil Makedonija najubavata drzava vo svet so najsrekni gragani ili pa uste poubvava idea mi ojde , da im kazeme na turcija vi davame 1/4 da ja zbrisete Grcija so zemja , 1/4 Rusija da ne se mesa , 1/4 na Amerika i taa da ne se mesa i da ni dade 500 milijardi evra i plus 1/4 za nas i reaktorot ovde vo al'Sar i mozebi ke otkrieme uste povekje ruda taka da tie cetvrtini koi ke gi dademe da bidat mivka :)))

Ако нешто навистина и вреди америте точно знаат каков приод да имаат.
Според анализите ние спаѓаме во група каде што сеуште сме сами и лидери ,и групата се вика земја аналдај ,или народно давајгаз.
Во прилог на ова иде упропастените патишта од НАТО ,кои никогаш не ги поправија,користењето на криволак каде што верувам дека не само што не наплатуваме него и плаќаме.Надокнадата за трошковите кои ги направи РМ за бегалците во косовската криза за која изгледа и камата ни тече.
Па според ова можни се неколку варијанти на понуди што може да ти дадат меѓу кои:
Дајте све и ни глас да слушнеме или ке ве бутнеме од власт - одбрана од ваква понуда знаеме дека нема ,фотељата е најголемиот и најсветиот дијамант за било кого во РМ
Све е наше или од утре ке ви назначиме кум да ве избања во Вардар - одбрана иста како со рамковниот договор со стратегија “напупи се“
Може да биде и купете си карти за Швицарска да се запознаете со моделот на кантони

Колку што добро разбрав,оваа материја кога доаѓа до допир со сончевата светлина може да ослободи заслепувачки зраци(митот со штитовите)...ако е тоа така и денес би била многу корисна во војно-тактичка примена.
Туку се надевам дека местото е добро заштитено,затоа што сигурно сега има диви копачи кои се на пат кон рудникот...

--- надополнето ---

Ако нешто навистина и вреди америте точно знаат каков приод да имаат.
Според анализите ние спаѓаме во група каде што сеуште сме сами и лидери ,и групата се вика земја аналдај ,или народно давајгаз.
Во прилог на ова иде упропастените патишта од НАТО ,кои никогаш не ги поправија,користењето на криволак каде што верувам дека не само што не наплатуваме него и плаќаме.Надокнадата за трошковите кои ги направи РМ за бегалците во косовската криза за која изгледа и камата ни тече.
Па според ова можни се неколку варијанти на понуди што може да ти дадат меѓу кои:
Дајте све и ни глас да слушнеме или ке ве бутнеме од власт - одбрана од ваква понуда знаеме дека нема ,фотељата е најголемиот и најсветиот дијамант за било кого во РМ
Све е наше или од утре ке ви назначиме кум да ве избања во Вардар - одбрана иста како со рамковниот договор со стратегија “напупи се“
Може да биде и купете си карти за Швицарска да се запознаете со моделот на кантони

Па би требало "понежно" да пристапат ако ова вреди нешто,затоа што секоја сила би посакала да го поседува....единствено ако нашиве се зајци кои не умеат да се пазарат,ама не верувам затоа што досега добро се пазарат за фотељата,би требало и за ова да се пазарат добро...

Нестабилност, војни и брутална експлоатација....обично ова им следува на земјите кои располагаат со ексклузивни ресурси(нафта, дијаманти...)....не гледам причина зошто ние поинаку би поминале:toe:

Нестабилност, војни и брутална експлоатација....обично ова им следува на земјите кои располагаат со ексклузивни ресурси(нафта, дијаманти...)....не гледам причина зошто ние поинаку би поминале:toe:
Тоа е тактика за државите кои спаѓаат во групата правокичмењаци , ние сме си давајгазовци и нема потреба од војни.

Муабетот ми беше ако стварно некој помисли дека и нас ќе не викнат на журката кога ќе се дели колачот...

Ама сте ја разврзале... а никако да ви текне да читнете нешто повеќе за минералот во темата која одамна ја има на форумов. Во 27 поста се изначитав се и сешто и секакви теории за тоа што е Лорандитот и што се може да се постигне со него, битно... никој од нас нема појма што конкретно може со овој кристал да се направи, работите кои не ги спомнавте се - бесконечната енергија и можноста која би се отворила за трансфер и чување податоци (исто така бесконечна)

Ovde e najcist za tvoja informacija , loranditot ovde e najcistnt.e 100 % , a dodeka na drugite mesta e 50 do 70 % , a ovoj vo laboratorija e gnasen lorandit ne gi sogleduva neutrinite ... ajde sega mozes da zaspis i da ne lupas gluposti od google !

--- надополнето ---

pOLA neka si odnesat vo amerika za 500 milijardi a pola ovde da ostavat i reaktorot ovde da bide me svakas sea :))) 500 milijardi GAGA :P odma bi ja napravil Makedonija najubavata drzava vo svet so najsrekni gragani ili pa uste poubvava idea mi ojde , da im kazeme na turcija vi davame 1/4 da ja zbrisete Grcija so zemja , 1/4 Rusija da ne se mesa , 1/4 na Amerika i taa da ne se mesa i da ni dade 500 milijardi evra i plus 1/4 za nas i reaktorot ovde vo al'Sar i mozebi ke otkrieme uste povekje ruda taka da tie cetvrtini koi ke gi dademe da bidat mivka :)))

еееее
ваквите ме потсеќаат одамна одаааамна ко бев и јас мало дете.... дали ножевите на нинџите се забиваат во бетон, дали бетмен е послен од спајдермен... кој е похрабар загор или блек стена..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom