Најдобар Стадион на просторите на бивша ЈУ

• Креатор на темата Креатор на темата P-S-G
  • Време на започнување Време на започнување
Без навреда, али што има убаво во овој?
Незнам едноставно така :toe: не дека ми се свиѓа ама ете ... :helou:
Еве од поубава перпектива имаш право не е ништо дури стадионот на Жељо мислам дека е поубав. Еве од друга перспектива

382349.jpg

Стадион Маракана - Белград Србија . Капацитет 55.000
zv8nky.jpg

Стадион Стожице - Љубљана, Словенија . Капацитет 16.038 седишта
b3u-Avi4.jpg

--- надополнето ---

Стадион Грбавица - Сараево, БиХ . Капацитет 24.000 седишта

Стадион Партизан (ЈНА) - Белград, Србија . Капацитет 32.710 седишта
22254230.jpg

Арена Филип 2 Македонски - Скопје, Македонија :vozbud:

Стадион Сартид - Смедерево, Србија. Капацитет 17.200 седишта
9737de.jpg

Стадион Људски Врт - Марибор, Словенија. Капацитет 12.881 седиште
stadion.jpg

Сега засега мислам дека Људски Врт и Пољуд се мегу најубавите и најдобрите. Нашиот ако го напраат како што се претставува.. нема сомнеж дека ке биде на врвот.

Интересни слики (ако може така да се каже). Стадионот Грбавица во Сараево за време на Војната во БиХ

Без навреда, али што има убаво во овој?

Не е којзнае што, ама и Пољуд и Маракана се многу слични, речиси исти, со таа разлика што тие се покриени. :)

Људски врт е најмодерен од овие,мада сеуште го немам видено Стожице.Него го изградија пред некој месец,заедно со спортска сала.

Според мене топ 10 стадиони :

1.Филип 2 Македонски- Скопје,Македонија
2.Стожице- Љубљана, Словенија
3.Људски Врт- Марибор, Словенија
4.Пољуд- Сплит, Хрватска
5.Маракана- Белград, Србија
6.Биљино Поље- Зеница, Босна и Херцеговина
7.Кошево- Сараево,Босна и Херцеговина
8.Сартид- Смедерево, Србија
9.Јна- Белград, Србија
10.Јагодина- Јагодина, Србија

Овој не е ни за во топ 30:

jagodina_stadion1.jpg

jagodina_stadion2.jpg

Според мене најдобри се Пољуд и Стожице, а далеку најубав ќе биде Филип II ко ќе го завршат.

Убедливо најубави се Филип 2 и Пољуд според мене... Ете и Кошево не е лош, додека пак на Партизан е чиста комуњарска градба, стадион кој е сличен со 90% од стадионите во екс СССР...

Па ако гледаш така скоро сите се слични само овие од словенија се разликуваат:toe:

Овој не е ни за во топ 30:

jagodina_stadion1.jpg

jagodina_stadion2.jpg

Според мене најдобри се Пољуд и Стожице, а далеку најубав ќе биде Филип II ко ќе го завршат.
Само колку да те исправам малце. Стадионот има нов изглед и стварно се зачудив кога видов дека Јагодина има ваков стадион . Некако душа има стадионов барем така јас мислам секој со свој вкус :helou:
010.jpg

002.jpg

37489_410422207038_548737038_5168437_1790305_n.jpg

Стадионот на Хајдук - Пољуд за мене е најубав.

Spored mene nasio ce bidi najubav ako se dogradi istok i zapad!

Znaci vaka sega , nasiot Filip II Makedonski e pri kraj sekoja nedela barem po ednas sum u Sk i gledam deka se raboti FULL i deka rabotite se pri kraj so izdignuvanjeto na Istok i zapad , sega moze izdignuvanjeto e i zavrseno , a so toa najteskiot del e zavrsen i za nekoj mesec mislam deka ke bidat gotovi so glavnata gradba i ke se prefrlat na obikolkata na celiot stadion so sto Filip II ke bide najubaviot stadion vo bivsa YU i eden od najubavite voopsto na balkanov , e sega mene me maci toa sto koga ke otidam tamu treba nekoj da gledam , a VARDAR e mrtov isto i rabotnicki ne e toa sto bese , ajde kazete mi za koj se gradi stadionov , valjda ne samo za reprezentacijata , ali btw vo bivsa YO ke go imame najubaviot stadion i najubavata sportska sala TBH Pozzzz redno bese .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom