Бугарите повторно се закануваат

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Да ба и ја тоа си реков, што има да се занимаваме со дијагноза?

Овој Младенов е истиот што истресе пред некој месец дека во Бугарија немало малцинства. :kesa: :tapp:

Што се однесува до заканите, изгледа татариве се уште се во комунизмот и не го разбираат концептот "слобода на говорот", а не па фактот дека владата не може да му забрани на некој медиум нешто да каже или да не каже.

Секогаш биле подли шуги и ни работеле позади грб.
Факт е дека во Бугарија никогаш немало толку бисери од политичари.Младенов,па Божидар,па премиерот сето брату бисер до бисер......И како што рече некој не треба да се расчепкува нешто од кое после ќе мораш да дишеш непријатна реа.....едноставно гони ги...

--- надополнето ---

Абсолутно спротивното. Решениja на прашаниjaта може да има само во контекста на обштата европска иднина.
Трба на Бојко да му подариме едно шарпланинче.Што велиш ФМИ?Младенов ќе добие на подарок една ртка а Божидар би требало да се остави да прави филмови.Стварно човекот се труди.Кој иначе би не засмејувал....

T

Tetro

Гостин
Абсолутно спротивното. Решениja на прашаниjaта може да има само во контекста на обштата европска иднина.
Фемчо, вие како народ сте добри.
Само, понекогаш има и такви ќе ја удрат главата од ѕид и ќе заборават на некои добрини кои некој некогаш им ги направил.

Тие другите се лајачи, кои немаат прошетано да видат како е на други места, или се малолетни и не ги пуштиле од дома кога требало.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Проблеми не можат да ни прават за ЕУ и НАТО ни Бугарија, ни Грција. Проблемите идат од Германија и Франција кои прават се за инат на САД. А тоа министрите во Бугарија шо кажват по дома, тоа им е колку да им покажат на домашните „Видете ме мене колку сум јак“. Истото и овде се случува секој ден.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Трба на Бојко да му подариме едно шарпланинче.Што велиш ФМИ?Младенов ќе добие на подарок една ртка а Божидар би требало да се остави да прави филмови.Стварно човекот се труди.Кој иначе би не засмејувал....
Ако чу што каза Младенов - бугарското надворно намерно не сака да има средби со македонските колеги,ти сакаш шарпланинец да му даваш... :toe:
Во дипломациjaта,това е доста силен сигнал.

--- надополнето ---

Фемчо, вие како народ сте добри.
Само, понекогаш има и такви ќе ја удрат главата од ѕид и ќе заборават на некои добрини кои некој некогаш им ги направил.

Тие другите се лајачи, кои немаат прошетано да видат како е на други места, или се малолетни и не ги пуштиле од дома кога требало.
Наполно спротивното, бугарите доста добре памтат коj што им направил. Докази можеш да видиш многу. Ако не верваш-прошетаj се из Софиja и ке го усетиш.
Навистина това е наjтежкиот вокабулар,коjто некога бугарски надворешен министар е користил спремо РМ през тези изминати 20 години. Има причина,нешто е станало,но се уште се прашам што?!

T

Tetro

Гостин
Наполно спротивното, бугарите доста добре памтат коj што им направил. Докази можеш да видиш многу. Ако не верваш-прошетаj се из Софиja и ке го усетиш.
Сум бил многу пати. И не само Софија, низ цела Бугарија. Никој ме нема изненадено да ми труби политики и историја досега. Значи, сепак има добар народ, и стојам на ставот од погоре.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Апелирам до татарските власти да престанат да не подржуваат кон патот во ЕУ.
Ако треба да влеземе во ЕУ иако сум против, тоа треба да биде на достоинствен начин, а не со молење и со недовршени реформи кои не ги спроведуваме поради ЕУ туку заради нас самите.
Нема потреба од подршка, ако заслужи Македонија да влезе нека влезе на фер начин, а не на цигански начин како Бугарија и Романија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
-Скопје треба да ги исполни трите критериуми за евроинтеграцијата – прифаќање на европското законодавство, регионална соработка и добрососедски односи, рече бугарскиот министер за надворешни работи, Николај Младенов.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=68380

Интересно зашто се уште некоj ви лаже дека сте изполнили се.

H

HITCH

Гостин
Бугарскиот министер за надворешни работи Николај Младенов изјави дека бугарската поддршка за Македонија по патот кон ЕУ не може да биде за сметка на, како што рече, навредувачките квалификации кон Бугарија, објави порталот news.bg. Младенов го изјавил ова за време на јавна дискусија во Софија, на тема „Стратегија за проширувањето и извештаите на ЕК, за напредокот на земјите-кандидати и потенцијални кандидати„. Според Младенов македонската влада треба да осуди секакви антибугарски изјави во медиумите.
Ние не смееме да се браниме, а вие смеете да нии кажувате дека таму нема Македонци и дека сме еден народ во две држави.

Татар убаво ти викам, се изгубивте вие со вашите барања.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ние не смееме да се браниме, а вие смеете да нии кажувате дека таму нема Македонци и дека сме еден народ во две држави. Татар убаво ти викам, се изгубивте вие со вашите барања.
Немој така, ќе ти дојде македонското МВР да те притвори по налог на Младенов оти ги навредуваш нашите "најевропејски", "најубави", "најјебазовни", "најкултурни", "најнапредни" "најсоседи".
Бог да чува од луди Бугари. :pos2:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Бог да чува ако се појават Црни Бугари, Црнците не плаќат како нас, они тепат без пари...:baeh:

H

HITCH

Гостин
Русиа тогаз не постои ама никако. Да не заборавим дека првиот руски патриарх е бугарин от Трново, он ги описменил Киевска Рус (Киприан, не е македонец колку и да ви е чудно).
Чек, малку чек, мислиш на Трново во Македонија кај Битола или има и на друго место Трново? Дај бе не тропај глупости! Јазикот од каде ви е? Писмото што пишувате од каде ви е?
Татари сте! Плачипички сте, министерчињата ваши како Димитров, а Бога ми и останатите ви водат погрешна политика, наскоро ќе сфатите!

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Мислиш сме немали jазик, та требало некоj да ни го даде, така ли? Неми сме биле?
А писмото ни е дадено - и на нас и на вас от кнjаз Борис I Михаил. И цркви и манастири тоj ви построи.
Ама тоа писмо не го користиме. Користиме другото, што е создадено во Преслав.
А за Трново - побараj малце, да не се срамиш повеке!

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

Што ли е толку смешно, навистина не ми е јасно? :nesum:

H

HITCH

Гостин
Не Трново до Габрово во пиринска Македониja :)
Зезам се.
Јазика от каj ни бил-от словените,писмото от Кирил и Методиj,па после модифицирано от Климент.Плакjaно со пари на Борис I и ширено. Други прашаниja?
Абе нешто татарското фали во мене,во тебе не знам.
Бре, што не ве учат историја, некако, ептен со тешки маки, ама да сфатам, немате ваша па мора да позајмите, ама географија да не се знаело... Па што правите вие на школо?! Елајте кај нас да видите што е школо!

Инку, јас сум горда Македонка! Ништо не фали кај мене, немат што немат и памет и убавина... Господ кога ме создавал мене, ме дарувал со сите убајни.:toe: И мене фемчо не ми е лесно, верувај ми, цело време се расправам со другарчињава твои, не сакаат ништо да научат. Штом не знаат да го искористат моето познавање за некои работи, нека се мачат! :toe:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Не знам дали во РМ има само един вид осудуване. Акое така-жално. Тук не станува прашане за осудуване во вид на суд,а за разграничуване от такви изjaви. Бог да чува от некомпетентни хора.

--- надополнето ---

/QUOTE]

Јас колку што знам речиси никој во МК од политичарите не дава изјави или коментари за БГ. Едноставно никој не ја спомнува(Ок има ретки изјави кој најчесто се коректни). Сите молчат ја игнорираат. Нема политичари како Карачанов или Божо да дрват и да зборуваат. Значи никој не просерава и збори лошо за БГ.
Има текстови во весници кој се напишани во страна на најчесто новинари понекогаш и историчари или разни експерти. Е сега ако тие текстови не им се допаѓаат на политичарите во БГ. Во демократско општество неможат ништо да направат и треба да ги прифатат како такви.
1. Бидејќи неможе да се влијае што пишуваат новинарите или некој научници (за премиерот и владата во МК да видиш колку лошо зборуваат па овие ништо неможат да направат иако не им се допаѓа)
2. Бугарските весници исто имаат такви тесктови

Заклучок Бугарските политичари имаат проблем и ги нарушуваат добрососедките и демократските принцип на Балканот со своите недоквакани изјави. Ај тоа што немаат право да се мешаат во домашни работи на соседите туку се залагаат за менување на демократските процеси и ограничување на слободата на говорот во медиумите што е тотално лудо и сами си го бараат ѓаволот. :tapp:
Треба да се прифати тоа. Може да се смеет ако саката за тоа во Габрово колку сакате ама изјави како што даваат Бугарските политичари едноставно не се дозволени во нормална земја и ја нарушуваат стабилноста на балканот и добрососедните односи.

Kajgana Shop

На врв Bottom